
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Naleśniki owsiano-jaglane z dziurami, odlot! Precyzyjne proporcje (wegańska) Wyglądają niezwykle apetycznie, na pewno wypróbuję! ~snow 2013-07-19 11:01:42.255 ![]() Ja już się uzależniłam! :) masskotka69 2013-07-19 01:53:11.934 Chińszczyzna z pekinką i boczniakami w lekko pomidorowym sosie (wegańska) Ojjj!!!! Dobre, dobre!!! Super przepis... Właśnie wsuwam :) gosia65 2013-07-18 17:30:04.562 Czterowarstwowy sernik z tofu (pieczony) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nasse 2013-07-18 17:05:46.079 Bananowe tofurniki z patelni (wegańska) Dzięki :) Ja bardzo długo w ogóle nie rozumiałam wyciskania tofu, a teraz odkąd doczytałam o co chodzi to odruchowo wyciskam do każdego przepisu ;) ~Alex 2013-07-18 15:33:17.429 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2013-07-18 14:09:11.943 ![]() ja uzylam ok. 200g wiorkow, a do poslodzenia 5 namoczonych w zimnej wodzie daktyli. Zmiksowanie zajelo mi jakies 5 minut, a blender szczesliwie nie zastrajkowal :) wyszlo mi 30 pralinek. Zanetak 2013-07-18 13:11:51.742 ![]() martina, ja po prostu... miksuję długo, z przerwami, żeby silniczek odpoczął i się nie przegrzał. Tak samo z masłem orzechowym. To trwa długo, dlatego robię rzadko, ale da się. No a teraz, po twoim komentarzu, chciałabym mieć taki blender jak ty i Luna ;D patrycccja 2013-07-18 08:58:04.836 ![]() Obstawiam, że ok. 200 g, bo mrożonki przeważnie sprzedają po 400-500 g :) Luna7 2013-07-17 22:26:07.488 ![]() Bób generalnie ma swój charakterystyczny zapach... jak kalafior czy kapusta... więc nie wiem, czy to to. Jednym śmierdzi, inni prawie nie czują ;) Jeśli kupiłaś jasnozielony lub biały, bez plam i bez śluzu (jak był ciemniejszy, to mógł być dobry, ale po prostu utleniony), to powinien być świeży, a przynajmniej niezepsuty. Luna7 2013-07-17 22:22:54.242 Zielona zapiekanka: brokuł, fasolka i groszek (lakto-wege) Bardzo dobra, sycąca zapiekanka. Ja zrobiłam ją z groszkiem i marchewką, większą ilością sosu i pistacjami, zamiast nerkowców, bo akurat do tego miałam dostęp. Podałam z ziemniakami i sałatą rzymską. Kiedy troszkę ostygła, była jeszcze smaczniejsza ;-) aldeia 2013-07-17 22:14:47.468 Lody bananowo-wiśniowe (wegańska & RAW) A ile to jest pól paczki mrożonych wiśni? Bo ja akurat mam ze swojego ogrodu. ~Inesita 2013-07-17 22:13:02.721 ![]() W blenderze, o którym pisała luna (mam taki, ale nadaje się już tylko do wywalenia, zepsuł się ;( służył mi długo, będzie mi go szkoda) wiórki miksują się super, po dłuższym miksowaniu aż płyną. Natomiast w tym blenderze, o którym pisała patrycja niestety nie udaje mi się tego osiągnąć, masa nie chce płynąć, jest bardziej stała. Wiórki są poprzecinane, ale nie płynne. @patrycja: proszę doradź mi coś. Orzechy ziemne w braunie miksuje się super na masełko, ale wiórków za cholerę się nie da ;/ martina 2013-07-17 20:42:36.591 Wegańskie bezy (wegańska) Ja robiłam i fakt są ciut płaskie ,ale nie aż tak jak opłatek , jak makaroniki mi wyszły ja dałam szczyptę soli i cream of tartar Piana była tak ubita ,że można było ją krajać , ja suszyłam najpierw w 90 stopniach ok 1 godziny i 110 z pół godziny chyba jeszcze ~margot 2013-07-17 19:30:54.739 ![]() Pomocy! Mój bób strasznie śmierdział jak go otworzyłam i podczas gotowania :/ Tzn. że się zepsuł? Czy może bób tak po prostu ma? Nie wiem czy mogę go jeść czy się przypadkiem nie zatruję? Proszę napiszcie, bo to mój pierwszy raz z bobem. lagatta 2013-07-17 15:53:48.861 "Łososiowe" spaghetti z cukinii (wegańska & RAW) polecam dodac jeszcze duzy zabek czosnku!!! :) ~Myrek 2013-07-17 15:39:52.937 ![]() Całkiem smaczne, mocno chrupiące ryfka 2013-07-17 13:11:42.608 Demo-babeczki w 4 smakach (wegańska) były przepyszne, jutro zagoszczą w mojej kuchni! :) dzięki za przepis :) lubiesoje 2013-07-17 10:16:51.341 Bananowe tofurniki z patelni (wegańska) Alex, nie, nie odciskałam tofu. Kizia, użyłam raz mąki pszennej białej, a raz pszennej pełnoziarnistej i na obu wyszło :) IV, tak jak Patrycja, również użyłabym mieszanki mąk bezglutenowych. nasse 2013-07-17 09:44:56.71 ![]() Mnie również nie udało się ubić siemienia na sztywną pianę. Wyszedł mi słodki pienisty płyn.... martina 2013-07-16 23:10:52.539 ![]() Dałam, dałam. Jako, że skład Bezglutena średnio mi się podobał, a skrobi kukurydzianej specjalnie nie lubię, dałam ziemniaczanej. 5 minut po wstawieniu do piekarnika oklapły. A naprawdę długo ubijałam... jak znowu mnie najdzie na takie coś, dodam chyba szczyptę soli i wsadzę na wyższą temperaturę. Odparowany był tak, że łyżka stała, wyszło mi tego nawet mniej, niż szklanka, bo się trochę zgapiłam, więc za rzadkie być nie powinno... Luna7 2013-07-16 22:47:00.023 Naleśniki z kremem czekoladowym/ karobowym i malinami (nadzienie) (wegańska) Odsyłam do puszka.pl/przepis/6700-nutella_michala.html ~Edyta 2013-07-16 22:18:54.513 ![]() Luna7, a dodałaś jakiś zastępnik jajka? Choćby trochę skrobi, która jest głównym składnikiem takiego zastępnika? Dziś na blogu doczytałam, że Kindze wychodziły wyższe bezy, kiedy stosowała zamiennik. Szkoda że treść przepisu tego nie uwzględnia. Może też sam "glut" ;) z siemienia nie był wystarczająco gęsty/odparowany? Co do rodzaju siemienia i stopnia ubicia piany to nie wiem... na pewno im sztywniejsza piana tym lepiej, ale nie wiem na ile da się ubić taką z siemienia. patrycccja 2013-07-16 21:35:11.253 Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska) Też to robię i dodaję do kaszy jaglanej i wiecie co, staje się pyszna! czego o samej jaglance nie da się powiedzieć. A orzechy włoskie zawsze podpiekam, jest lepsze ~majana 2013-07-16 20:58:17.317 Pyszne Pesto Pietruszkowe, w którym natka pietruszki zupełnie zmienia swoją osobowość (wegańska) Też to robię i dodaję do kaszy jaglanej i wiecie co, staje się pyszna! czego o samej jaglance nie da się powiedzieć. A orzechy włoskie zawsze podpiekam, jest lepsze ~majana 2013-07-16 20:57:44.084 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |