
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Sos hawajski do słoików (wegańska) Sos naprawdę pyszny, zrobiłyśmy z koleżanką 20 słoików. Wyszedł nam bardzo pikantny (HOT!), ale degustacja z ryżem wyszła optymalnie. Eksperyment na pewno będę powtarzać za rok, ale dodam mniej pieprzu :) fear77 2011-08-22 19:57:46.341 ![]() podsmażone (+surowy pomidor) dużo lepsze od gotowanego navia 2011-08-22 19:23:31.036 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genowefa 2011-08-22 18:16:50.487 ![]() niestety... klops sania 2011-08-22 15:10:27.842 ![]() zaraz wyciągam chlebek z piekarnika - podejście numer 2 - zobaczymy co tym razem bedzie.... sania 2011-08-22 14:57:53.075 ![]() pycha ! agnmid 2011-08-22 00:18:22.571 ![]() mozesz panierowac żółty ser ale to juz nie bedzie weganskie agnmid 2011-08-22 00:17:24.807 Bób - jak gotować, do czego wykorzystać (wegańska) bób na parze został zrobiony, jest świetny. z jednym tylko minusem - jak go posolić? sonnentau 2011-08-21 21:47:15.317 ![]() Miałam dylemat, do którego przepisu dodać zdjęcie, bo wstępny proces obróbki bakłażana mam z tego przepisu puszka.pl/przepis/1857-baklazany_grillowane-delikatne_o_wspanialym_aromacie.html, ale dalej to już jak tutaj. W każdym razie bakłażan to jedno z najsmaczniejszych warzyw pod słońcem i nie trzeba dużo kombinować z jego przyrządzaniem, bo akurat w prostocie tego warzywa są cały smak i siła ;-))) Makarena 2011-08-21 18:16:11.249 Pasztet z pieczarek (wegański) (wegańska) pyszny,jeszcze nie raz go zrobimy!!! knedel 2011-08-21 17:55:24.41 Pasztet selerowy z dodatkiem marchewki i czosnku (lakto-ovo-wege) Pasztet pyszny, można dać o połowę mniej masła i wtedy nie jest tłusty. Ja daję jeszcze do masy sporo ziaren słonecznika i dyni, bo lubię, jak coś chrupie. kitka628 2011-08-21 16:20:16.31 ![]() Bardzo mi smakowało, ale następnym razem dokonam jednej zmiany: Zrezygnuję z zasmażki, boczniaki uduszę z cebulką podlewając jedynie bulionem i doprawiając musztardą, a następnie tylko delikatnie zagęszczę mąką. Myślę że to sprawi że danie będzie mniej "przaśne", bardziej delikatne i wykwintne. Wydaje mi się, że zamiast musztardy można użyć białego wina - powstanie wtedy bardzo pyszny sos, a potrawa zyska zupełnie inny charakter. amanii 2011-08-21 15:23:49.103 ![]() Zrobiłam, wyszła pyszna! Zarówno zabielona jak i nie. Nie miałam białej mąki, więc użyłam pełnoziarnistej. Inny smak zupełnie, ale smaczny też :) sunflower_ren 2011-08-21 14:57:46.723 ![]() wyszlo bardzo smaczne,tylko nie tak ladnie jak na zdjeciu;)))))) gaga1 2011-08-21 05:09:38.996 Masełko z siemienia lnianego (wegańska) "po pewnym czasie nabierze konsystencji masła" tzn po 1h czy dwóch dniach? ;) Daiana 2011-08-20 21:41:35.002 ![]() PS: no i nie solę, bo seler sam w sobie zawiera dużo soli i nie ma potrzeby już więcej dodawać. Makarena 2011-08-20 21:33:03.494 ![]() Pyszne, pyszne, choć nigdy za selerem nie przepadałam. Na ten przepis trafiłam dopiero dzisiaj, ale od jakiegoś czasu nie mogę wyjść z zachwytu nad kotletami z selera. Tyle że ja nie gotuję selera, tylko po tym, jak już przekroję seler (jedna wada selera - ciężko się cholerstwo kroi), maczam w jajku z curry i taką fajną przyprawą krymską, a potem obtaczam w panierce z bułki tartej i otrębów orkiszowych (proporcje pół na pół). Chwilę z jednej strony, chwilę z drugiej i niebo w gębie gotowe ;-) Makarena 2011-08-20 21:30:51.59 ![]() Proste i pyyyszne! sunflower_ren 2011-08-20 20:58:35.912 ![]() zamiast otrąb użyłam bułki tartej, wyszło fajnie, choć ciężkie (bo smażone i z serem). niezłe zamiast chipsów do piwa ;) navia 2011-08-20 20:58:14.413 ![]() Robiłam jakiś czas temu - bardzo dobre, na pewno powtórzę :) sunflower_ren 2011-08-20 20:57:08.252 ![]() przyjemnie gładka w smaku. ale następnym razem z dodaniem pomidorów nie będę czekać, aż cukinia zmięknie bo teraz nie zdążyły się rozgotować navia 2011-08-20 20:51:04.159 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() navia 2011-08-20 20:46:54.349 Naleśniki w 10 minut (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daiana 2011-08-20 15:58:58.462 Fasola mung jak na dalszym wschodzie (a'la dahl) (wegańska) Bardzo dobre ciekawy pomysł na fasolkę a do tej pory ciężko było mi coś z nią wymyślić, ja co prawda zrobiłam to trochę po swojemu ( zamiast soku z cytryny użyłam z pomarańczy, dodałam tez trochą chilli, nie dałam pomidorów i zamiast w garnku dusiłam wszystko jeszcze chwilę na patelni ), ale wzorowałam się na powyższym przepisie i wszyscy byli zachwyceni. ~~gosiaK~ 2011-08-20 12:24:29.112 ![]() barzo smaczne,co prawda zastapilam zwykle tofu wedzonym,wyszlo pychotka gaga1 2011-08-20 01:37:56.383 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |