
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Wyszedł bardzo fajny sos pomidorowy, bardziej kwaskowy niż się spodziewałam. Jednak do bosssskości prawdziwego sosu do gołąbków nawet się nie zbliża... sorry, ale tu jestem zatwardziałą tradycjonalistką ;D Co nie zmienia faktu, że do innych zastosowań lub w przypadku gołąbków pieczonych świetnie się sprawdza. Testowałam też opcję ze śmietaną ze słonecznika (w zasadzie rozmiksowanym na gładko słonecznikiem z wrzątkiem). Fajnie całość zabieliła i złagodziła smak, ale konsystencja jednak była słaba... Chciałam mieć gęsty sos, a taki niestety dość szybko tak jakby "pękał" i nie wyglądał ciekawie... Muszę jeszcze nad tym popracować, bo pomysł mimo wszystko obiecujący :) patrycccja 2013-08-13 10:24:29.862 ![]() Oliwka-oliwka, sorry, źle zrozumiałam przecinek, stąd ta zmiana na "+". Dla mnie przecinek oznacza wymienianie kolejnych składników i obawiam się że przy twoim zapisie również sporo osób źle by to odczytało, więc koniec końców na dobre wyszło, bo teraz przynajmniej przepis jest jednoznaczny :) patrycccja 2013-08-13 09:56:42.247 ![]() Ja robię bez pestek i skórek, bo dłużej trzyma :) Ale na krótkie spożycie taki z pestkami może być, o ile one nikomu nie przeszkadzają ;) W każdym razie mama zawsze mnie ostrzegała, że z pestkami krócej się da przechować. Luna7 2013-08-13 09:11:49.643 ![]() czy kurki trzeba wcześniej obgotować? orzechova 2013-08-13 07:00:35.654 ![]() No własnie się obawiałam, że nie wyciągnie wody z mokrych składników i w ogóle nie miałam granulatu sojowego ani nie chciało mi się jeździć po sklepach i go szukać. Zamiast tego dałam 21 ugotowanych w bulionie kotletów sojowych i zmieliłam je po ugotowaniu ;) Oprócz soli i pieprzu dodałam też pieprz ziołowy i jakąś przyprawę o mięsa mielonego. ;) Znajomi, których częstowałam byli zachwyceni :D Mi oczywiście też bardzo smakują. :) Nurkan 2013-08-13 02:21:04.807 Pikantne leczo z cukinią i pieczarkami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pixi 2013-08-12 18:38:45.342 ![]() Jedna nieścisłość: 3 łyżki oleju występują w składnikach ciasta, a używane są przy nadzieniu zamiast łyżki margaryny. Więc jak to właściwie powinno być, żeby składniki i przepis się zgadzały? :) patrycccja 2013-08-12 18:36:19.806 Mix: bakłażan, kabaczek / cukinia, ciecierzyca w pomidorach (wegańska) Bardzo smaczne :-) ~alicja 2013-08-12 18:27:35.373 ![]() OK, z odrobiną cukru to ma już znacznie więcej sensu :) Poprawiłam przepis. patrycccja 2013-08-12 18:22:41.692 Bułki najłatwiejsze "nocne" (wegańska) Jest kompletny, ale tlumaczony z dunskiego, wiec stad pewnie te niescislosci. Dlaczego nie mieszac wszystkiego na raz, nie wiem, ja robie wg tego przepisu, z tym, ze sol rzeczywiscie dodaje na koncu, a nie do wody z drozdzami, tam powinno byc "odrobina cukru" ;) A Ty rob jak chcesz, a nuz Ci wyjdzie. Wody pewnie dlatego nie nalezy dodawac na koncu, bo chodzi o to, zeby sie w niej drozdze rozpuscily. Ireth 2013-08-12 17:20:23.799 Kostka sojowa w sosie curry a`la "kurczak" (wegańska) Bardzo dobre, często to curry robię. Ostatnio dodałam pora zamiast cebuli i było rewelacyjne :) kasumi90 2013-08-12 15:21:03.939 ![]() Czy ten przepis jest kompletny? Jeśli tak, to dlaczego najpierw dodać odrobinę soli, żeby za chwilę dodać całą? Dlaczego w ogóle nie wymieszać wszystkiego na raz? Albo najpierw wymieszać suche, a na koniec woda. To by miało więcej sensu. patrycccja 2013-08-12 13:08:13.982 Szpinak lub jarmuż z ziemniakami w masali (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pixi 2013-08-12 12:53:21.073 ![]() Ja robiłam z granulatu ugotowanego tylko. W przepisie podałam 2 szklanki ugotowanego co odpowiada 1 szklance suchego ale widze że dodano plus +. Niech się ktoś wypowie jak wyszły z tym suchym jak robił ;-) oliwka-oliwka 2013-08-12 10:29:28.194 ![]() Dzięki Luna. Zjadłam go, był całkiem smaczny i co najważniejsze nic mi po nim nie było :) lagatta 2013-08-12 09:52:04.185 Najlepsze burgery wegańskie jakie jadłam! (wegańska) No pewnie, wciągnie wodę z mokrych składników, a ugotuje się przy smażeniu/ pieczeniu efedrina 2013-08-12 09:51:18.013 Keczup z cukinii (wegańska) Czy cukinie też solimy? carla73 2013-08-12 06:47:22.738 ![]() Do masy dodaje się suchy granulat sojowy? o.O Nurkan 2013-08-12 02:02:02.826 Bób smażony po prostu, bez obgotowywania (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() janeczka 2013-08-11 20:53:13.712 ![]() PS. ja nie przecieram pomidorów, tylko traktowałam je blenderem.. czy to zbrodnia? :) orzechova 2013-08-11 20:26:00.789 ![]() Mleko jest super, zwłaszcza jeśli ktoś robił sojowe i wie ile czasu i pracy wymaga, a to jest błyskawiczne. Ciekawa jestem tylko ile czasu da się przechować w lodówce, bo wolę robić większe ilości. yosaria 2013-08-11 19:58:20.099 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() orzechova 2013-08-11 19:50:59.595 ![]() uwielbiam tą pastę, w wersji pieczonej też spróbuję :) ciekawe czy mogę ją zasłoikować na 'gorsze czasy', jak myślicie? orzechova 2013-08-11 14:44:07.047 Keczup z cukinii (wegańska) Ja robię bez papryki i dobrze wychodzi :) a cukinia oczywiście bez pestek :D ~Boczek 2013-08-11 13:00:05.419 ![]() Zdecydowanie jutro zrobię :) nanak 2013-08-11 12:18:37.445 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |