7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa z kaszą, sałatą włoską i sałatką zimową

Prosty przepis na drugie danie.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

fasolka szparagowa
kasza jęczmienna
2 małe główki kapusty włoskiej
3 cebule
3 małe marchewki
dowolne warzywa korzeniowe - marchewka, seler, pietruszka
ogórki kiszone/buraczki na ciepło lub jak u mnie sałatka - zimowa mojej mamy z ogórków
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebule drobniutko pokroić i podsmażyć na oleju. Trzy marchewki ugotować w wodzie, następnie dodać na patelnię i chwilę podsmażyć. Kapustę umyć bardzo dokładnie, poszatkować i wrzucić do osolonej wody. Gotować do uzyskania miękkości. Gdy kapusta będzie miękka odcedzić, dodać do smażenia, doprawić i jeszcze jakiś czas smażyć.

Fasolkę szparagową umyć, obrać "korzonki" i ugotować aż będzie miękka.

Kaszę ugotować, następnie dodać do niej obrane, ugotowane i poszatkowane warzywa (marchewkę, seler, pietruszkę).

Uformować kulki z kaszy i warzyw, nakładać fasolkę szparagową, kapustę i ewentualnie ogórek kiszony pokrojony w plasterki, buraczki czy jakąkolwiek sałatkę :)
Nadesłał(a) OpenWorld, dnia: 2011-11-08 04:40:02.987
Źródło/autor przepisu: Ja :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fritatta (omlet włoski) z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa ze śmietaną (lakto-wege)
Omlet z fasolką szparagową (ovo-wege)
Fasolka szparagowa w słoikach (wegańska)
Fasolka szparagowa (weki) (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Sałatka nicejska z fasolką szparagową (ovo-wege)
Sałatka z fasolki szparagowej z ziemniakami (bez ograniczeń)
Fasolka szparagowa w szpinaku z dodatkami (wegańska)
Gulasz z fasolki szparagowej z papryką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas