7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa mleczna z kaszą, ryżem lub płatkami owsianymi gotowanymi na bulionie

W ten sposób ugotowana zupa mleczna jest bogatsza w składniki mineralne, witaminy i jest lepiej tolerowana przez ludzi w podeszłym wieku. Ma bardzo dobry smak.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

6 łyżek kaszy, ryżu lub płatków owsianych
1 l wywaru z warzyw (bez kapusty)
1 l mleka [zwykłego lub roślinnego]
sól
ew. cukier

Przygotowanie:

Kaszę opłukać, ugotować na wywarze z warzyw. Pod koniec gotowania dodać mleko i podprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 19, 2000
Źródło/autor przepisu: „Kuchnia wegetariańska po polsku”, Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotleciki z mieszanki strączkowych z ryżem i płatkami owsianymi (wegańska)
Zupa czekoladowa z płatkami owsianymi na ostro (wegańska)
Zupa mleczna z kasza (lakto-wege)
Zupa mleczna amsterdamska (bez ograniczeń)
Trufle z płatków owsianych (lakto-wege)
Racuszki z płatków owsianych (bez ograniczeń)
Kluski z płatków owsianych (bez ograniczeń)
Płatki owsiane Antka (wegańska)
Cukierki z płatków owsianych (wegańska)
Jogurt z płatków owsianych (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas