7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Piwna zupa-krem z dyni

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

700 g miąższu dyni
1 cebula
1 czosnek
1 łodyga selera naciowego
1 łyżeczka masła
0,5 szkl. piwa
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 łyżka pestek z dyni
4 łyżki gęstej śmietany

Przygotowanie:

Obraną cebulę i czosnek oraz seler naciowy pokroić i zeszklić na maśle. Dodać dynię pokrojoną w kostkę, zalać piwem, przyprawić i gotować pod przykryciem na małym ogniu 20 min.

Pestki z dyni lekko zrumienić na patelni. Zupę zmiksować, dodać śmietanę i posypać uprażonymi pestkami z dyni.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa krem z dyni (wegańska)
Zupa-krem z dyni i włoszczyzny (wegańska)
Zupa-krem z dyni hokkaido (wegańska)
Zupa-krem z dyni z ziołami (wegańska)
Zupa-krem z dyni z mlekiem (wegańska)
Zupa piwna 1 (bez ograniczeń)
Zupa piwna (bez ograniczeń)
Zupa-krem z dyni ze szczypiorkiem i pestkami (lakto-wege)
Zupa-krem z dyni, ziemniaków i pora (wegańska)
Zupa-krem z dyni, prosta i pyszna (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas