7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchew duszona z czosnkiem, harissą i kminkiem

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg młodej marchewki
10 ząbków czosnku
100 ml octu z czerwonego wina
1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryki)
1 łyżka kminku
100-150 ml oliwy do smażenia

Przygotowanie:

Marchew obierz, pokrój w talarki i ugotuj w dużej ilości osolonej wody tak, żeby była nadal lekko chrupiąca. Odcedź i odstaw na chwilę.

Wlej do garnka oliwę, dodaj posiekany czosnek, podsmaż mieszając. Dodaj harissę i kminek, dolej ocet, dołóż marchew, całość duś przez 10-15 min.

Zdejmij z ognia, ostudź i podawaj na zimno w formie sałatki, jako przystawkę lub pod aperitif.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 5/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Marchew duszona z cebulą (wegańska)
Marchew smażona z czosnkiem (wegańska)
Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege)
Harissa (wegańska)
Marchew duszona z dodatkiem czosnku i goździków (wegańska)
Marchew po mazursku (duszona w sosie mlecznym) (wegańska)
Fenkuł duszony z czosnkiem (wegańska)
Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska)
Duszone brokuły z czosnkiem i bazylią (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas