7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ciasto truskawkowe z kremem i galaretkąTo ciasto jadłam jak byłam młodsza, tylko że w wersji nie_wegańskiej i postanowiłam (po raz kolejny zresztą) zweganizować przepis mojej mamy na ciasto z truskawkami :)Po za tym nareszcie udało mi się upiec jasny, idealny wegański "biszkopt" - dziękuje blogerce za umieszczenie przepisu :) A że sezon na truskawki w pełni, no i we wszystkich sklepach teraz można kupić truskawkową roślinną galaretkę, więc trzy takie zbiegi okoliczności nie mogły zostać przeze mnie nie wykorzystane.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [7]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:składniki na biszkopt:
2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1/2 szklanka oleju 1 szklanka mleka roślinnego (na blogu jest napisane, że z wodą też wychodzi, ale pamiętajcie, że na mleku roślinnym i tak najsmaczniejsze :)) składniki na krem: 6 szklanek mleka roślinnego (ja użyłam trochę kupowanego zwykłego bez cukru i trochę waniliowego Alpro Soja) 2 szklanki i 6 łyżek mąki 1 i 1/3 szklanka cukru (można mniej - zależy, jak kto lubi i czy mleko jest smakowe) 7 łyżek cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią kilka kropelek aromatu waniliowego lub śmietankowego 8 łyżek oleju (słonecznikowy, lniany lub inny) oraz 2 wegetariańskie galaretki truskawkowe ekspresowe firmy Delecta (bez żelatyny) truskawki (najlepiej świeże) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ciasto z galaretką (wegańska)Wegańskie ciasto z budyniem i galaretką (wegańska) Ciasto z galaretką "zielone jabłuszko" (wegańska) Krem jaglano-truskawkowy (wegańska) Przekładane ciasto czekoladowo-truskawkowe (wegańska) Tarta / Ciasto z kremem kokosowym (wegańska) Ciasto dyniowe z mus-kremem (wegańska) Biszkopt z owocami i galaretką (bez ograniczeń) Galaretki jabłkowo-sezamowe (wegańska) Ciasto z kremem śmietankowym i orzechowym wierzchem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kordonia Jun 20, 2012