
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() do tego spokojnie kasza z bajerami. [ale ja to bym posłodził czym innym :-)...] wojmat Sep 19, 2001 Dynia solo (wegańska) Ja bym ją zjadła samą z chlebem na kolację lub jako gorącą sałatkę np. do ziemniaków i kotleta. Rena Sep 6, 2001 Dynia solo (wegańska) Z czym można podawać tą dziwną potrawę? ~Ada Sep 6, 2001 Omlet "grzybek" na mleku (lakto-ovo-wege) KIEDYS MIALEM OCHOTE NA SNIADANKO ZJESC OMLET. ALE NIEWIEDZIALEM JAK GO ZROBIC NOBO SKAD - CHLOPAK MA WIEDZIEC JAK GO ZROBIC. WYSTUKALEM W KOMPUTERZE KSIAZKE KUCHARSKA I PROSZE! ZROBILEM WEDLUG PRZEPISU I JEST NAPRAWDE BARDZO DOBRY! DZIEKUJE ZE WSPANIALE SNIADANKO ~ACH Aug 31, 2001 Biszkopt z jabłkami (ovo-wege) banalnie proste ciasto - robi sie 3 minuty, ale piecze troche dluzej, niz napisano w przepisie. przynajmniej ja pieklam w temperaturze 200 stopni ponad godzine, az wierzch ciasta zrobil sie jasno-brazowy. Rena Aug 26, 2001 Mleko sojowe czekoladowo-bananowe (napój) lub lody (wegańska) Wcina, choć z tymi jej smakami jest różnie, nigdy nie wiesz, czy zje, czy nie :-)) magda firlit Aug 3, 2001 Muszle makaronowe faszerowane serem ricotta z pieczarkami lub shiitake (lakto-ovo-wege) od dawna mialam ochote na wyprobowanie tego przepisu, ale nie mialam odwagi, bo nie jestem zbyt sprawna manualnie i balam sie, ze sobie nie poradze z nadziewaniem tub makaronowych. moje obawy okazaly sie niepotrzebne - calosc robi sie szybko i nie jest trudno. za to smakuje przepysznie i wyglada bardzo efektownie! Rena Jul 24, 2001 ![]() mniej tej wazeliny czy więcej? wojmat Jul 24, 2001 Kasza kuskus po turecku (z pomidorem, ogórkiem, papryką i cebulą) (wegańska) no i troche wazeliny...... autor anonimowy Jul 23, 2001 ![]() oui, mon cheri... :-) bardzo "namiętne" danie. wojmat Jul 23, 2001 ![]() niezłe - właśnie zbieram pomysły na zimowe przetwory, ale najpierw wypróbuję krótką serię. renata, gdzie ty to wygrzebujesz? :-) wojmat Jul 23, 2001 ![]() lubię takie przepisy - dobry i prosty. chwila i juz jest. mniam! córa wcina? wojmat Jul 23, 2001 ![]() śmietaną sojową? ;-) wojmat Jul 23, 2001 ![]() aż się prosi dorzucić laseczkę wanilii do mleka - byłby waniliowy... :-P wojmat Jul 23, 2001 ![]() jak sie spotkamy to mnie poczestujesz ;-) wojmat Jul 23, 2001 Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska) chodzilo chyba o to, ze wrzucamy na zimna wode, a nie na wrzatek, choc nie jestem przekonana, czy to zmieni smak. ja w kazdym razie robilam ten przepis i fasolka smakowala wybornie:) Rena Jul 18, 2001 Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska) Co to znaczy "ugotować fasolkę w osolonej i o c h ł o d z o n e j wodzie"? ~Anka Jul 18, 2001 Pory z ziemniakami z mikrofali (wegańska) Porcja dla 1 _żarłocznej_ osoby ;-) Można zrobić to samo gotując na parze. Wtedy nie obieramy i nie kroimy ziemniaków, a tylko je dokładnie myjemy szczotką i obieramy ze skórki (albo i nie) po ugotowaniu. Gandalf Jun 28, 2001 Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska) mniam. pycha. lubie makaronik! ~bogo Jun 27, 2001 Chłodnik bułgarski (z ogórkiem, czosnkiem i koperkiem) (lakto-wege) Oryginalny chłodnik bułgarski to Tarator, z jogurtu, mielonych orzechów włoskich, czosnku, kopru i tartych na tarce świeżych ogórków. Moja bułgarska babcia w upały robiła ogromny gar tej pychoty i najbardziej zawsze mi smakowała z białym, gorącym chlebem. Polecam. ~ANA Jun 26, 2001 ![]() to polecam wam jeszcze kotlety ziemniaczano-warzywne - nieco urozmaicona wersje tych kotlecikow. tez pyszne , a dzieki warzywom dodatkowo po prostu przepiekne :) patrycccja Jun 18, 2001 Kotlety z ziemniaków (wegańska) Takie dobre, ze az nie da sie tego opisac. Jednym slowem "mniam, mniam", albo jak kto woli "niebo w gebie". autor anonimowy Jun 18, 2001 ![]() odrobina soli to faktycznie dobry dodatek. nie decydujący ale dobry :) dzis znów robilam te placki. niestety skończyła mi sie mąką razowa... zamiast niej wzięłam więc białej i troche otrębów oraz popping amarantusowy. jednak biała maka to nie to samo co razowa... juz takie pyszne nie byly, jakies takie... jednolite (chodzi o teksturę) wyszły. i smakowo nie az tak dobre. wniosek: biała maka jednak niezbyt sie nadaje. smacznego :) patrycccja Jun 17, 2001 Wafle z masą z mleka skondensowanego i masła (lakto-wege) Po co ten tłuszcz? Ja smaruję gorącym mlekiem. Ale lepiej gotować mleko skondensowane powyżej 2h. Nie leje się tak. autor anonimowy Jun 16, 2001 Wafle z masą kakaową z jajek i masła (lakto-ovo-wege) Zamiast całych jajek można dać same żółtka, zamiast kakao wanilię i co bardzo ważne rozkruszone kawałki zwykłych(takich jakie były dawniej) herbatników. Wafle maja tendencje do nasiąkania i stają się gumowe, tak jak większość zwykłych, impulsowych lodów w rożku. Herbatniki ciagną wilgoć i dodatkowo dodają smaku. Jak ktoś lubi i potrafi mozna robić przekładańce, tzn kilka warstw z suchą masą, natomiast dwa ostatnie wafle smarujemy cienką warstwą rozpuszczonej czekolady, a między nie możemy wstawić dowolną, wilgotną masę, np. żółtko, cukier, masło i poziomki. autor anonimowy Jun 16, 2001 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |