
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() pycha, zrobiłam, dodałam troszeczkę ogórka, szczypiorek, rzodkiewkę... wstawiłam na godzinkę do lodówki, ale już próbowałam ... mniaaammmm :) dzięki za pomysł :) evige 2013-04-24 17:15:35.078 ![]() robiłam to juz jakiś czas temu, za moich wegedzieciakowych czasów :) wychodzą bardzo dobre, ale strasznie jest dużo babrania z tym i cała jestem uwalona mąką pod koniec :D ja, patelnia i pół kuchni. wałkowanie, podsypywanie mąką, smażenie, przewracanie, wszystko na raz - muszę to jeszcze potrenować :P amanii 2013-04-24 13:59:20.593 ![]() Myślę, że spokojnie. Tak samo jak pitę. patrycccja 2013-04-24 13:44:31.367 ![]() "należy obrać marchew i utrzeć ją na tarce" - ewidentnie chodzi o surową. patrycccja 2013-04-24 13:43:44.343 Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska) Marchewka ma być surowa czy ugotowana? ~bumcykcyk 2013-04-24 12:07:49.006 ![]() Pasta jest przepyszna! Będę jeść codziennie do znudzenia ;) mandinka 2013-04-24 08:54:25.263 Tortilla elastyczna (do zawijania farszu) (wegańska) Mam pytanie: czy można je jakoś dłużej przechować w lodówce, bądź zamrozić? ulcia76 2013-04-23 21:39:42.027 ![]() Nawet fajne. Smaczne. Ogromnie pasowałaby mi fasolka szparagowa jako dodatek! A do tego micha sałaty z dobrym dressingiem :) Choć konsystencja faktycznie... dosyć utrudniająca nałożenie ładnego kawałka ;) Dlatego następnym razem zrobiłabym tą zapiekankę w prostokątnej formie i być może trochę większej - byłoby dużo łatwiej. Można by też zrobić spód z kruchego ciasta. Oprócz tego: * Soczewica z puszki jest bardzo miękka - następnym razem sama ugotuję ją dzień wcześniej. * Z ziół wzięłam majeranek i cząber (tymianek też byłby super). Nadzienie, oprócz przypraw z przepisu, doprawiłam większa ilością koncentratu, a dodatkowo dużą ilością pieprzu ziołowego i sporą ilością sosu sojowego. Wyszło bardzo dobre. Dodałam też 3 łyżki słonecznika zmielonego w młynku do kawy + 3 łyżki mąki kukurydzianej (kasza też jest ok). * Do górnej warstwy dodałam nieco mleka sojowego, żeby miała bardziej kremową konsystencję - dobry pomysł, ale całości bym nie wygładzała, żeby ładniej się zrumieniła. patrycccja 2013-04-23 17:43:01.879 Zupa-krem z zielonego groszku z miętą i mlekiem kokosowym (wegańska) Zupa zrobiona dokładnie zgodnie z przepisem, na bulionie z włoszczyzny (żadnych chemicznych kostek!). Wyszła wyśmienicie. Już na talerzu można posypać prażonymi pestkami dyni, to jeszcze bardziej wzbogaca smak zupy-kremu. Czuję, że wejdzie do mojego kanonu pysznych zupek. Majolik 2013-04-23 08:48:31.569 Razowe amerykańskie naleśniki z syropem truskawkowym (wegańska) Do wody dodałam mleko sojowe waniliowe i łyżkę cukru brązowego. Lepiej smakowały usmażone na małej ilości oleju niż na zupełnie suchej patelni. Ogólnie fajny przepis, spróbuję też z innymi rodzajami mąk i otrębów. Katioczka 2013-04-22 23:21:14.992 ![]() zrobiłam z makaronu razowego i mleka ryżowego, które chyba nie bardzo mi się udało, bo smakuje jak woda.. :) tak na marginesie. makaronik wyszedł bardzo dobry, nie smakuje moim zdaniem kompletnie jak twarożek :D ale i tak jest pyszniutki! wchodzi na stałe do mojego menu, niewykluczone że kiedyś osiągnę wymarzoną fakturę ;) orzechova 2013-04-22 10:15:30.368 ![]() Czy mogłabyś sprecyzować ilości? Chodzi o całe opakowanie szpinaku, ile bananów? Czy szpinak może być świeży czy lepszy mrożony w liściach czy rozdrobniony? Jakiej wielkości puszka mleka? Przepraszam za pytania, ale przepis mnie mocno zaintrygował i chciałabym spróbować. Natka 2013-04-22 09:49:43.182 ![]() Po wyjęciu z piekarnika należy przykryć chleb mokrą bawełnianą ściereczka. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia chleba. Wtedy na pewno wierzch chleba nie będzie twardy. Natka 2013-04-22 09:46:41.542 Surowa musztarda (raw food, witariańska) (wegańska & RAW) Musztardy wg tego przepisu nie da się jeść! Nie żeby składniki były nieodpowiednie. Chodzi tylko o te "24h" przegryzania się... Jeśli je pomnożymy przez dwa-trzy miesiące, wtedy wszystko będzie dobrze :-) Dopiero po takim czasie musztarda "łagodnieje" i jest jadalna! Iwo-na 2013-04-21 20:14:14.274 ![]() smaczne szybkie danie :) Justaaa 2013-04-21 18:14:54.147 ![]() Chyba coś źle robię bo część z nich ledwo dala mi się przewrócić na patelni- strasznie się rozwalały mimo, ze ciasto nie wyszło mi bardzo rzadkie. :< Ale w smaku są bardzo OK- dobre na szybki obiad. :) Olexy 2013-04-21 11:42:12.114 ![]() proste i dobre :) petitemort 2013-04-21 11:25:28.058 ![]() uwielbiam petitemort 2013-04-21 11:19:57.23 Chleb pszenny razowy (wegańska) A wiecie co zrobic, żeby góra chleba nie była twarda? Mnie zawsze wychodzi na górze kamień dosłownie.... ~paula 2013-04-21 11:14:27.482 Wybuchowe muffinki nadziewane budyniem (wegańska) Dziękuję! Jeszcze nigdy nie robiłam na słono :) Vegan VicTorry 2013-04-20 15:03:12.23 Langos (langosz), czyli węgierskie placki pszenno-ziemniaczane na drożdżach (wegańska) Wegry oprocz Balatonu kojarza mi sie przede wszystkim z fantastycznym LANGOSZEM!! Rano wychodzac z hotelu mozna bylo juz czuc smak langosza. Wtedy kosztowal tylko..2 forinty!!! Ale teraz? Wszystko sie zmienia - smak tego wegierskiego placka posmarowany czosnkowym maslem- dlugo bede pamietac. ~Marylka 2013-04-20 14:45:22.992 ![]() Bardzo dobry:) Jesienią zrobiłam ogórki po meksykańsku z połowy porcji, ale zapomniałam i papryczki chili dałam, jak dla całej porcji i ..wyszedł lekki ogień. Postanowiłam w tym przepisie wykorzystać ogórki co, do których chętnych jest niezbyt wielu ;) Wg. mnie wychodzi tego bigosu jak dla 6 osób, dlatego część zamknęłam w słoiki. Natka 2013-04-20 14:18:51.255 ![]() zastanawiam się, czy można zrobić w ten sposób fasolę.. :) orzechova 2013-04-20 13:18:57.295 Kotlety z podgotowanej czerwonej kapusty z rozmarynem (wegańska) Kotlety sa rewelacyjne :) Dzieki za przepis. Ja zmodyfikowalam go o tyle, ze dalam make kukurydziana i ziemniaczana i kasze manne. Ireth 2013-04-20 12:58:46.3 Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska) Doktor Mularczyk poleca do smażenia oliwę z wytłoczyn z oliwek albo z trzeciego tłoczenia. Bo i tak przy smażeniu traci się część zalet tego tłuszczu, więc po co marnować dobry olej/oliwę? Którą w sumie najwartościowiej spożyć w sałatce lub jako dodatek do zupy. A i kieszeń mniej boli ;) A za przepis dziękuję, świetny jest! ~eFKa 2013-04-20 12:07:21.293 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |