7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tapenada - pasta z czarnych oliwek z czosnkiem

Bardzo prosta, niepozorna, szybka i smaczna pasta do kanapek.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

duży słoik czarnych oliwek
2 ząbki czosnku (lub więcej)
kilka łyżek oliwy (4-5)
sól - minimalnie
pieprz

Przygotowanie:

Przepłukane wodą oliwki mielimy blenderem razem z resztą składników. Gotowe. Pasta jest pyszna z grzankami.

Wskazówki i uwagi:

Radzę uważać z solą. Pasta z dodatkiem już niewielkiej ilości soli robi się słona.
Nadesłał(a) Pimpkowo, dnia: 2014-02-15 19:53:16.337
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

A'la tapenada, czyli pasta z zielonych oliwek i orzeszków ziemnych (wegańska)
Spaghetti z czarnymi i zielonymi oliwkami, chili i czosnkiem (wegańska)
Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska)
Hummus z czarnymi oliwkami (wegańska)
Sos / dip / mazidło z fety i czarnych oliwek (lakto-wege)
Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi (wegańska)
Czarne oliwki marynowane w aromatycznej oliwie z oliwek z chili (wegańska & RAW)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z grochu z zielonymi oliwkami (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas