7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki: dla 1 osoby1 jajko + 1 białko
2 płaskie łyżeczki mąki pszennej 1/4 szkl. mleka sól łyżeczka oleju do smażenia 1/2 szkl. groszku konserwowego 1 czerwona papryka łyżka posiekanego szczypiorku do posypania Przygotowanie:Z jaj, mąki i mleka przygotować jednolitą masę, posolić i wylać na rozgrzaną patelnię z olejem. Po chwili podważyć brzegi omletu aby jeszcze nieścięta masa spłynęła na dno patelni. Wierzch omletu udekorować groszkiem i papryką. Przykryć pokrywką i trzymać na niedużym ogniu aż jaja całkowicie się zetną. Posypać siekanym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Nov 1, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Omlet ziemniaczany z papryką, dymką i tymiankiem (ovo-wege)Omlet prowansalski - z pomidorem, papryką i żółtym serem (bez ograniczeń) Omlet z pieczarkami, pomidorami i pieczoną papryką (bez ograniczeń) Ryż z soczewicą, papryka i groszkiem (wegańska) Omlet by me ;) (ovo-wege) Omlet! To jest to! (bez ograniczeń) Czosnkowa sałatka z kalafiorem, papryką i groszkiem z puszki (bez ograniczeń) Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege) Sałatka z kukurydzy i groszku z jabłkiem i papryką (bez ograniczeń) Brokułowa sałatka z ziemniakami, groszkiem i papryką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |