7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

moni : komentarze użytkownika

1 2  


Flaczki (potrawka) z boczniaka (wegańska)
Bardzo smaczne są też flaczki z kani. Zamiast boczniaków daje się kilka pokrojonych w paski kapeluszy kani.
moni Dec 20, 2018

Grzyby duszone z ziemniakami (wegańska)
Są pyszne i sycące.
moni Oct 5, 2015

Manniak - ciasto z manną na herbatnikach (wegańska)
Ciasto jest bardzo dobre, kiedy weźmiemy ciastka korzenne zamiast herbatników. Wtedy smakuje jak piernik.
moni Sep 13, 2014

Gulasz z boczniaków i papryki (wegańska)
Jest pyszny :)
moni Feb 19, 2014

Domowy bulion krok po kroku - wersja ekspresowa (wegańska)
Bulion sam w sobie ma nieciekawy smak, ale wzięłam go do oberiby i wyszła rewelacja.
moni Feb 11, 2014

Bita śmietana kokosowa (z mleka kokosowego) (wegańska)
Pychotka :)
moni Dec 28, 2013

Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Dobrze wiedzieć :)
moni Dec 5, 2013

Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Pasta ma ciekawy, kwaskowo-ostry smak. Zmieniłam tylko proporcje składników. Dodałam ok. 1/2 szklanki oliwy. Dodawanie aż szklanki oliwy na pół szklanki grochu wydaje mi się przesadą. Wolę mieć pastę z grochu niż pastę z oliwy z dodatkiem grochu :)
moni Dec 1, 2013

Szybkie burgery (kotlety) z czerwonej fasoli ze szczypiorkiem (wegańska)
Dobre, szybkie i wygodne w smażeniu.
moni Nov 5, 2013

Sos sałatkowy z curry i cytrynką (wegańska)
Dodałam mniejsze ilości ostrych składników, a mimo to sos wyszedł bardzo ostry i kwaśny. Jak go spróbowałam pierwszy raz, to mnie "zamurowało". Według mnie powinno być jednak trochę mniej soku z cytryny i sosu sojowego. Ale smak jest bardzo oryginalny i chyba sałatka jest lepsza po przegryzieniu.
moni Nov 3, 2013

Kotleciki ziemniaczano-gryczane z dodatkiem marchewki (wegańska)
Są pyszne, ale koniecznie trzeba dodać coś na "usztywnienie". Trochę mąki ziemniaczanej i smażą się bezproblemowo.
moni Nov 3, 2013

Bhangra dip (z czerwonej soczewicy) (wegańska)
Też dodałam tylko trochę oliwy i nie przyprawiałam zbyt mocno. Wyszedł pyszny, kremowy dip. :)
moni Nov 3, 2013

Faworki wegańskie (wegańska)
Wygodnie jest rozwałkowywać ciasto na plastikowej desce do krojenia, od której się ono łatwo odkleja. Dzięki temu nie będzie trzeba używać dużo mąki do podsypywania.
moni Oct 26, 2013

Pizza - najprostsza, najszybsza, najtańsza z możliwych (wegańska)
Ta pizza jest po prostu świetna :) Dzięki za przepis.
moni Aug 25, 2013

Placek ziemniaczany z gałką muszkatołową (wegańska)
Pyszne placki. Jadłam je z papryką i cebulą duszonymi na oliwie z dodatkiem cząbru.
moni Jul 4, 2013

Szwajcarska zupa z kapusty (wegańska)
Całkiem, całkiem, tylko dodałam jeszcze sól, bo bez niej zupa wydaje mi się trochę nijaka.
moni Jul 3, 2013

Risotto z włoszczyzną i papryką (wegańska)
Dobrze, będę pamiętać.
moni Jun 29, 2013

Zupa z rzodkiewek z ziemniakami (wegańska)
Przyznam, że trochę sceptycznie podchodziłam do tej zupy, ale jest naprawdę dobra. :)
moni Jun 5, 2013

Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Robię tę pastę jak tylko wpadnie mi w ręce puszka groszku konserwowego :) Ostatnio wymyśliłam modyfikację: dodałam do składników trochę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, odrobinę soli morskiej i szczyptę ziół prowansalskich.
moni May 26, 2013

Risotto szczypiorkowe (wegańska)
po pół łyżeczki ziół prowansalskich, lubczyku i curry
moni May 10, 2013

Sos musztardowy (wegańska)
He he, ciężko odłożyć na bok coś pysznego. :) Ja mam często tak, że gotuję na okrągło przez jakiś czas potrawę, która mi przypadła do gustu, i dopiero później przechodzę do gotowania czegoś innego.
moni Apr 24, 2013

Sos musztardowy (wegańska)
Patrycjo, w końcu nabyłam boczniaki i wypróbowałam twój przepis. Rzeczywiście dobre. Najadłam się do syta. :)
moni Apr 24, 2013

Zebra wegańska (wegańska)
Szczerze mówiąc nie wiem jak by wyszło z bananem. Zawsze robiłam ciasto z mąką kukurydzianą. Takim typowym zamiennikiem jajka jest też mąka sojowa. Ale z bananem to nie mam pojęcia.
moni Apr 2, 2013

Sos musztardowy (wegańska)
Spróbuję kiedyś :)
moni Mar 28, 2013

Sos musztardowy (wegańska)
Robiłam go akurat do omletu ziemniaczanego z grzybami. Sos wychodzi ostry (bardzo mocno go czuć musztardą), więc myślę, że nadaje się do kotletów/omletów/itp. o łagodniejszym smaku. Tak mi się wydaje.
moni Mar 27, 2013

1 2  





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas