
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Super zupa! Ciepła, pożywna i bardzo smaczna. Dałam więcej pomidorów, świeżego imbiru (bo bardzo lubię)i korzeń pietruszki bo zaplątał się w lodówce :) Wyszło idealnie! tejewka 2012-10-27 13:31:41.437 Czosnkowe masło z awokado (wegańska) Wyborne ~mmm 2012-10-27 11:10:06.537 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) wyszlo przepyszne! dzieki piekne za super prosty przepis :) Namaste 2012-10-27 09:26:53.366 ![]() Czosnek przecisniety przez będzie lepszy i zdrowszy a poza tym pisze ząbek a w proszku raczej zabkow nie ma ... agnmid 2012-10-26 23:50:49.257 Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska) Czosnek ma być przeciśnięty przez praskę czy zmielony (przyprawa)? Z góry dzięki za odpowiedź :) ~Gość 2012-10-26 22:56:22.637 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ankaopolanka 2012-10-26 19:33:24.097 ![]() Zrobiłam wczoraj coś podobnego tylko że ugotowałam makaron z selerem pietruszka porem i przyprawami a pod koniec dodałam pomidora i odcedziłam całość wyszło pyszne :) agnmid 2012-10-26 12:01:06.367 ![]() OpenWorld, kilka komentarzy poniżej opisałam: "najpierw należy zlepić pieroga tradycyjnie na szerokość ok.1 cm, następnie zaczynając od prawego rogu należy kciukiem zagiąć ciasto do środka przytrzymując pieroga palcem wskazującym i środkowym, potem kolejno zagiąć, zagiąć i tak do końca." Ja po prostu inaczej nie potrafię sklejać. Tak moja mama nauczyła się od babci, ja od mamy..:) Natka 2012-10-26 11:55:46.471 ![]() Kurcze, to ciężko wytłumaczyć nie pokazując.. Mnie moja tesciowa uczyła i na początku wychodziły mi takie koslawe, a teraz już wychodzą całkiem ładne. Ale tak, najpierw zlepia się pierogi standardowo, a dopiero potem robi się warkocz. Zawija się je zewnętrznym bokiem kciuka, przykładasz kciuka do zlepionego brzegu i jakby zwijasz go w kierunku srodka. I tak wzdłuż całego brzegu, dosyć ciasno. Nie wiem, mam nadzieję, że cos z tego zrozumiałas :) ryfka 2012-10-26 10:10:04.565 Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska) A ja zrobiłem brokuła i brukselką w sosie musztardowym z tego przepisu i też wyszło bardzo dobre. Sos zrobiłem tak by był bardziej słodkawy i był to strzał w dziesiątkę. W sumie to mógłbym samym sosem się zajadać. :-D Od teraz wchodzi on na stałe do mojego jadłospisu. ~Javero 2012-10-26 00:11:19.323 Hummus (wegańska) Zrobiłam tą paste pierwszy raz. Szczerze to mysłałam że nie bedzie dobra,ale zrobiłam bo musiałam mieć coś na kanapkę. I wyszło,o dziwo bardzo dobre. :) Więc nie zastanawiajcie się dłużej tylko zaczynajcie działać :) TAHINI zrobiłam sama. Link do przepisu mega łatwego: youtu.be/zwQjk0cjRpo I jeszcze dodam foto mojego dzieła. Może nie wygląda ładnie,ale jak smakuje. mmmm ;p imageshack.us/a/img849/1836/ssm15066.jpg imageshack.us/a/img18/6964/ssm15065.jpg ~amanda3601 2012-10-25 17:58:38.81 Burgery z buraków (wegańska) Polecam ten przepis. Burgery są przepyszne i na prawde nadają sie zarówno do obiadu jak i na kanapkę :) a oto zjęcie kotlecików: imageshack.us/a/img194/5527/ssm15064.jpg ~amanda3601 2012-10-25 17:50:00.014 ![]() Super smak! Akurat nie miałam selera, ale i tak wyszło pyszne. Polecam jako dodatek do ziemniaków. lagatta 2012-10-25 17:45:07.679 ![]() Dziękuje za odpowiedz ! :) a jak sie takie warkocze lepi? normalnie sie na poczatku lepi jak pierogi a potem dorabia sie po brzegach warkocz ktory jakos sie lepi czy jka ?:P:P:P:P OpenWorld 2012-10-25 17:09:33.695 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marchewka 2012-10-25 14:51:32.407 ![]() Oczywiscie, że można je po zlepieniu od razu ugotować. Ja zwykle robię większą ilosć, częsć jemy od razu, a częsć mrożę na potem. Warkocze na brzegach służą ozdobie, ale też jest mniejsze prawdopodobieństwo, że taki pieróg się rozpadnie. Polecam gorąco to ciasto, rzeczywiscie od kiedy je wypróbowałam robię częsciej pierogi, a rodzinka się cieszy, bo to dla nas przysmak :) ryfka 2012-10-25 14:06:53.755 ![]() Hmmm a trzeba zlepiac pierogi w takie warkocze ? tzn jak sie tak nie zlepi tylko normalnie to sie rozpadna czy cos ?:P i czegos tez nie rozumiem - bo jest napisane ,zeby pierogi zlepic i dac na deske i do zamrazalnika a potem pakowac do woreczkow - tylko ze jak bym chciala takie pierogi ugotowac to po zlepieniu moge je juz wrzucac i gotowac czy musze kilka godzin je zamrozic i potem ughotowac dopiero i reszte jak mi zostanie to zamrozic i ugotowac kiedy indziej ? czy to jest taki przepis ? bo nie dojrzalam w przepisie -czegos w stylu - ugotowac w wrzacej osolone wodzie,potem przeplukac zimna owda i jesc - tylko z tym mrozeniem jest napisane wiec chcialabym sie dowiedziec o co kaman :P OpenWorld 2012-10-25 13:04:47.534 ![]() Smaczna zupka. Ciekawy sposób z tym podduszaniem włoszczyzny. Ja zwykle wrzucam do zupy surowe, tarte warzywa, a cebulę w całosci, uprzednio opaloną na palniku, ale takie podduszanie naprawdę dobrze robi dla smaku zupy :) Krupnik lubi dużo selera i swieżo mielonego pieprzu. Z przypraw jak dla mnie konieczne są liscie laurowe, ziele angielskie i majeranek, ale to pewnie kwestia gustu. ryfka 2012-10-25 12:06:30.476 Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW) Aha! Robiłam wersję ekspresową. Nie wiem czy słonecznik nadaje się do odstawienia, bo po zmieleniu z czasem ciemnieje. Iwo-na 2012-10-24 23:34:34.752 Twarożek z migdałów lub nerkowców z ogórkiem kiszonym - cudo! (wegańska & RAW) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiście, że z migdałami, a szczególnie nerkowcami twarożek dużo smaczniejszy, ale też dużo droższy... Ja znam "twrożek" ze słonecznika doprawiany octem jabłkowym, który smakuje całkiem dobrze, ale jednak w porównaniu z tym przegrywa :-) U mnie(Paragwaj) właśnie sezon ogórkowy, dlatego mogłam przepis wypróbować, ale w sezonie na kapustę przetestuję jak smakuje twarożek zakwaszony sokiem z kapusty kiszonej :-) Iwo-na 2012-10-24 22:15:46.576 Ziemniaki z mikrofali - 0,5 kg w 10 minut! (wegańska) ja gotuje ziemniaki w kawałkach w naczyniu żaroodpornym z odrobina wody do 1cm bo w zaleznosci od odmiany moga wyschnac ~madziak 2012-10-24 21:44:12.514 ![]() Pierwszy raz robiłam dynie i musze powiedziec o tym daniu jedno:Mistrzostwo!dodalam jeszcze pieczarki a całe leczo podałam z osobnym ryżem,delicious! Justaaa 2012-10-24 19:08:37.543 ![]() To jest poprostu świetne , robie to non stop od 6 miesiecy.. Properek 2012-10-23 23:17:29.171 ![]() Właśnie zrobiłam. Wyszły bardzo dobrze. Piekłam 20 minut, dodałam rodzynek, czekolady, wiórków kokosowych i pół szklanki otrębów orkiszowych. Pachnie pięknie! lebioda 2012-10-23 19:30:44.806 Batoniki musli (lakto-ovo-wege) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() marchewka 2012-10-23 18:12:47.954 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |