7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Duszone karczochy z Kalabrii (z owczym serem i oregano)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

10 karczochów
70 g suchego sera owczego
miękisz czerstwej bułki
4 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
ząbek czosnku
łyżeczka suszonego i 3 gałązki świeżego oregano
sól
pieprz
sok z cytryny lub ocet

Przygotowanie:

Karczochy dzielimy na kawałki i wkładamy do wody zakwaszonej cytryną lub octem. Odcedzamy i rumienimy w 4 łyżkach oliwy z ząbkiem czosnku. Solimy i dusimy na małym ogniu, aż zrobią się miękkie. W razie potrzeby podlewamy wrzącą, osoloną wodą.

Dodajemy miękisz dużej czerstwej bułki, ser pokrojony w drobniutką kostkę, łyżeczkę oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy jeszcze kilka minut na średnim ogniu. Posypujemy świeżymi listkami oregano i natychmiast podajemy na stół.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Oct 28, 2001
Źródło/autor przepisu: Pani nr 11/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa duszona z oregano (wegańska)
Zapiekanki ziemniaczano-perłowe z kolendrą i duszonymi karczochami (bez ograniczeń)
Kolanka z duszonymi karczochami [Maccheroncelli ai carciofi] (wegańska)
Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege)
Ser owczy z czarnymi jagodami i winegretem (lakto-wege)
Przystawka bakłażanowa z serem owczym i harissą (lakto-wege)
Sałata z pomidorem, ogórkiem i serem owczym lub kozim (lakto-wege)
Zapiekanki mini (z serem, czosnkiem i oregano) (lakto-wege)
Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Duszona czerwona kapusta z serem pleśniakiem i migdałami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas