
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:45:53.709 Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:43:51.361 Grahamki na zakwasie (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:40:16.229 Falafel (felafel) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:37:30.53 Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:34:41.165 Ciasto marchwiowe z tartymi orzechami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:33:24.96 Buraczki duszone z marchewką i słonecznikiem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-12-16 21:32:03.588 ![]() Ziemniaki już uzupełnione, dzięki za czujność! EwaH 2011-12-16 20:31:08.734 Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska) smakowo - ekstra! tylko kruchy. ale to nic, smak rekompensuje. ~pwm 2011-12-16 20:24:30.942 Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska) polecam przed smażeniem obtoczyć krokiety w mące z wodą. dzięki temu nie rozwalają się i ładnie rumienią! ~bea 2011-12-16 20:23:36.758 ![]() Faktycznie Natko- bardzo dorodny ten Twoj chlebek;)Moje wczesniejsze chlebki tez ladnie wychodzily,tylko ten sie jakos na mnie obrazil...;(Piekarnik byl wystarczajaco nagrzany-wszystko tak jak w Twoim przepisie,nie przegapilam niczego.To pewnie wina maki,badz drozdzy-tutaj w Hiszpanii artykuly spoz. zupelnie inne niz w Polsce...Pozdrawiam serdecznie! Nika Barcelona 2011-12-16 18:34:26.544 ![]() A ile tych ziemniaków? Bo jakoś w składnikach ich nie widzę.. sunflower_ren 2011-12-16 18:24:59.188 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dana 2011-12-16 15:38:42.097 ![]() Niko Barcelono, wydaje mi się że twój problem tkwi w temperaturze pieczenia. Na początku musi być bardzo wysoka, żeby chleb wyrósł, tzn 220-250.Piekarnik najlepiej włączyć na 15 min wcześniej, żeby się dobrze nagrzał. Piekę 220 z termoobiegiem, po 10-15 min zmniejszam do 200 lub nawet 180 i już tylko dopiekam. Piekę z różnych mąk nawet tych ciężkich (żytnia, razowa) i nie mam tego problemu. (Spójrz na fotki z czerwoną keksówką)Życzę powodzenia przy kolejnym pieczeniu :) Natka 2011-12-16 10:58:58.308 ![]() Mój też niestety kruszący, ale za to bardzo smaczny. Zblendowałam lekko warzywa i dodałam jedno jajko oraz 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mimo tego rozpada się. Natka 2011-12-16 10:48:31.033 ![]() Niestety, z wielkim rozczarowaniem musze stwierdzic, ze chlebek (na ktorego tak mialam ochote) nie wyszedl:( Po wyjeciu z piekarnika opadl, a w srodku...zakalec! Cos musi byc nie tak z ta recepta!!! Nika Barcelona 2011-12-16 02:35:01.279 ![]() Zaraz wszystko sie okaze-zaraz wkladam chlebek do piekarnika:) ajaja Nika Barcelona 2011-12-16 00:42:53.98 Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska) Co można dodać zamiast słodu? harafka 2011-12-15 23:40:41.185 Brokuły, papryka i marchewka w sosie curry (wegańska) Prosty przepis nawet dla takiego laika jak ja:)Napewno wyprobuje! FatiR 2011-12-15 20:42:54.617 ![]() Poroże wskazuje na łosia, ale renifer jest bardziej świąteczny :) EwaH 2011-12-15 20:18:50.139 Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska) to nie jest renifer tylko łoś... Jacy z Was przyjaciele zwierząt. ~adrian 2011-12-15 20:00:39.477 Drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i grzybami (wegańska) zrobiłam troche inne ciasto - zamiast bez mleka, oleju i maki kukurydzianej dalam pol kostki margaryny....moje pierwsze w zyciu paszteciki wyszly przepiekne i przesmaczne....aha robiłam tym wspomnianym sposobem- robienia nadzianego farszem "walca" i krojenie w poprzek na paszteciki - i tak, po pierwsze jak juz zwiniemy warto odczekac pare minut - ciasto wtedy lepiej sie kroi, po drugie dobrze jest farsz(kapuste) przpuscic przez maszynke, blendowac - wtedy latwiej by sie kroilo...ja tego nie zrobiłam i bylo troche trudniej katasia 2011-12-15 19:22:19.637 Ocet jabłkowy (wegańska) Nie mam dostepu do ekologicznych jablek...:-( Czy oplaca sie probowac z pryskanymi? W Niemczech to mialam w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia, ekologiczny, naturalnie metny ocet jablkowy... Tu w Paragwaju nauczylam sie nie korzystac z octu, ale czasami go brakuje :-) andlot5 - swietna propozycja zastosowania tego octu. Iwo-na 2011-12-15 17:32:24.588 Szybkie ciasto na pizzę (ze zwiększoną ilością drożdży) (wegańska) Ciasto bez wyrośnięcia jest ohydne, taki mokry placek. Pierwszy raz jak zrobiliśmy, pojechaliśmy na zakupy i ciasto rosło 1,5h, było puchate. Co kto lubi, ale nie zaprzeczę, że brzegi ładnie wyrosły. Za drugim razem rosło maksymalnie 15 minut, było plaskate, niesmaczne, smakowało jak nie dopieczone (chociaż było). Ciasta drożdżowego NIE DA się zrobić bez wyrośnięcia. Z drożdży robi się zaczyn, wsypywanie cukru do mąki to profanacja. ~xhhxx 2011-12-15 16:11:57.144 ![]() Tofurnik jest świetny. Zastosowałam się do rady aleksandry i tofu zmieliłam raz w maszynce do mielenia co w zupełności wystarczy - dzięki temu ma sernikową fakturę. Dodałam też nieco więcej cukru (0,5 szklanki)i wcale nie żałuję mimo iż nie lubię zbyt słodkich deserów - gorzka czekolada równoważy smak. Na pewno będę go robić na święta. Dzięki za przepis. Pozdrawiam! ka_sta 2011-12-15 04:19:55.512 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |