
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Je t'aime - romantyczna sałata z płatkami róży (wegańska & RAW) Skąd najlepiej wziąć płatki róży? oprócz tzn dzikiej. kameliowo 2012-01-09 18:25:20.477 ![]() Ja bym proponowała posiekać ją w paseczki i dodać pod koniec (kilka min. przed końcem) gotowania fasolki mung. Dodanie jej do już ugotowanej fasolki chyba byłoby dziwne - nie wiem. Tak czy siak trawa cytrynowa powinna być świeża, zielona i giętka, a nie zasuszona (a czasem i taka jest sprzedawana jako świeża...). patrycccja 2012-01-09 17:03:24.98 Pyszny sorbet malinowy (wegańska & RAW) Suuper.!Przydało się do zadania domowego z J.polskiego. :) ~Fanka-Justina Biebera 2012-01-09 16:16:21.946 Grzanki francuskie doskonałe na syte śniadanie (lakto-ovo-wege) a ja dodaję żółty ser, czarne oliwki i starkowaną lub drobno pokrojoną wędlinkę ;] na gotowe falowany pasek ketchupu i prosty musztardy, czasem jeszcze plasterek kiszonego ogórka ;)mniami ;] ~Magda 2012-01-09 13:58:13.65 Wege-rogaliki (wersja duża :P) (lakto-ovo-wege) Jakiś dziwny ten opis wykonania. "Rozwałkować na formę w postaci placka z 'dzióbkiem'." CO TO JEST PLACEK Z DZIÓBKIEM? Myślałam że to przepis na rogaliki. Rogaliki albo z koła albo z prostokąta się wycina... Chyba sobie daruję. Szkoda bo szukałam przepisu na rogale drożdżowe bez jajek. ~Marta 2012-01-09 12:54:06.974 Razowiec na bananach czyli bananowe ciasto z mąki razowej (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sieja88 2012-01-09 02:13:17.348 Najprościejsza pasta w świecie - ze strączkowców i manny (wegańska) Dobra, a jeżeli chcę zrobić wersję indonezyjską, to jak trawę cytrynową oporządzić? Swieża jest twarda, no i wrzucenie jej do pasty ot tak chyba nie wchodzi w grę, hm? Nie mam z nią doświadczenia-dlatego pytam. sieja88 2012-01-09 02:06:19.068 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie miałam problemu z gorzkim smakiem. Najlepszy dowód - z dodatkiem słodu wyszedł pyszny deser o smaku chałwy :D Użyłam sezamu obłuszczanego (czyli takiego, jaki najczęściej jest w sklepach), sprawdziłam że na surowo smak miał ok, prażyłam na małym gazie na złotybrązowy kolor. W maszynce do mielenia kawy przy odpowiednio dużej ilości sezamu i dłuższym mieleniu samoistnie wydziela się olej i nie potrzeba żadnych dodatków, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. patrycccja 2012-01-08 20:44:27.25 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Nie dobry chlebek :(. Jakiś taki malo słodki wyszedł.Ech...muszę spróbować jescze raz ;). ps:Piekarnia jest zimno w pokoju ~andrzej 2012-01-08 20:15:50.446 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2012-01-08 15:54:41.998 ![]() Chcę! :D bonamartinka 2012-01-08 15:31:48.254 ![]() a ja z kolei uwielbiam tę pastę. polecam dodać jeszcze majeranek. aha i rodzaj soczewicy też ma znaczenie - ja najbardziej tutaj lubię zieloną. z oliwkami przepyszna :) majczi 2012-01-08 15:31:27.132 Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska) Nie jestem mega fanka kaszy jaglanej ale takie sniadanko daje mnostwo energii! barbarellah3000 2012-01-08 15:06:08.199 ![]() Udany przepis i udane kluseczki :-) smacznego Monofrida 2012-01-08 13:22:25.53 ![]() ja robi tylko naleśniki kukurydziane (w sumie mama mi robi :D), ale faktycznie, ciężko się smaży jeśli nie zawierają dodatku mąki z glutenem, np. pszennej. stosunek mąki pszennej do kukurydzianej to ok. 1,5:3 lub 2:3. polecam, te naleśniki są najlepsze, są miękkie, elastyczne, żółciutkie i pyszne. aha woda może być zimna, można też ją zastąpić mlekiem sojowym. majczi 2012-01-07 16:42:32.401 ![]() Olalalala może już sobie odpuścisz? ;) ciągle widzę Twoje nowe komentarze, w których czepiasz się dosłownie wszystkiego i raczej niepotrzebnie. niektóre przemyślenia lepiej zachować dla siebie, szczególnie jeśli nic mądrego nie wnoszą. majczi 2012-01-07 16:36:03.038 Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege) Rozłożyło mnie kompletnie "Najlepiej smakuje ze szklanką coli z lodem"... ~Olalalala 2012-01-07 15:15:52.0 ![]() Hmm... Dobrze wiedzieć. Dzięki za informację. :) bonamartinka 2012-01-07 15:01:26.007 ![]() Ja użyłam "Przyprawy kuchni chińskiej" Kamisa, ale myślę, że generalnie każda przyprawa by się nadała. bonamartinka 2012-01-07 14:48:03.386 ![]() Zrobione i wyszedl bardzo dobry i po okolo 12 godzinach w lodowce ( moze trochę dluzej) dalo sie go noramlnie kroic. Z tym ,że dalam brązowy ryz - 1 saszetke ,sporo orzechow lowskich zmielonych ,fasoli tez bylo napewno więcej niz 2 szklanki i dodatkowo zmielone platki owsiane.Marchewki ,pietruszki , selera nie dawalam tylo 1 cebule podsmazona troche - ale mysle zen awet smazyc nie trzeba jak kto lubi ,czosnek no i przyprawy , naoleiłam foremke olejem ,nalozylam pasztet i pieklam okolo godziny. OpenWorld 2012-01-07 13:42:02.756 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askagrzybek 2012-01-07 11:08:10.541 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() barianna 2012-01-07 10:13:50.276 ![]() Następnym razem dam chyba 1/2 szklanki octu :) albo to ja przesadziłem jak robilem :) ale ogolnie smakowite! :) Matik 2012-01-07 04:09:49.974 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nula 2012-01-07 01:04:50.742 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nula 2012-01-07 00:46:02.272 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |