7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dynia solo

Dynia to niedoceniane przez nas warzywo. Owszem - jemy z niej pestki, ale miąższ najczęściej wyrzucamy, a razem z nim pektyny, sole potasu, wapnia, magnezu, żelaza, witaminy C, B1, PP i karoten.

Średnia ocena: [4.8 z 6 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [10]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 dynia
łyżka masła lub oleju
pół łyżki cukru
garść posiekanej zieleniny: pietruszka, koperek, szczypiorek
trochę mąki

Przygotowanie:

Obieramy dynię z twardej skórki, wyjmujemy pestki, a dynię kroimy w plasterki i parzymy. Do rondla wrzucamy masło lub olej, cukier, plasterki dyni i zieleninę, posypujemy lekko mąką i dusimy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 27, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


takie proste i takie pyszne!
buka Dec 19, 2011

Właśnie zrobiłam, pychotka :) Chyba dynia na stałe zagości w mojej kuchni.
kamyska Nov 1, 2010

Proste i pyszne! Dodaję więcej przypraw, można dorzucić inne warzywa, jeśli sama dynia do kogoś nie przemawia. Ja polecam posypać na koniec fetą (w wersji niewegańskiej) - świetnie się komponuje ze słodkawą dynią :)
fylwia Jun 7, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasola solo (sposób gotowania) (lakto-wege)
Dynia z papryką (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Dynia curry (wegańska)
Szparagi au naturel (smażone solo lub z pomidorkami) (wegańska)
Dynia na jarzynkę ze śmietaną (lakto-wege)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Dynia puree z grzybami (wegańska)
Korzenna dynia z marchewką (wegańska)
Dynia - pizza z nią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas