
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Pasta z soczewicy z duszoną cebulką i bazylią
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka soczewicy
1 ząbek czosnku 1 szklanka pokrojonej cebuli 2 łyżki oleju do smażenia sól 1/2 łyżki bazylii Przygotowanie:Soczewicę gotować z czosnkiem do miękkości (ok. 40 min.). Odsączyć i zemleć. Cebulę udusić na oleju. Dodać sól, bazylię i zmieloną soczewicę, wymieszać. Przechowywać w chłodnym miejscu, używać do smarowania chleba.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() majczi Jan 8, 2012 ![]() tygrysek Feb 8, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Prościutka pasta z soczewicy z bazylią i oregano (wegańska)Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska) Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (bez ograniczeń) Pasta z awokado z cebulką (wegańska) Pokrzywa duszona z cebulką i czosnkiem (wegańska) Pasta z jaj z cebulką i szczypiorkiem (ovo-wege) Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska) Czosnkowa pasta z awokado z limonką i bazylią (wegańska) Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska) Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Duszoną cebulkę miałam z puszki, soczewicę też :)
Do tego dodałam trochę słonecznika i siemienia lnianego :)Wyszło pyszne!
Triszka Mar 1, 2012