Majana: "Baaardzo mi posmakowała ta sałatka, jest bardzo syta, a składniki naprawdę świetnie się komponują. Sałatkę zjadłam na obiadek :) Przepis znalazłam w sieci, a jedyną moją modyfikacją było dodanie ziaren słonecznika zamiast kiełków tegoż."
Sałatka pochodząca z kuchni libańskiej. Oryginalnie robiona z kaszy bulgur, ale ja pokochałam jej podróbę kupowaną w supermarketach we Francji i ten przepis jest najbardziej zbliżony do tego ideału;) Idealna do zabrania na lunch do pracy - sycąca i... raczej bezwonna:)
Przepyszny sposób na "oswojenie" kaszy jaglanej - jeśli nie jedliście jej do tej pory, to polecam wypróbować ten przepis, bo jaglanka bajecznie komponuje się z suszonymi pomidorami :). Przy tym danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a i nadaje się do zapakowania i zabrania ze sobą do pracy. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno - jako sałatka.
Pyszna i bardzo zdrowa, niskokaloryczna, z dużą zawartością witaminy C tak bardzo potrzebnej całej rodzinie zimą. Łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego niezwykle tania.
Przygotowanie tej sałatki jest dziecinnie proste i nie zajmuje więcej niż 3 minuty. Można ją zabrać do szkoły/pracy lub chrupać zamiast chipsów podczas oglądania filmu.