
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Tofu-pasta o smaku wędzonej makreli :) (wegańska) pychaaa!! ~kasia 2014-12-22 19:42:16.145 Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Mega bardzo dobra. marcinS 2014-12-22 13:52:27.314 Północno-afrykańska zupa ziemniaczana (wegańska) Bardzo dobra. marcinS 2014-12-22 13:51:43.22 ![]() Tak, dkg (dawna pisownia) i dag to jest to samo. Dana 2014-12-19 18:06:10.6 ![]() Mniam! latemone 2014-12-19 13:57:29.546 Słodka sałatka z pęczaku z bakaliami i miodem (wegańska) z miodem nie jest juz weganska ~weganin 2014-12-19 13:36:00.385 Majonez z makaronu (sos czosnkowy) wg Andy'ego (wegańska) no tylko jeszcze makaron musi być wegański ~CCC 2014-12-19 11:20:32.448 Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proch 2014-12-19 08:42:34.829 Chlebki pita własnej produkcji (wegańska) dkg w sense dag? ~M 2014-12-18 18:08:54.648 Podstawowy sos pomidorowy (z koncentratu) (wegańska) Dzięki :) pyszny sos :) taki lubię, mama zawsze taki robiła :) ~Michał 2014-12-18 14:30:46.436 ![]() no mnie niestety w ogóle nie wyszły, kleiło się ciasto tak, że nie miałam cierpliwości do babrania się w nim żeby odklejać pierniczki godzinami, więc zrobiłam zamiast tego w całości - piernika- w keksówce i o ile konsystencja ok (oczywiście dłużej piekłam), o tyle smak zerowy i poszło prosto do kosza dariak1987 2014-12-18 13:51:58.441 Hummus (wegańska) dałam mniej soli i dodałam wodę i jest ok ~Ewel 2014-12-18 11:41:55.665 Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska) ja smaze na oleju sezamowym i dodaje sezam mmm polecam :) ~sab 2014-12-18 00:08:35.52 ![]() A takie już gotowe mleko można normalne podgrzewać? Etain 2014-12-16 21:09:55.325 Baletki - ciasteczka z makiem i dżemem (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bswiet 2014-12-15 00:49:51.774 Pierniczki wegańskie (wegańska) Boskie :) Szkoda tylko, że będę musiała zrobić następną partię na święta... rodzina tak próbowała, tak próbowała, że śmiało można nazwać je >> wegańskimi znikającymi piernikami << ;) cieple_bambosze 2014-12-15 00:19:47.134 ![]() Po prostu rewelacyjnie dobre! Ale młynek poszedł w ruch, nie mam odpowiedniego miksera. I będą teraz wariacje... :) izabeli 2014-12-14 21:43:15.499 ![]() Warto pierwszy naleśnik usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następne juz tego nie wymagają. Dana 2014-12-14 17:30:22.56 Wegańska kosteczka piernikowa (ciacho) (wegańska) Piernik wyszedł pyszny, cynamonowo-cukrowo pudrowa posypka pyszna, robi się bardzo szybciutko.... tylko z podanych w przepisie ilości wychodzi zdecydowanie za mało ciasta ;) ~gosz.szog 2014-12-14 15:16:08.926 Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe) (ovo-wege) tragedia żaden naleśnik nie odkleił się od patelni tylko szkoda składników ~Koti 2014-12-14 09:07:57.011 Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) A slonecznik zmiksowany jest na gladko w blenderze? ~Kasia 2014-12-13 22:17:37.338 Barszcz czerwony najpyszniejszy (czysty, bardzo esencjonalny, bez cukru!) (wegańska) Ja gotuję osobno buraki w 2 litry wody i przez 1.5 godz. oraz osobno wywar warzywny: np. 2 skrzydełka, marchew, pietruszka, seler, por, kostka rosołowa, ziele angielskie i liść laurowy także 1.5 godz. Następnie odcedzone i juz czyste wywary łączę razem (ugotowane warzywa, buraki i kurczaka można przygotować inne danie tj. kotleciki) Już do połączonych wywarów dla pięknego krwistego koloru dodaje utartego surowego kawałek buraczka, chwilę gotuję i na koniec przyprawiam polówka soku cytrynowego i doprawiam do smaku pieprzem, solą i majerankiem. Smacznego. Jest pyszny! ~Magdalena 2014-12-13 16:23:52.867 Papka marchewkowa jako pierwsza zupka maluszka (wegańska) Dobry tekst, pozdrawiam ;) ~Mama Martyni 2014-12-13 16:06:37.676 Sos do makaronu z selera naciowego, marchwi i pomidorów (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pimpkowo 2014-12-13 15:11:14.974 Pierniczki wegańskie, aromatyczne a mało słodkie (wegańska) Piekę je już 3 rok. Robiłam wczoraj na wigilię w pracy. Wszystkim smakowało. Podwójna porcja zniknęła bez śladu. Wprowadziłam kilka zmian, i tak: - Syrop z agawy się nadaje, ale ja najbardziej lubię z melasą buraczaną. Piekłam też ze sztucznym miodem, ale te były za słodkie. - Zamiast kakao można dodać kawy rozpuszczalnej. - Ciasto najlepiej wstawić do lodówki na noc tzn. na ok. 12 godzin. Mam wrażenie, że wtedy się mniej klei i lepiej wałkuje. - Ja dodaję jeszcze 1 łyżkę cynamonu, bo go uwielbiam. - Spokojnie można polukrować, albo posmarować polewą czekoladową, bo te pierniczki nie są przesadnie słodkie. - Piekłam je też z mąki bezglutenowej (taki zwykły miks kupiony w supermarkecie) nic nie zmieniałam w proporcjach. Pierniczki były trochę bardziej kruche, ale poza tym nie widzę różnicy. Mi chyba nawet bardziej takie pasowały. - UWAGA Absolutnie nie piec dłużej. Za pierwszym razem chciałam być mądrzejsza od papieża i zostawiłam je na 15 minut w piekarniku, nie spaliły się ale były bardzo twarde. Świetny przepis, jeden z tych do powtarzania co roku. ~Marta 2014-12-12 23:42:22.116 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |