7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788    


Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)
Wszystko fajnie, tylko co to jest amarantus?
~justysia 2003-06-27 00:00:00.0

Herbata z miodem (wegańska+miód)
bardzo dobre
~dobra 2003-06-27 00:00:00.0

Kakaowa masa do wafli (lakto-wege)
bardzo dobre
~KS 2003-06-25 00:00:00.0

Bigos z kostką sojową i grzybami suszonymi (wegańska)
a jak smarzysz koche sojowa ,dodaj pokrojona cebule,nawet sporo.daje niezly smak,a z majerankiem pomysl pierwsza klasa!!mozna dodac do tego papryke albo pieczary,ale CEBULKE koniecznie!!noo poza tym kiszona ze swieza kapucha daje rade i tez niezle nabiera wszystkozercow,ojciec rozplywal sie jak to miesko sie pieknie rozgotowalo,ha ha,lekka zmylka,nie?
~maada 2003-06-24 00:00:00.0

Błyskawiczny torcik z jabłek (lakto-wege)
Ciasto dobrze wychodzi w prodziżu
~mewka 2003-06-18 00:00:00.0

babka gotowana 1 (lakto-ovo-wege)
a gdzie mozna kupic taka forme do babki gotowanej??
~Magda 2003-06-17 00:00:00.0

Kluski gryczane (wegańska)
o la la! tyle czasu minelo, a ja zapomnialam napisac, ze kluski wychodza jak nalezy i sa SUPER! :) ciasto robie mikserem, bo nie mam tyle pary w lapach, zeby odpowiednio szybko je wyrobic drewniana lycha.

trzeba tez nieco wiekszy garnek wziac, zeby wody bylo duzo w stosunku do klusek - zeby sie bez problemu i ladnie gotowaly zamiast rozplywac w wodzie na jednolita breje ;P bo kiedy robiłam pierwszy raz, ciasto bylo ok, tylko... po wrzuceniu ilus tam klusek woda sie na tyle ochlodzila, ze niektore kluchy zamiast sie gotowac wlasnie sie rozplywaly powoli.... ale to pierwszy raz byl, teraz juz wiem w czym tkwil blad :)
patrycccja 2003-06-16 00:00:00.0

Kwas chlebowy - recepta uproszczona (z miętą) (wegańska & RAW)
Nieźle ułożony przepis,ale co mam robić,jeśli chcę tylko 2 butelki po 1l.kwasu?
Mam zalać 5 litrami???
~anonim1991 2003-06-16 00:00:00.0

Spaghetti z sosem szpinakowo-serowym (lakto-wege)
Spagetti ze szpinakiem tez jest pyszne gdy sie posypie je fetą i oliwkami i poleje oliwą. Ja szpinak tez zawsze smaze na czosnku i cebuli. Polecam.
~kociamama 2003-06-16 00:00:00.0

A może warzywny ryż curry? (wegańska)
I to niby Twój przepis? Gro ludzi na świecie jak tylko dorwie mrożonkę warzywną, to wrzuca ją na patelnię, bo zazwyczaj temu one służą, i (co jest niesamowite...) dodają do niej także ryż i przyprawy...
Jak widzę nie dla każdego jest to oczywiste.
~Sofix! 2003-06-15 00:00:00.0

Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska)
Bardzo podoba mi się ten przepis. Jest stosunkowo prosty do wykonania i mało czasochłonny. Zachęcam wszystkich do przyrządzenia tej potrawy, gdyż jest bardzo smaczny i można wykożystać go na różne sposoby: do kanapek, jako danie na gorąco lub gęsty sos do kasz, ziemniaków itd.
~Laurka 2003-06-13 00:00:00.0

Omlette (ovo-wege)
Jeżeli wersja na ostro to z łyżeczką cukru. Najlepies smakuje, gdy są w to wpieczone kiełbaski z serem. Z samym serem też smaczna. I koniecznie kethup!!
Domcia 2003-06-13 00:00:00.0

Omlette (ovo-wege)
czy w wersji na ostro tez cukier czy bez niego czy cos innego i w czym ci wtedy najbardziej smakuje
Sunnta 2003-06-11 00:00:00.0

Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska)
tofu to jest serek sojowy. rozejrzyj sie w sklepach. powinnas znalezc, bo aktualnie tofu jest coraz popularniejsze i znajdziesz je nie tylko w sklepach ze zdrowa zywnoscia.
autor anonimowy 2003-06-10 00:00:00.0

Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska)
Bardzo ciekawy przepis:)polecam mój: Omlette
Domcia 2003-06-09 00:00:00.0

Dla dzieci - krem z tofu i owoców (wegańska)
1) co to jest tofu?
TEn przepis wydaje mi sie smakowity. Polecam mójOmlette
Domcia 2003-06-09 00:00:00.0

Kwiaty akacji lub bzu czarnego w cieście naleśnikowym (wegańska)
Proponuję małe ulepszenia: placki można zjeść na słodko, ale warto posypać je nie tylko cukrem, ale też cynamonem (można także dodać nieco imbiru). Smakują "szlachetniej". Wczoraj próbowałem :-)

A czy ktoś słyszał o gotowaniu bzu jak kalafiora? Coś mi się obiło o uszy, ale nie mogę znaleźć szczegółów. Pomóżcie!
~luki68 2003-06-08 00:00:00.0

Kulebiak z ciasta ziemniaczanego nadziewany kapustą z suszonymi grzybami (ovo-wege)
zrobiłam i zjadłam ze smakiem.
~saoirse 2003-06-06 00:00:00.0

Wafle z kakaową masą maślaną z herbatnikami i bakaliami (lakto-wege)
mozna też dodac słonecznik łuskany
autor anonimowy 2003-06-04 00:00:00.0

Wafle z kakaową masą maślaną z herbatnikami i bakaliami (lakto-wege)
dobre
autor anonimowy 2003-06-04 00:00:00.0

Aromatyczna "tortilla de patatas" (fritata, fritatta) (ovo-wege)
co do tego przepisu to w kuchni hiszpanskiej
w tortilli nie gotuje sie ziemniakow tylko kroi sie w plastry cienkie surowe ziemniaki i smazy na oleju i dod.sie do masy jajecznej a nie zalewa.dziekuje
autor anonimowy 2003-06-02 00:00:00.0

Pierogi okropnie cynamonem pachnące ze śliwkami lubią najbardziej (wegańska)
"opakować ciastem pierogowym śliwki" - oczywiscie autorowi chodzilo o zrobienie po prostu pieroga ze sliwkami w srodku, co opisuje w dalszej czesci przepisu. ta uwaga jest tylko podsumowaniem czesci dotyczacej nadzienia. oznacza tyle co "nadzienie jest juz gotowe".
a farsz to oczywiscie sliwki - zgadza sie. autor po prostu wykorzystal tresc innego swojego przepisu:
puszka.pl/przepis/3260-przepis.html
i sformulowanie "farsz" zostalo, choc oczywiscie lepszy bylby zwrot "nadzienie".
patrycccja 2003-05-26 00:00:00.0

Pierogi okropnie cynamonem pachnące ze śliwkami lubią najbardziej (wegańska)
Przepis brzmi bardzo smakowicie. Nie jest dla mnie, niestety, do końca jasny. Co to znaczy "opakować ciastem pierogowym śliwki", a potem przygotować pierogi. Dalej - wkładać duże porcje farszu na ciasto - przecież ten "farsz" to śliwki. Czy mam rację?
~Jan Roch 2003-05-26 00:00:00.0

Surówka z kalafiora z ananasem i orzechami (lakto-wege)
oczywiście kalafior jest surowy:)
bonnaa 2003-05-24 00:00:00.0

Serowiec - zapiekanka z białego sera (lakto-ovo-wege)
a niby czego brakuje? bo robilam ten przepis wielokrotnie i wychodzi przepyszna zapiekanka w konsystencji podobna do pasztetu.
Rena 2003-05-22 00:00:00.0

   778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas