7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 średnie kopry włoskie
250 g pieczarek
1 szalotka
1 łyżka masła
1 łyżka mąki
majeranek
sól
pieprz
2 łyżki koniaku
100 g kwaśnej śmietanki
50 g parmezanu + dodatkowy do posypania

Przygotowanie:

Kopry oczyścić ze zwiędłych liści, przekroić na pół wzdłuż i wyciągnąć "serce". Ugotować w osolonej wodzie.

Pokrojone w cienkie paski pieczarki i drobno posiekaną szalotkę przesmażyć w łyżce masła. Przysypać to łyżką mąki, doprawić majerankiem, solą, pieprzem i 2 łyżkami koniaku. Dodać 100 g kwaśnej śmietanki i 50 g parmezanu.

Nadziać farszem połówki kopru, posypać jeszcze z wierzchu parmezanem i wstawić do piekarnika (220°C) na ok. 15 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nbaume
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fenkuł, czyli koper włoski. Pieczony. (wegańska)
Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas