7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356    


Korzenna zupa-krem ze strączkowców i mieszanych warzyw (wegańska)
Pomysł superowy, ale ja niestety zdecydowanie przesadziłam z ostrymi przyprawami ;) Sypnęłam hojnie pieprzu, a dodatkowo jeszcze imbir - i okazuje się, że trzeba z tym uważać. Następnym razem się poprawię :)
kasiarka 2011-12-16 21:45:53.709

Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw (wegańska)
Troszkę suchawe nam wyszło.. Ale w smaku bardzo dobre :)
kasiarka 2011-12-16 21:43:51.361

Grahamki na zakwasie (wegańska)
Próbowałam robić te bułeczki i bardzo słabo urosły (a muszę przyznać nieskromnie, że w pieczeniu chleba na zakwasie jestem już mistrzynią ;).. Ostatecznie mieliśmy maleńkie i zbite w środku chlebki. Dziś za to piekłam bardziej "standardowe" bułki na drożdżach i muszę przyznać, że chyba pozostanę przy tej opcji :)
kasiarka 2011-12-16 21:40:16.229

Falafel (felafel) (wegańska)
Falafel smaczny (dzięki temu przepisowi poznałam wreszcie smak świeżo zmielonego kuminu ;), aczkolwiek najpierw musiałam dodać więcej mąki, żeby kuleczki się zlepiły i po usmażeniu wyszły nieco suche.. Muszę nad tym jeszcze popracować :)
kasiarka 2011-12-16 21:37:30.53

Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe (wegańska)
Bardzo pyszna potrawa, dzięki :) I faktycznie nawet dodatek słodkich rodzynek mi tu pasował - choć zazwyczaj nie jestem zwolenniczką takich połączeń.
kasiarka 2011-12-16 21:34:41.165

Ciasto marchwiowe z tartymi orzechami (wegańska)
Ciasto jest pyszne! :) Na imprezie wszyscy szczerze chwalili - a wcześniej zdarzało mi się, że znajomi na samo hasło "ciasto marchewkowe" krzywili się z niesmakiem ;)
kasiarka 2011-12-16 21:33:24.96

Buraczki duszone z marchewką i słonecznikiem (wegańska)
Fajne,dla pożywności i urozmaicenia dodałam ugotowaną czerwoną fasolę :)
kasiarka 2011-12-16 21:32:03.588

Zupa-krem z kalafiora (lub brokuła) (wegańska)
Ziemniaki już uzupełnione, dzięki za czujność!
EwaH 2011-12-16 20:31:08.734

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
smakowo - ekstra! tylko kruchy. ale to nic, smak rekompensuje.
~pwm 2011-12-16 20:24:30.942

Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
polecam przed smażeniem obtoczyć krokiety w mące z wodą. dzięki temu nie rozwalają się i ładnie rumienią!
~bea 2011-12-16 20:23:36.758

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Faktycznie Natko- bardzo dorodny ten Twoj chlebek;)Moje wczesniejsze chlebki tez ladnie wychodzily,tylko ten sie jakos na mnie obrazil...;(Piekarnik byl wystarczajaco nagrzany-wszystko tak jak w Twoim przepisie,nie przegapilam niczego.To pewnie wina maki,badz drozdzy-tutaj w Hiszpanii artykuly spoz. zupelnie inne niz w Polsce...Pozdrawiam serdecznie!
Nika Barcelona 2011-12-16 18:34:26.544

Zupa-krem z kalafiora (lub brokuła) (wegańska)
A ile tych ziemniaków? Bo jakoś w składnikach ich nie widzę..
sunflower_ren 2011-12-16 18:24:59.188

Czerwona kapusta "trzy smaki" duszona z suszonymi owocami (wegańska)
wyśmienite, bo... tak dobrej kapusty czerwonej nie jadłam
Dana 2011-12-16 15:38:42.097

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Niko Barcelono, wydaje mi się że twój problem tkwi w temperaturze pieczenia. Na początku musi być bardzo wysoka, żeby chleb wyrósł, tzn 220-250.Piekarnik najlepiej włączyć na 15 min wcześniej, żeby się dobrze nagrzał. Piekę 220 z termoobiegiem, po 10-15 min zmniejszam do 200 lub nawet 180 i już tylko dopiekam. Piekę z różnych mąk nawet tych ciężkich (żytnia, razowa) i nie mam tego problemu. (Spójrz na fotki z czerwoną keksówką)Życzę powodzenia przy kolejnym pieczeniu :)
Natka 2011-12-16 10:58:58.308

Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Mój też niestety kruszący, ale za to bardzo smaczny. Zblendowałam lekko warzywa i dodałam jedno jajko oraz 2 łyżki mąki ziemniaczanej i mimo tego rozpada się.
Natka 2011-12-16 10:48:31.033

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Niestety, z wielkim rozczarowaniem musze stwierdzic, ze chlebek (na ktorego tak mialam ochote) nie wyszedl:( Po wyjeciu z piekarnika opadl, a w srodku...zakalec! Cos musi byc nie tak z ta recepta!!!
Nika Barcelona 2011-12-16 02:35:01.279

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Zaraz wszystko sie okaze-zaraz wkladam chlebek do piekarnika:) ajaja
Nika Barcelona 2011-12-16 00:42:53.98

Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska)
Co można dodać zamiast słodu?
harafka 2011-12-15 23:40:41.185

Brokuły, papryka i marchewka w sosie curry (wegańska)
Prosty przepis nawet dla takiego laika jak ja:)Napewno wyprobuje!
FatiR 2011-12-15 20:42:54.617

Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska)
Poroże wskazuje na łosia, ale renifer jest bardziej świąteczny :)
EwaH 2011-12-15 20:18:50.139

Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska)
to nie jest renifer tylko łoś... Jacy z Was przyjaciele zwierząt.
~adrian 2011-12-15 20:00:39.477

Drożdżowe paszteciki z kiszoną kapustą i grzybami (wegańska)
zrobiłam troche inne ciasto - zamiast bez mleka, oleju i maki kukurydzianej dalam pol kostki margaryny....moje pierwsze w zyciu paszteciki wyszly przepiekne i przesmaczne....aha robiłam tym wspomnianym sposobem- robienia nadzianego farszem "walca" i krojenie w poprzek na paszteciki - i tak, po pierwsze jak juz zwiniemy warto odczekac pare minut - ciasto wtedy lepiej sie kroi, po drugie dobrze jest farsz(kapuste) przpuscic przez maszynke, blendowac - wtedy latwiej by sie kroilo...ja tego nie zrobiłam i bylo troche trudniej
katasia 2011-12-15 19:22:19.637

Ocet jabłkowy (wegańska)
Nie mam dostepu do ekologicznych jablek...:-( Czy oplaca sie probowac z pryskanymi? W Niemczech to mialam w kazdym sklepie ze zdrowa zywnoscia, ekologiczny, naturalnie metny ocet jablkowy... Tu w Paragwaju nauczylam sie nie korzystac z octu, ale czasami go brakuje :-) andlot5 - swietna propozycja zastosowania tego octu.
Iwo-na 2011-12-15 17:32:24.588

Szybkie ciasto na pizzę (ze zwiększoną ilością drożdży) (wegańska)
Ciasto bez wyrośnięcia jest ohydne, taki mokry placek. Pierwszy raz jak zrobiliśmy, pojechaliśmy na zakupy i ciasto rosło 1,5h, było puchate. Co kto lubi, ale nie zaprzeczę, że brzegi ładnie wyrosły. Za drugim razem rosło maksymalnie 15 minut, było plaskate, niesmaczne, smakowało jak nie dopieczone (chociaż było). Ciasta drożdżowego NIE DA się zrobić bez wyrośnięcia. Z drożdży robi się zaczyn, wsypywanie cukru do mąki to profanacja.
~xhhxx 2011-12-15 16:11:57.144

Czterowarstwowy sernik z tofu (pieczony) (wegańska)
Tofurnik jest świetny. Zastosowałam się do rady aleksandry i tofu zmieliłam raz w maszynce do mielenia co w zupełności wystarczy - dzięki temu ma sernikową fakturę. Dodałam też nieco więcej cukru (0,5 szklanki)i wcale nie żałuję mimo iż nie lubię zbyt słodkich deserów - gorzka czekolada równoważy smak. Na pewno będę go robić na święta. Dzięki za przepis. Pozdrawiam!
ka_sta 2011-12-15 04:19:55.512

   346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas