7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802    


Placki bananowe dla Wojtka (wegańska)
odrobina soli to faktycznie dobry dodatek. nie decydujący ale dobry :)
dzis znów robilam te placki. niestety skończyła mi sie mąką razowa... zamiast niej wzięłam więc białej i troche otrębów oraz popping amarantusowy. jednak biała maka to nie to samo co razowa... juz takie pyszne nie byly, jakies takie... jednolite (chodzi o teksturę) wyszły. i smakowo nie az tak dobre. wniosek: biała maka jednak niezbyt sie nadaje.
smacznego :)
patrycccja 2001-06-17 00:00:00.0

Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege)
Po co ten tłuszcz? Ja smaruję gorącym mlekiem. Ale lepiej gotować mleko skondensowane powyżej 2h. Nie leje się tak.
autor anonimowy 2001-06-16 00:00:00.0

Wafle z masą kakaową z jajek i masła (lakto-ovo-wege)
Zamiast całych jajek można dać same żółtka, zamiast kakao wanilię i co bardzo ważne rozkruszone kawałki zwykłych(takich jakie były dawniej) herbatników. Wafle maja tendencje do nasiąkania i stają się gumowe, tak jak większość zwykłych, impulsowych lodów w rożku. Herbatniki ciagną wilgoć i
dodatkowo dodają smaku. Jak ktoś lubi i potrafi mozna robić przekładańce, tzn kilka warstw z suchą masą, natomiast dwa ostatnie wafle smarujemy cienką warstwą rozpuszczonej
czekolady, a między nie możemy wstawić dowolną, wilgotną masę, np. żółtko, cukier, masło i poziomki.
autor anonimowy 2001-06-16 00:00:00.0

Kawa z cynamonem/wanilią (wegańska)
kawa rozpuszczalna, czy mielona? Bo to chyba dla proporcji ma znaczenia....
autor anonimowy 2001-06-15 00:00:00.0

Placki bananowe dla Wojtka (wegańska)
mniam. proste jest smaczne!
ale z domu mnie wygonią jak jeszcze cos z bananów zrobie ;-) muszę
odczekać...

mozna szczyptę osolić. wzmacnia sie smak w ten sposób. sprawdzone.
wojmat 2001-06-13 00:00:00.0

Surówka wiosenna z kalarepki, marchewki, pomidora i rzodkiewek (wegańska & RAW)
musze powiedziec ze wyszla niespodziewanie smaczna, choc niestety bez rzezuchy, ktorej akurat nie mialam. i fajna wizualnie :)
jak raz na te pore roku :)
choc pewnie polaczenia rzodkiewki, dymki i rzezuchy nie wszystkich zachwyci, pomidor i kalarepka bardzo fajnie do calosci pasuja.
zastanawialam sie tez czy nie zrezygnowac z soku z tytryny. ostatecznie jednak postanowilam trzymac sie przepisu i byl to dobry wybor :)
patrycccja 2001-06-08 00:00:00.0

Rzodkiewkowa surówka Mileny (wegańska & RAW)
o! tez taka robie!
banalnie prosta a cieszy :)
ja jednak ciacham tez liscie - o ile sa mlode i ladne. i czasem troche oliwy jakiejs daje a czasem nie. tylko nie wiem jak liscie rzodkiewki maja sie do dzieci... ;)
patrycccja 2001-06-08 00:00:00.0

Majonez (sos) ze słonecznika (wegańska)
musze powiedziec, ze nie calkiem pokrywa sie on z moimi wyobrazeniami. moze dlatego, ze oczekiwalam po prostu dobrego sosu do surowki ;)
patrycccja 2001-06-07 00:00:00.0

Pyry zapiekane a la saovignon :) (lakto-wege)
A ja znam te potrawe pod zupelnie inna nazwa: gratin dauphinois; i nie uzywam
kwasnej tylko slodka smietane; i nie zagotowuje tego tylko ukladam ziemniaki w
zaroodpornym naczyniu wysmarowanym maslem, co pare warstw ziemniakow dodaje
rozgniecionego czosnku, zalewam to przyprawionym mlekiem ze smietana (sol,
pieprz i galka)tak zeby mleko przykrylo ziemniaki i wstawiam na okolo godzine
do piekarnika (180-200°). po godzinie mleko i smietana powinny odparowac a ziemniaki powinny sie ugotowac. Uwaga kipi, totez podkladam kawalek folii aluminiowej, zeby sie nie meczyc potem z szorowaniem piekarnika i moze sie przypalac ta wierzchnia warstwa ziemniakow. Kiedy sie tak dzieje przykrywam kawalkiem folii albo przykrywka, niektore formy zaroodporne maja. Nie zawsze posypuje serem, bez sera tez jest fajnie.
~cookingcorner@poczta.onet.pl 2001-06-02 00:00:00.0

Kapusta biała z pieczarkami na maśle (wegańska)
Przepis ten podała w Twoim Stylu p. Tessa Capponi- Borawska. Kapustka jest znakomita, ale ja wolę wersję z kiszoną, którą sie odcedza(soczek wypija) przelewa i dusi z pieczarkami długo i wolniutko, aż do momentu gdy maślany zapach nie pozwoli nam dłużej utrzymać języka i wygłodniałego brzuszka na wodzy.
Smacznego!
~claud 2001-05-31 00:00:00.0

Zupa czosnkowa z pomidorami podawana na chlebie (wegańska)
to zupa o bardzo ciekawym smaku - swietna i prosta!
Rena 2001-05-25 00:00:00.0

Surówka z pomidorów (z porem lub cebulką) (wegańska & RAW)
prawda, ze oliwa nieodzowna? :)
przechodzac na weganizm zalowalam tylko jednego: salatki z pomidorow z jogurtem... a jedzac kiedys inna salatke w vedze, ale tez z pomidorami, odkrylam, ze to wcale nie o jogurt w tym chodzi! ze to "towarzystwo" jakiegos tluszczu daje taki posmak czy jak to nazwac :))))))))
patrycccja 2001-05-23 00:00:00.0

Zupa ryżowa z porami i cukinią (lakto-wege)
calkiem smaczna zupa - wychodzi gesta, wiec i syci.
Rena 2001-05-23 00:00:00.0

Surówka z pomidorów (z porem lub cebulką) (wegańska & RAW)
ja znam te salatke z oliwa - jem ja prawie codziennie:))) smak oliwy w tej salatce to gwozdz programu:))) bardzo mi tez smakuje z olejem lnianym lub dyniowym.
Rena 2001-05-22 00:00:00.0

Spaghetti z czosnkowym sosem z cukinii (wegańska)
kocham cukinie i ten przepis mnie w tym utwierdzil.
Rena 2001-05-14 00:00:00.0

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla) (wegańska)
na dzisiejszym grillowaniu te boczniaki staly sie przebojem dnia! bardzo smaczne!
Rena 2001-05-13 00:00:00.0

Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)
Syla - jestes wielka!!! te jablka byly lekkim i pysznym deserem po calodniowym grillowym obzarstwie:)
Rena 2001-05-13 00:00:00.0

Grzanki (grillowane) (wegańska)
pyszneeeee!
Rena 2001-05-13 00:00:00.0

Ryż z tartym jabłkiem (wegańska)
a widzisz, i tu sie zdziwisz. dla mnie ten przepis to odkrycie (mam zabki, wiec nie bede miksowala ryzu ;). moja mama robila to zupelnie inaczej. ryz z jablkami i cynamonem jeszcze zapiekala. hm, moze postaram sie zeby mi powiedziala jak to sie dokladnie robi i tez dorzuce do puszkkki :)
patrycccja 2001-05-12 00:00:00.0

Ciasteczka z kleiku ryżowego (lakto-ovo-wege)
Ja dodaje jeszcze 8 łyżek wiórek kokosowch, sa wtedy jeszcze lepsze.
~kot 2001-05-08 00:00:00.0

Ziemniaki z grilla lub piekarnika w aromatycznej omaście (wegańska)
ziemniaczki udaly sie wysmienicie. sos, ktorym byly polane w czasie pieczenia, spowodowal, ze unosil sie taki zapach, ze wszystkim ciekla slinka...
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Warzywa marynowane na grillu (wegańska)
ja wyprobowalam baklazana i czerwona papryke. o ile baklazan okazal sie ciekawy w smaku, szczegolnie w polaczeniu z bulka i maslem (taki specyficzny, slodkawy smak),to papryka okazala sie hitem - czegos tak doskonalego w smaku to dawno nie jadlam!!!
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Banany pieczone w ognisku (wegańska)
to niezwykle wykwintny (jak na grilla) deser. bardzo smaczny. banany sie calkiem nie rowalily, zas czekolada sie cudownie rozplynela na calych bananach. Ania Kowalska z grupy pl.rec.kuchnia dodala jeszcze cynamon i starte drobno orzechy - mysle, ze tak jest jeszcze pyszniej.
Rena 2001-05-05 00:00:00.0

Krem brokułowy na zimno (lakto-wege)
Kremik jest znakomity .Delikatny i finezyjny ale tez ma w sobie to cos, co sprawia, ze przy najblizszej okazji chcialabym poczestowac nim swoich gosci.Niezwykle istotna jego zaleta jest tez to, ze robi sie go bardzo szybko.Zrobilam to jako zupe-krem na cieplo. Kiedys jadlam cos podobnego w jednej z renomowanych warszawskich restauracji .Dosmaczylam to jeszcze czosnkiem. Pycha. dzieki za przepis.
~Halszka 2001-04-29 00:00:00.0

Placki z kukurydzy i kwaśnej śmietany z gałką muszkatołową (lakto-ovo-wege)
przetestowalam, ze nie trzeba czekac godzine, mozna smazyc od razu po zmieszaniu skladnikow. polecam tez wiecej kukurydzy - ja daje 400 g (mrozonke). te placki zachwycily nawet moja mame:)
Rena 2001-04-28 00:00:00.0

   792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas