Konfitura z różanych płatków jest surowa, więc można ją podciągnąć i pod raw food. Jest intensywnie różowa, pachnąca tymi pięknymi kwiatami, dobra jako nadzienie do pączków albo ciastek lub po prostu do herbaty.
Niesamowicie ciekawy, oryginalny i bogaty aromat. Szczególnie dla wielbicieli pomidorów :) Niech Was tak nie dziwi ten przepis - pomidory to w końcu owoce! ;D
Bardzo popularna zupa w Korei. Podaje się ją zwykle z miską ryżu (takiego "lepkiego" jak do sushi), ale jak wrzuci się dużo tofu to zapycha i bez ;) Tęskno mi strasznie za koreańską kuchnią, więc ostatnio postanowiłam zmontować sobie taką zupę w domu. Wyszła tak jak powinna, pycha. A co to jest pasta doenjang oraz więcej zdjęć do przepisu na blogu. Smacznego!
Danie to jest doskonałe jako dodatek do ryżu lub do pieczywa. Dodając więcej rodzynek otrzymamy wersję bardziej słodką. Dodając więcej curry - wersję bardziej ostrą. Pachnie rewelacyjnie i równie ciekawie wygląda. Tanim kosztem można w ten sposób przygotować potrawę niemal jak z kuchni indyjskiej.