 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 Burgery z cukinii i marchewki z dodatkiem masła orzechowegoW efekcie mamy warzywne burgery o lekkiej acz stabilnej konsystencji. Nadają się świetnie do vegan hamburgerów.
				
				
									
						Średnia ocena:       [4.666666666666667
						
						z 6 ocen]
											
					
					 | dodaj ocenę  | komentarze [5] 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska Składniki:duża cebula
 300 g cukinii 300 g marchewki 3 łyżki masła orzechowego sól ząbek czosnku inne przyprawy, np. imbir i curry 100 g bułki tartej oliwa do smażenia Przygotowanie:Cebulę posiekać i lekko podsmażyć, dodać starte na grubej tarce cukinie i marchewki, wszystko poddusić około 15 minut.
 Dodać masło orzechowe i przyprawy, wymieszać starannie i zdjąć z ognia, aby wszystko trochę przestygło. Dodać bułkę tartą (jeżeli nie ufacie gotowej bułce tartej, możecie podpiec chleb w tosterze i roztłuc na drobne kawałeczki...), formować kotleciki i smażyć aż się zrumienią. 
		
		Nadesłał(a) ~tasq, 
		dnia: 2011-03-18 21:18:02.435 Źródło/autor przepisu: http://veganskisvemir.blogspot.com, za "Warzywa na stole" Reader's Digest 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Nowe komentarze:       bardzo dobre, tylko faktycznie trzeba dodać mąki i nie żałować bułki tartej gzozia 2014-04-07 17:54:38.146 
			
				
			
			
			Mmmm, to jest coś, co bardzo lubię - owszem, rozpadają się, trudno je odsaczyc z tluszczu, ale jest to pyszne, pyszne danie.
			 Karaba 2011-08-16 10:11:48.532 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Burgery orzechowo-sojowe (ovo-wege)Spaghetti z sosem z masła orzechowego (wegańska) Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska) Orzechowo-słonecznikowo-warzywne burgery (wegańska) Babeczki z cukinii i marchewki (wegańska) Placki z cukinii i marchewki (bez ograniczeń) Błyskawiczny krem/deser/polewa czekoladowo-orzechowa (z masła orzechowego) (wegańska & RAW) Sałatka ze wstążek marchewki i cukinii (wegańska) Krem z marchewki z masłem orzechowym (wegańska) "Azjatycki" sos z masła orzechowego - z sosem sojowym, limonką, czosnkiem i chili (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Ciekawe w smaku i z pomocą masła orzechowego wychodzą mięciutkie. :) Ale mąka (w moim wypadku kukurydziana + ziemniaczana) jest niezbędna, inaczej za nic by się nie zlepiły.
martusiak 2014-06-11 14:20:09.588