7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

OpenWorld : przepisy użytkownika

Liczba przepisów: 29
1 2  
  • Ryż pomidorowy
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Danie robi się szybko i jest bardzo, bardzo smaczne i sycące :)
  • Tortilla z nadzieniem
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Proste danie, a jakie smaczne :) W domu wszystkim bardzo smakowało :)
  • Piernik z miodem wegańskim
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Ten piernik robiłam już kilka razy i za każdym razem wychodzi mi trochę inaczej, bo tez za każdym razem zmieniam składniki - jednak zawsze wychodzi przepyszny :)
  • Kefir z grzybka tybetańskiego
    autor: OpenWorld dieta: wegańska & RAW
    Kefir z grzybka tybetańskiego to samo zdrowie! Robi się go łatwo, z dwóch tylko składników.
  • Tarta z dyni z czekoladą
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Dynia jest cudownym warzywem, które można przyrządzać na słono, ale również na słodko smakuje cudownie! Sezon na dynię trwa, więc zachęcam do zrobienia tarty dyniowej z posypka czekoladową.
  • Placek przekładany masą orzechową
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Pomysł na ten placek podpatrzyłam na wegańskim blogu. W oryginale nazywa się "plackiem czeskim", jednak ja jeszcze dodałam do niego dżem z czarnej porzeczki i pozmieniałam składniki w masie oraz polewie.
  • Keczup z cukinii
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Rok temu moja mama dostała od znajomej przepis na keczup z cukinii. Tak nam posmakował, że robimy również i w tym roku :)
  • Blok w waflu
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Z racji tego, że blok uwielbiałam przed byciem weganką, postanowiłam zweganizowac przepis mojej mamy. W dodatku na co dzień nie mam dostępu do margaryny roślinnej, wiec postanowiłam zrobić go na oleju. Efekt jest dla mnie zadowalający :) Zachęcam wszystkich, którzy lubią taki przysmak, do wypróbowania tego przepisu.
  • Ciasteczka jak Hity (z ciastek holenderskich)
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Na ten pomysł wpadła moja siostra Monika. Na takie upalne dni to przepis idealny, bo nawet nie trzeba włączać piekarnika :P
  • Ciasto truskawkowe z kremem i galaretką
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    To ciasto jadłam jak byłam młodsza, tylko że w wersji nie_wegańskiej i postanowiłam (po raz kolejny zresztą) zweganizować przepis mojej mamy na ciasto z truskawkami :) Po za tym nareszcie udało mi się upiec jasny, idealny wegański "biszkopt" - dziękuje blogerce za umieszczenie przepisu :) A że sezon na truskawki w pełni, no i we wszystkich sklepach teraz można kupić truskawkową roślinną galaretkę, więc trzy takie zbiegi okoliczności nie mogły zostać przeze mnie nie wykorzystane.
  • Ciasto pestkowo-daktylowe bez cukru
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Ciasto nie zawiera ani grama cukru! Jest idealne dla cukrzyków, ale nie tylko, ponieważ jest bardzo smaczne :) Zobaczyłam ten przepis w dzień dobry tvn.
  • Farinata
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Wiele dobrego słyszałam już o farinacie. Po za tym, że jest zdrowa to jest jeszcze pyszna, szybka w zrobieniu (nie licząc tych 4 godzin :P) i potrzeba tylko kilka prostych składników.
  • Chałwa słonecznikowa domowej roboty
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Nie ma takiej konsystencji czy smaku jak ta kupowana np. na Ukrainie, ale jest równie dobra i wystarczą tylko 4 proste składniki do jej przygotowania :)
  • Ciasto "zeberka"
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Ciasto z tego przepisu zawsze mi wychodzi i jest pyszne :)
  • Szarlotka z budyniem
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Jak byłam młodsza, to mama często robiła nam taka "szarlotkę". Postanowiłam więc zrobić ją znowu, tylko że w wersji wegańskiej. Jest naprawdę pyszna, a najlepiej smakuje jeszcze na ciepło :)
  • Rogale zwyczajne
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Są łatwe do zrobienia i naprawdę wyglądają imponująco :)
  • Zupa krem z cukini, ziemniaka, kalafiora i innych
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Uwielbiam jeść zupy-kremy i choć najbardziej lubię dwa sprawdzone warianty - tzn. z dyni oraz z kalafiora - to lubię czasami dodać jakieś inne warzywko, zwłaszcza jak mam ze swojej uprawy :P Takie zupy są pyszne, łatwe do zrobienia, zdrowe i bardzo sycące, a jeśli podać zupę-krem z grzankami, to chyba nikt nie będzie już myślał o drugim daniu do obiadu :P
  • Bananowiec z galaretką bez pieczenia
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    To ciasto piekła mi mama od dziecka. Teraz, gdy jestem weganką, postanowiłam go przerobić i efekt jest naprawdę znakomity!
  • Zupa krem z dyni
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Przepisów na zupę krem z dyni jest sporo. Ten jednak wyróżnia się prostotą, a jednocześnie niepowtarzalnym smakiem.
  • Zupa gryczana z orzechami włoskimi
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Zupa jest bardzo smaczna, lekka a sycąca zarazem. Robi się ją szybko i z łatwo dostępnych składników.
  • Fasolka szparagowa z kaszą, sałatą włoską i sałatką zimową
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Prosty przepis na drugie danie.
  • Kotleciki ryżowe z grochem
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Są lekkie, pyszne i pożywne. Ja formowałam je w takie kulki jak na zdjęciu, dzięki czemu nie rozpadały się na patelni i łatwo było je obtoczyć w bułce tartej. Z podanych składników wyszły 2 talerze i jeszcze trochę kotlecików, więc cała rodzina może się nimi porządnie najeść :)
  • Sałatka owocowa z arbuza i owoców
    autor: OpenWorld dieta: wegańska & RAW
    Sałatka jest przepyszna :) Zazwyczaj robię taką bez arbuza - zamiast niego daje banana. Ale że bananów nie miałam, a arbuza tak, to użyłam tym razem tego pysznego i soczystego owocu :)
  • Pomidorowe kule obiadowe z soczewicy i ryżu
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Kule obiadowe, podsmażana cukinia i ogórek kiszony to idealny obiad na niedzielę, kiedy mamy nieco więcej czasu na gotowanie i różne inne rzeczy :)
  • Surówka z cukini z pomidorem, zarodkami i otrębami zbożowymi
    autor: OpenWorld dieta: wegańska
    Sałatka jest naprawdę przepyszna :) Wcześniej nie sądziłam, że cukinia na surowo tak fajnie smakuje :) Jem często na kolację czy do obiadu. Zazwyczaj robię wersję bez grzanek, jednakże z grzankami też smakuje fajnie :)
1 2  





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas