
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 cebuli
3 czubate łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżka mąki 1/2 szklanki wody Przygotowanie:
Cebulę drobno kroimy w kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i trochę smażymy. Dodajemy mąkę, mieszamy i zaraz wlewamy wodę. Następnie dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Chwilę gotujemy i sos gotowy.
Wskazówki i uwagi:Kiedy sos stygnie, na wierzchu tworzy się kożuch. Z tego względu lepiej polewać nim potrawę zaraz po przygotowaniu niż podawać go w sosjerce. Można się pozbyć kożucha przez podgrzanie sosu z równoczesnym mieszaniem.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() Luna7 May 19, 2013 ![]() moni Apr 24, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń) Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege) Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska) Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege) Sos śmietanowo-musztardowy ze świeżym tymiankiem (lakto-wege) Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry (lakto-wege) Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska) Sos musztardowo-miodowy do jajek na twardo (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta Feb 5, 2015