Na początku stwierdziłam - hm, smaczne to to pewnie nie jest... ale akurat było mi zimno i chciałam się napić czegoś ciepłego. Pomyślałam więc: czemu nie? Skończyło się na tym, że aktualnie jeśli piję sok, to tylko w ten sposób - świetnie rozgrzewa nie parząc języka. Doskonały napój na chłodne dni :)
Herbatka: "Zachciało mi się [...] guacamole - pojechaliśmy do supermarketu, a tam się akurat awokado skończyły :-((( No to zaeksperymetowałam. Ugotowałam brokuła [...] Pastę nazwałam brokomole - na pamiątkę mojego niespełnionego marzenia ;-) Polecam."
Przecier ten warto dodawać do herbaty oraz do herbatek ziołowych i owocowych, bo posiada kwaskowaty smak przypominający cytrynę. Działa leczniczo i orzeźwiająco. Pragnienie doskonale gasi herbata miętowa z przecierem z rokitnika.
Jadłam podobną sałatkę w jakiejś knajpie. Nie dość że smaczna, to jeszcze urzekająca wyglądem :) Jeśli użyjemy fasolki z puszki, przygotowanie będzie wręcz ekspresowe.
Sylwia 7 Jurek z pl.rec.kuchnia: "Właśnie go zajadam. Jest pyszny. To sernik na murzynku. Warto wypróbować. Na spodzie ciasto murzynkowe, a masa serowa pycha, wilgotna i mniam. Smacznego."
Agata Solon: "Świetnie smakują z kaszą gryczaną, gotowanymi brokułami, kalafiorem, fasolką szparagową, surówką z marchewki. Zwłaszcza dzieci to-to lubią."