7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 2 osób2 jaja
mleko mąka masło do smażenia (może być olej, jak ktoś nie lubi masła) Przygotowanie:Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmieszać z mlekiem (na oko: jak się żółtka wrzuci do szklanki, to mleka tak do niecałej połowy) i mąką - otrzymana konsystencja ma przypominać dobrą kwaśną śmietanę albo np. ciasto na lane kluski :)
Wrzucić żółtka do białka, delikatnie wymieszać i na rozgrzana patelnię. Jak się zetnie, przewrócić na drugą stronę (wymaga to oczywiście szczęścia :))) Wskazówki i uwagi:Można zjeść np. z truskawkami z kompotu (kompotem polewając troszkę placek), z jakimś dżemem, a można też z kwaśną śmietaną i cukrem pudrem. Pewnie można też zrobić wersję pikantną :)
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 7, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Magdalena Gierlotka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ja dałam pół na pół z mąką razową i wyszedł smaczny. mój patent na przewracanie - zsunąć na talerz usmażony z jednej strony grzyb, położyć na tym patelnię i wszystko odwrócić ;)
~falka Oct 13, 2006
,czy te proporcje naprawde nie moga zostac podane po ludzku????
~aga Apr 29, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Omlet "grzybek" (ovo-wege)Omlet by me ;) (ovo-wege) Omlet! To jest to! (bez ograniczeń) Grzybki marynowane (wegańska) Marynowane grzybki (wegańska) Miętowe grzybki (wegańska) Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW) Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska) Ryżowa przekąska z grzybkami (wegańska) Kapusta z grochem i grzybkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy Feb 23, 2007