
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:pół szklanki mleka w proszku, sojowego/ ryżowego/ innego
4 duże łyżki tahini pół kubka daktyli (taka spora garść) Przygotowanie:
Miksujemy mleko z tahini i daktylami + troszkę wody. Wody zawsze można dolać - w zależności czy chcecie jeść samo (wystarczy wlać kilka łyżek stołowych) czy na chlebek (może być więcej - bardziej kremowe). I gotowe :)
Nadesłał(a) ~małgosiula,
dnia: Dec 27, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() agnmid Nov 21, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
tahini mozna zrobic samemu - jest sporo przepisow w internecie i chyba nawet tutaj na puszce , pol kubka daktyli wcale drogo nie wychodzi a mleko roslinne w proszku mozna kupic w ekologicznych sklepach albo przez internet - a wcale niewychodzi jakos super drozej niz takie zwykle krowie mleko w proszku.
OpenWorld Nov 21, 2012