7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Surówka z cukini z pomidorem, zarodkami i otrębami zbożowymi

Sałatka jest naprawdę przepyszna :) Wcześniej nie sądziłam, że cukinia na surowo tak fajnie smakuje :) Jem często na kolację czy do obiadu. Zazwyczaj robię wersję bez grzanek, jednakże z grzankami też smakuje fajnie :)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1 cukinia
1 duża cebula
2-3 pomidory
otręby pszenne/ żytnie/ owsiane
zarodki pszenne
ew. sól (ja nie dodaje)
ew. grzanki podsmażone na oleju

Przygotowanie:

Cukinię umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestki (jeżeli ktoś chce) i pokroić w cienkie słupki. Cebulę i pomidora obrać, pokroić drobno i dodać do cukini. Następnie dodać przestudzone grzanki, otręby, zarodki i ewentualnie sól. Smacznego :)
Nadesłał(a) OpenWorld, dnia: 2011-09-12 17:19:30.622
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka piękności z zarodkami i płatkami zbożowymi, bakaliami i jabłkiem (lakto-wege)
Surówka owocowo-zbożowa - muesli (musli) (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)
Makaron z cukinią i pomidorem (wegańska)
Sałatka z gorącą cukinią i pomidorami (wegańska)
Sałata z cukinią i suszonymi pomidorami (wegańska)
Sałatka makaronowa z pomidorami i cukinią (wegańska)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)
Zupa z papryką, cukinią i pomidorem (wegańska)
Surówka z fenkuła z pomidorami (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas