
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() zasmakowa mi :) teraz obie sobie rozne modyfikacje. skonczyla mi sie dymka, wiec przedwczoraj zrobilam sobie z pasta z bazylii (nie za duzo! ma intensywny aromat!). a dzis przejzalam lodowke i znalazlam pora na swej drodze :) wiec do surowki trafila polowka takiego sredniego pora. teraz sie nia opycham i jestem szczesliwa :) patrycccja Oct 24, 2001 Afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) dlaczego afrykanska? Zupa jest dobra ~panjurek2000@hotmail.com Oct 24, 2001 Sałatka meksykańska z puszek z marynowaną cebulką, papryką i serem (lakto-ovo-wege) osobnikom nie lubiącym zbytnio majonezu w sałatce (jak ja) polecam oliwę+ocet balsamico i trochę koperku, najlepiej świeżego. Mniammmm ~Waldemar Oct 21, 2001 ![]() mmm, ale pycha! od dawna cos takiego za mna chodzilo :) zrobilam sobie z cynamonem i zjadlam czesc ot tak, samo, a czesc z mlekiem sojowym. acha, dosladzajac czesc slodem a czesc fruktoza. zadnej granoli. a na przyszlosc postanowilam, ze szklanke jablek wrzuce na poczatku gotowania - tak jak w przepisie, a druga szklanke albo pol pod koniec. bo jabluszka przez te 10 min sie rozgotowuja, a ja bym chciala zeby czesc byla... nierozgotowana :) pycha sniadanko. patrycccja Oct 21, 2001 ![]() zrobilismy sobie bigosik z wojtkiem - raz z marchewka i bez grzybkow, drugi raz z grzybkami ale bez marchewki. ten z marchewka byl mniej bigosikowy, ale tez dobry :) tym razem wojtek postawil na swoim i byly bez koncentratu, nastepny bedzie z, bo bardzo lubie :) aromat jalowca jest cudny! pycha wychodzi! :) patrycccja Oct 20, 2001 Kapuściane kotleciki "resztka" (wegańska) Bardzo fajne! A ja ostatnio mam "kryzys" w wymyślaniu nowych potraw :-)). magda firlit Oct 16, 2001 Plebejska pasta "tofucado" (wegańska) :-PPP spróbuję! magda firlit Oct 16, 2001 ![]() no... w końcu jakaś tarta. zrobie chyba żonie na kolację bo dziś urodziny ma :-) oczywiście wegańską. wojmat Oct 16, 2001 Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) ale przez jaki okres mam gotowac te buraki??? podpisano Laik autor anonimowy Oct 16, 2001 ![]() rowniez odwazylam sie w koncu sama zrobic tarte. poniewaz nie jem masla ani margaryny zastapilam ja oliwa z oliwek. wole tez od maki bialej make razowa. w efekcie moj przepis na ciasto wygladal nastepujaco: po szklance maki bialej i razowej, pol szklanki oliwy, nieco mniej niz pol szklanki wody - tyle, aby uzyskac jednolita bryle ciasta; nie odwazylam sie narazie zrobic z samej razowej, ale nastepnym razem z pewnoscia tak zrobie - jestem pewna ze wyjdzie. patrycccja Oct 13, 2001 ![]() ale mi klina zadales :) ale prosze, oto wyjasnienie: kapuste gotuje sie tak jak na bigos - odciska i gotuje z niewielka iloscia wody. chyba ze to taka ledwo co ukiszona, jaka sie kupuje na poczatku sezonu - wtedy nie odciskac bo wogole nie bedzie kwasku. patrycccja Oct 12, 2001 ![]() jak gotujesz (mamo patrycji:-) kapustę? w małej ilości wody czy odlewasz po gotowaniu? odciskasz przed gotowaniem? brzmi smakowicie. jak bedę miał czas to zrobimy. wojmat Oct 12, 2001 ![]() mniam Gandalfie! ale ja dam mniej czosnku ;-) wojmat Oct 11, 2001 Placki bananowe dla Wojtka (wegańska) Uwielbiam te placki, Milenka również! Masz rację, z orzechami mogą być pyszne :-p :-) magda firlit Sep 30, 2001 ![]() A teraz garść nowych wniosków z dalszych eksperymentów: super jest dodac do środka troche cynamonu - zyskuja fajnego aromatu. Ale to dla amatorów cynamonu - nie każdy lubi. Drugi pomysł to wrzucenie pestek słonecznika lub pokruszonych orzechów włoskich (inne pewnie też moga być). No to smacznego. patrycccja Sep 30, 2001 Zupa grzybowa z zielonym groszkiem (wegańska) w słoiku? :-) magda firlit Sep 27, 2001 ![]() ;-P przyślij w paczce... wojmat Sep 25, 2001 Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege) ciasto wyszlo przednie! na poczatku sie przestraszylam, ze nie wyjdzie, bo po godzinie stania w lodowce jablka i inne skladniki nie puscily wogole soku (ani kropelki), ale ciasto sie upieklo i smakowalo rzeczywiscie bardzo ciekawie. znajomi bardzo mnie chwalili. ja pieklam 80 min. w temperaturze 200 stopni. aha - i ciasto nie jest bardzo slodkie. Rena Sep 23, 2001 Dwuwarstwowy placek z wiśniami (lakto-ovo-wege) to ciasto stalo sie przypadkowym przebojem pewnego letniego niedzielnego popoludnia. okazalo sie, ze jest przepyszne - wisnie (mimo, ze mrozone) byly bardzo aromatyczne. caly placek pachnial slicznie i smakowal naprawde niesamowicie. ciasto zostalo zjedzone w ciagu godziny (przy ostatniej porcji goscie prosili o zgaszenie swiatla). a poniewaz przepis jest dosc prosty do wykonania, to robie w najblizsza niedziele powtorke. Rena Sep 21, 2001 Spaghetti ze szpinakiem, czuszką i suszonymi pomidorami (lakto-wege) My sypiemy płatkami drożdżowymi, migdały też good :-) magda firlit Sep 20, 2001 Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska) Dzięki za pochwałę! Bardzo mnie cieszy, że smakuje :-)) Wczoraj umyślił mi się sos paprykowy do ryżu - porażka :-))) magda firlit Sep 20, 2001 ![]() magda! wczoraj właśnie myślałem o szpinaku. trafiłaś w sedno! i cos nawet takiego ale tylko teoretycznie wykoncypowałem :-) bardzo fajne. wojmat Sep 20, 2001 ![]() krótko i na temat - po żołniersku ;-) zasmakowaliśmy w borówkach u państwa gzy (zainteresowani wiedzą) były słodkie. czy mogą być kwaśne? wojmat Sep 20, 2001 ![]() wczoraj znów zrobiłem. dziś jem. 1/6 mąki sojowej, 1/6 gryczanej, reszta pszennej razowej. dobre choć lekko gumowe dziś :-) i duuuużo kminku. smażyłem w naprawdę głębokim tłuszczu i dlatego kształty - fantastyczne kosmiczne, smak lepszy. wojmat Sep 20, 2001 ![]() insirujący przepis. jak posypiesz migdałami startymi obficie to wegańskie spagetti z charakterem będzie. wojmat Sep 19, 2001 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |