7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Barszcz czerwony z wywarem z grzybów

Podawać z dodatkiem jajka lub uszek z grzybami.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg buraków
włoszczyzna
kilka suszonych grzybów
sok z cytryny
sól
pieprz
ew. cukier

Przygotowanie:

Grzyby ugotować, wyjąć. W tym samym wywarze ugotować włoszczyznę. Następnie wszystko ostudzić. Włoszczyznę wyjąć.

Oddzielnie ugotować obrane i pokrojone buraki (wody w garnku powinno być tylko tyle, żeby przykryła buraki). Dodać sól i sok z cytryny, odcedzić. Później połączyć wywary i przyprawić.

Wskazówki i uwagi:

Grzyby i włoszczyznę można zużyć do innych potraw. Z zagospodarowaniem grzybów na pewno nikt nie będzie miał problemów :) Włoszczyznę można np. dodać do masy na pasztet.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 29, 2000
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

az beda miekkie :) zrobia sie wtedy blade w kolorze, ale kolor wroci jak sie je doprawi kwaskiem cytrynowym albo sokiem z cytryny i do tego sola i cukrem czy innym slodziszczem. to samo kolor zupy.
autor anonimowy Oct 26, 2001

ale przez jaki okres mam gotowac te buraki???
podpisano
Laik
autor anonimowy Oct 16, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Barszcz wigilijny z wywarem z grzybów i czerwonym winem (wegańska)
Wigilijny barszcz czerwony z wywarem z grzybów i chrzanem (na własnym zakwasie) (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie z fasolką (wegańska)
Burgery z czerwonej fasoli i grzybów portobello (wegańska)
Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony (wegańska & RAW)
Barszcz czerwony z fasolką, ziemniakami i czasami z brukselką (wegańska)
Barszcz czerwony na zakwasie buraczanym lub zakwasie na żurek (wegańska)
Najprostszy znakomity barszcz czerwony (z buraczków nastawianych na noc) (wegańska)
Barszcz czerwony rarytas z grzybami, jabłkami i sokiem buraczanym (wegańska)
Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas