
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) znawcą nie jestem, ale z tego co się orientuje, to konserwowe - czyli robione w zalewie z octem, a kiszone - to zalewa podana przez Ciebie w przepisie :) ~baś. 2011-08-13 14:50:19.941 Bita śmietana kokosowa (z mleka kokosowego) (wegańska) Mleko powinno stać w lodówce co najmniej dwa tygodnie żeby się rozwarstwiło. 2-3 godziny nic tu nie dadzą. Myślę, że mlekiem, którego próbowałaś było mleko Kier, prawda? Jest to jedyne znane mi mleko kokosowe bez dodatków i używam go dość często, więc wiem, że 2 tyg to minimum. Kiedyś chłodziłam 4 dni i nie zdało to egzaminu. Może takie ono już jest :) ~Kasia 2011-08-13 14:49:25.684 ![]() Oczywiście że sucha. Inaczej po co ją moczyć ;) patrycccja 2011-08-13 14:10:11.275 ![]() super spróbuje a soja ma byc sucha czy z puszki ? agnmid 2011-08-13 12:59:17.977 ![]() Dana, dziękuję za miłe słowa co do zdjęcia ;-). Jeśli chodzi o bataty, to są prawie w każdym supermarkecie. Ja kupuję je w Carrefourze, choć bardzo rzadko, ale za każdym razem, kiedy tam jestem - to widzę, że są. Makarena 2011-08-12 23:00:39.708 ![]() Są pyszne :) Jak będę je jeszcze kiedyś robiła to zrobie tym razem takie malutkie bo zrobilam takie wieksze i sie troche spiekly od spodu :P OpenWorld 2011-08-12 20:08:30.981 ![]() Nie. Po prostu nie przejmować się, jak przy przekładaniu "zniszczy się" trochę bąbelków i trochę powietrza z ciasta ucieknie. Niektórzy też przekładają ciasto do form przed wyrastaniem. patrycccja 2011-08-12 14:45:50.578 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) 4 podejscia I 4 zakalce:( jutro znow sprobuje;) czy po wydosnieciu mam ciasto wymieszać przed wlaniem do foremek? ~Lilia 2011-08-12 13:55:26.295 "Kiszona" kapusta pekińska * KIM-CHEE * (kimchi) (wegańska & RAW) Jeszcze nie próbowałam ale mam zamiar zrobić w tym tygodniu. Napiszę jak wyszło ;) ~Selena 2011-08-12 11:59:02.988 ![]() Tak, wszystko się zgadza z ilością oleju. Mąki są aż 4 szklanki, a ciasta wychodzi na dużą blachę. Dziś także upiekłam to ciasto, ale na wierzch dałam maliny. Polecam! Felodrema 2011-08-11 21:26:41.488 ![]() Cukinia smażona jest przepyszna :) Z tym ,że ja dodatkowo smaruje plastry papka z maki i wody i przypraw- ewentualnie mleka sojowego ktore sie sprawdza naprawde znakomicie do obtoczenia :) No i na koncu obtaczam w bulce tartej czy otrebach czy zarodkach i jest pyszna :) OpenWorld 2011-08-11 16:57:40.416 Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska) Dziekuję, przepis wykorzystałam :) Użyłam oliwy z oliwek i gruboziarnistej soli morskiej. To kolejny wegański przepis jaki znajdzie wśród moich ulubionych. ~Patka 2011-08-11 16:21:26.849 Ciasteczka owsiane słooodkie (wegańska) Do wypieków mam dwie lewe ręce, ale jakimś cudem ciasteczka wyszły super! Łatwe w produkcji i pyszne. Dięki za prepis! ardiana 2011-08-11 15:36:39.425 ![]() ja swoje cukinię obieram ,kroje na pol i jeszcze raz na pol i mma kilka cukin z jednej,nastepnie wydrazam to co w srodku, na patelni podsmazam cebulę,pomidory ,czosnek,dodaje troszczeczke koncentratu i przypraw-majeranek,sol,pieprz,kminek.potem dodaje do tego ryz (najchetniej brazowy)lub kaszę juz ugotowaną i chwile podsmazam ,dodaje sos sojowy i nadziewam tym cukienię.czasami daje jeszcze pieczarki,groszek,granulat sojowy . ukladam papier do pieczenia na blachach ,ukladam cukinię i wkładam do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni i pieke okolo 40 minut az cukinia będzie mięciutka :) A ze cukinię mam swoja to robie to czesto :) Rowniez polecam bardzo Patisony do faszerowania :) ja pieke jedna blaszke patisonow ,drugą cukin i czasami papryke i naprawde pycha :) OpenWorld 2011-08-11 13:36:13.484 ![]() po paru miesiącach przypomniałam sobie o tej paście ;). wykorzystałam przepis ekspresowy, z ogórkami. cudowny jest ten twarożek!! moja ulubiona vegan pasta ever :D majczi 2011-08-10 21:24:48.053 Chłodnik poziomkowy (lakto-ovo-wege) Można przerobić dając mleko sojowe ;) ~Aga 2011-08-10 19:38:17.838 Cynamonowe tosty francuskie (bez jajek) (wegańska) O rety, to prawda :o To i tamto zdjęcie są po prostu nieporównywalne! Ogromny skok na przód - gratulacje :D ~pat 2011-08-10 16:10:27.789 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dfiolna 2011-08-10 14:18:40.182 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dfiolna 2011-08-10 14:18:01.47 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dfiolna 2011-08-10 14:15:28.894 Przysmak porowy do smarowania chleba (wegańska) dziękuję :) wyszło przepyszne - w smaku prawie jak kapusta z grzybami (nie wiem jakim cudem) :D tylko następnym razem dam wody na dnie garnka albo do polowy ilości pora. Z ogórkiem na kanapce... mmm.. szkoda, że z jednego pora wyszło pasty na 4 kromki chleba :) ale i tak bardzo polecam. Pasta jest świetna :) ~gosia 2011-08-10 00:39:50.587 ![]() A pamiętasz jak kiedyś bardzo dawno temu (w marcu?), przy okazji swojego ciasta z okary, wstawiłam takie z papierem do pieczenia, zrobione telefonem? Uczę się :D Zanetak 2011-08-09 23:57:31.504 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dorociejka 2011-08-09 23:42:49.694 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Gdzieś czytałam, że dzięki temu pozbywamy się goryczy. Kiedyś faktycznie nie uprażyłam i nie była najlepsza, ale może to był po prostu wypadek przy pracy. mater 2011-08-09 22:19:08.798 Kasza jaglana - jak gotować (wegańska) Prażenie kaszy ma sens wg wschodnik sztuk kuchennych, które zwracają uwagę na temperaturę pokarmów. Kasza jaglana sama w sobie jest chłodna, ale jak się ją upraży przed gotowaniem, to staje się ciepła i nie wychładza organizmu. (Nie znam się na tym szczególnie, przepraszam za dziwne tłuamaczenie.) Jeśli prażenie ma jeszcze jakieś praktyczne znaczenie, to go nie znam. :) sonnentau 2011-08-09 21:57:27.58 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |