7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Owsianka z czerwoną fasolą i ogorkiem konserwowym (wegańska) Spodobał mi się ten przepis. Ale ile wody trzeba konkretnie bo 1-2 szklanki to jednak różnica. ~darek Mar 30, 2017 Ekspresowa owsianka w kubku z mikrofalówki (wegańska) Mikrofalówka nie jest vegańska. Może jakiś inny pomysł na podgrzanie ? ~darek Mar 30, 2017 Owsianka bez gotowania (wegańska) Mikrofalówka nie jest vegańska. Więc lepiej chyba owsiankę robić na świerzo a nie wieczorem. ~darek Mar 30, 2017 Ciecierzyca po hindusku (na ryżu) (wegańska) kiedy jakieś sześć lat temu postanowiłam zostać wege, to był pierwszy przepis, jaki zrobiłam. i robię do dziś. przepycha. nrvs Mar 23, 2017 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) bardzo fajne, lecę spróbować ;) ~fiśka Mar 21, 2017 Kofta indyjska z kapusty (wegańska) A ta mąka gdzie powinna byc?? ~Anga Mar 18, 2017 Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska) prosta i pyszna zupka tez polecam :) ~lulu Mar 15, 2017 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Mąkę można za pierwszym razem delikatnie wymieszać łyżką. Stolicę tylko delikatnie podsypuję mąką. Należy wyczuć czy ciasto będzie się przyklejać do stolnicy. Zbyt duża ilość mąki powoduje kłopoty z rozwałkowywaniem cienko ciasta a w rezultacie problemy z klejeniem pierogów. Odkładając wyrobione ciasto obok stolnicy niczym go nie przykrywam. Ciasto jest na tyle wilgotne, że w tak krótkim czasie lepienia porcji nie wysycha. Natka Mar 14, 2017 Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska) Pyszne! Dodałam jeszcze szklankę duszonych i posiekanych pieczarek i trochę suszonej natki pietruszki. Nie schładzałam jednak masy, a same burgery i tak trzymały formę i się nie rozpadały. InsanelyHer Mar 12, 2017 Delikatny domowy makaron (bez jajek) (wegańska) Brak komentarza ~Zuzia Mar 12, 2017 Chai Masala - indyjski przepis na rozgrzewającą herbatę (wegańska) "to właśnie sekret wyśmienitego chaju" - niezbyt zręczna pisownia, budzi dziwne skojarzenia.Czy nie lepiej napisać " czaju" ? W przepisie za dużo jest czarnego pieprzu. ~Julian Mar 12, 2017 Bigos z jabłek (wegańska) Już trzy razy robiłem tę potrawę! Kto by się spodziewał że z takiego połączenia składników, wyjdzie coś tak ciekawego. Wejdzie na stałe do mojego repertuaru. Ostatnio wrzuciłem trochę fasoli. elvis Mar 11, 2017 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) MARK, tak jak napisał bart, przyczyną może być odmiana ogórków. nie wiem, jakie ja kupuję, ale też poznaję po wyglądzie (trudno to wytłumaczyć, bo różnice mogą być minimalne). Ponadto dawno temu czytałam, że ogórki miękną (robią się ciapowate), jeśli są przenawożone. Najlepiej mieć stałego sprawdzonego dostawcę. Ogórki najlepiej trzymać w chłodnej piwnicy. U mnie, jeśli otwarty słoik stoi długo (około miesiąca) w kuchni, ogórki troszkę miękną. MARK, a może z tych ogórków można ugotować zupę ogórkową? Czy na to też się już nie nadają? Dana Mar 8, 2017 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) MARK, miałem podobnie jednego roku. Wydaje mi się, że to problem ogórków. Jednego roku też tak miałem, że większość taka mięka i sflaczała wyszła, mimo że przepis taki sam co zawsze. Jak się kupi dobre ogórki, to problemu raczej nie ma z jakością przetworów. Ja kupuję odmiany śremskiej i zawsze jak idę po ogórki na przetwory, to staram się kupować u tych samych sprzedawców, a na zakupy zabieram ojca, który umie odróżnić ogórek śremski od innych. ~bart Mar 6, 2017 Kotlety grochówkowe (wegańska) Bardzo smaczne, polecam też opanierować w bułce tartej i podawać z sosem na bazie pomidorów. ~lulu Mar 3, 2017 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Anna, z mojego doświadczenia wynika, że musisz zagnieść ciasto i przed odstawieniem na bok przykryć, żeby nie wyschło. ~Agata Feb 28, 2017 Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Czytałam wszystkie komentarze ale nie znalazłam odpowiedzi ,czy po zalaniu wrzątkiem mąkę trzeba to przemieszać łyżka i zostawić na 20 minut czy nic nie mieszać ? ~Anna Feb 28, 2017 Ogórki kiszone w słoikach (na zimę) (wegańska) Jak to jest , słoiki wszystkie robiono tak samo i zakręcone bardzo mocna , ale teraz jak otwieram to 40% ogórków miękich do wyżucenia ? ~MARK Feb 23, 2017 Czekoladowe ciasto z kubka w 5 minut (wegańska) A czy bez jajka i oleju też wyjdzie? ~Pyanko Feb 21, 2017 Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Jest przepyszna ! Taka trochę grochówka, trochę pomidorówka :) mniam ^_^ amanda3601 Feb 21, 2017 Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska) Pierwszego dnia kapusta (potrawa) dla mnie była za słona, ale z każdym dniem smakuje coraz bardziej. Dana Feb 19, 2017 Jogurt z płatków owsianych (wegańska & RAW) Zrobiłam jogurt według przepisu, postawiłam na kaloryferze, ale niestety po dwóch dniach spleśniał. Dlaczego? ~Hania Feb 18, 2017 Dynia duszona w pomidorach z cebulą (wegańska) A Ja dopier po raz pierwszy w zyciu zrobilam dynie duszona z wlasnymi pomidorami ze sloika . Byla bardzo smaczna . Polecam tez dynie w occie ktora w mojej rodzinie robimy od pokolen . Podajemy jako dodatek do obiadu. ~.Basia Feb 18, 2017 Kasza w sosie z soczewicy z brokułem (wegańska) Trafiłam po latach nieobecności na puszkę i zainteresował mnie ten przepis i się zastanawiam kto mówi "zblenderować" patrzę, a to ja przesłałam przepis ;) Hehe (tak wiem, nic nie wnosi mój komentarz ;) ) RudyRydz Feb 17, 2017 Ciecierzyca prażona z kuminem i chili (wegańska) Ten przepis jest mega. Ja piekę 40 minut i pzyprawiam oliwa, sola, pieprzem, chili. Przebój w moim mieęsożernym domu :) marcekpl Feb 16, 2017 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |