7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ryż pomidorowy

Danie robi się szybko i jest bardzo, bardzo smaczne i sycące :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2 duże porcje

200 g białego ryżu
750 g pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka i koperek (mogą być mrożone)
odrobina oleju
sól
pieprz

Przygotowanie:

Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i, jeśli ktoś chce, pozbawić pestek.
Cebule pokroić i poddusić chwilkę w niewielkiej ilości wody żeby była w miarę miękka. Cebulę i pomidory zmiksować, dodać czosnek, pietruszkę oraz koperek i chwilkę znowu miksować.

Odrobinę oleju rozgrzać w garnku i wlać warzywną masę. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Wlać 2 szklanki wody i zagotować. Wsypać umyty ryż i gotować ok. 15 minut, co jakiś czas mieszając, aż ryż wchłonie płyn. Gotowe :)

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze pomidory będą takie, które kupimy podczas sezonu na nie :)
Nadesłał(a) OpenWorld, dnia: Aug 12, 2013
Źródło/autor przepisu: na bazie http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/risotto-pomidorowe-3
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorowa z ryżem (wegańska)
Pomidorowy ryż z groszkiem (wegańska)
"Pulpa" pomidorowa :) z ryżem i tofu (wegańska)
Kotlety z pomidorowego ryżu i tofu (wegańska)
Zielsko na talerzu - pokrzywa z ryżem i sosem pomidorowym (wegańska)
Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem (lakto-wege)
Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege)
Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas