
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:6 dużych świeżych pomidorów
pół kg pieczarek 3 duże cebule 4 ząbki czosnek masło/margaryna/oliwa (2 łyżki) 2,5 litra bulionu bazylia natka pietruszki sól pieprz żółty ser Przygotowanie:
Posiekać cebulę, czosnek oraz pieczarki i podsmażyć je (ok. 15 minut). Dodać sparzone, obrane i posiekane pomidory i dusić przez kilka minut. Dolać bulion warzywny, wsypać natkę pietruszki, bazylię, sól i pieprz. Gotować kilkanaście minut. Zupę rozlaną na talerze posypać startym żółtym serem.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek,
dnia: Oct 28, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege) Zupa pomidorowa z kukurydzą (lakto-wege) Pikantna zupa pomidorowa (wegańska) Zupa pomidorowa z przecieru (wegańska) Zupa pomidorowo-sojowa (wegańska) Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń) Zupa pomidorowa z gnocchi (lakto-wege) Zupa pomidorowo-kukurydziana (wegańska) Zupa pomidorowo-tymiankowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |