7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśniki gryczano-kukurydziane (bezglutenowe)Cienkie, elastyczne, lekkostrawne i sycące - czego chcieć więcej? :) Najlepsze zaraz po usmażeniu, ale do odgrzania też się nadają. Polecam z dżemem jagodowym lub z syropem klonowym. Lub duszone jabłko + cynamon + jogurt sojowy. Do produkcji krokietów i zapiekania też się nadają.
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki: na 1-2 osoby1 szklanka mąki gryczanej
2-3 łyżki mąki kukurydzianej 1 jajo 1 łyżeczka oleju nadającego się do smażenia mleko ryżowe (ewentualnie inne) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:naleśniki kukurydziane (wegańska)Naleśniki pszenno-gryczano-cynamonowe (wegańska) Naleśniki ryżowe (bezglutenowe) (wegańska) Naleśniki gryczane (bezglutenowe) (wegańska) Naleśniki z mąki słonecznikowej bezglutenowe (ovo-wege) Bliny - placuszki/ naleśniki gryczano-pszenne na mleku i śmietanie (bez ograniczeń) Naleśniki kukurydziane ze słodko-kwaśnym farszem paprykowym zapiekane pod serem (bez ograniczeń) Bliny - placuszki gryczano-pszenne (bez ograniczeń) Egipskie ciasto kukurydziane (bez ograniczeń) Kukurydziane kotlety sojowe (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
pycha :) dziękuję za przepis
banka Jan 17, 2015