puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
Greeney : komentarze użytkownika
Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Miksować 10-15min, potem następne 10-15min...
A ja mam blender żyrafowy za trzy dychy z Biedronki, w którego instrukcji nakazują używania go max 2min, a potem 4min przerwy.
I co mam zrobić? :D
Greeney
Jul 22, 2013
Bobowe danie (smarowidło / pasta z bobu) (wegańska)
Dobra. (: Rzeczywiście pasują do niej ogórki kiszone.
Greeney
Jul 22, 2013
Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
Dziękuję bardzo za informację!(:
Greeney
May 17, 2013
Makaron z suszonymi pomidorami, tofu i rukolą (wegańska)
A jeśli mam suszone pomidory takie suche-suche, a nie z oleju, to podążać tak jak przepis każe, czy najpierw coś z tymi pomidorami zrobić, typu namoczyć w odrobinie oleju, czy coś? (:
Może głupie pytanie, ale rzadko używam suszonych pomidorów, wolę się upewnić. (:
Greeney
May 14, 2013
Faworki wegańskie (wegańska)
Ile ich mniej więcej wychodzi z tej ilości składników?
Greeney
Feb 3, 2013
Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej) (wegańska)
   
Epickość w ustach!
Jak już w końcu pewnego dnia kupię blender, to spróbuję z wegańskim majonezem domowej roboty. <3
Greeney
Oct 6, 2012
Majonez wegański z mleka sojowego (wegańska)
Jak rozumiem, mleko ma być niesłodzone? Czy ze słodzonego też wyjdzie? :P
Greeney
Sep 10, 2012
Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska)
Eeeeh... Nie mam koncentratu... :c
Greeney
Jul 13, 2012
Kruche ciasteczka ze słonecznikiem i płatkami owsianymi (wegańska)
   
Nie miałam margaryny sojowej, więc użyłam pół szklanki oleju + pół szklanki wody. Nie dodawałam cukru waniliowego ani sezamu, ale dałam aromat waniliowy. I cukru mniej trochę.
I wyszły boskie ciacha. Wielką ich zaletą jest to, że robi się je praktycznie w kilka chwil! :)
Na pewno zrobię je jeszcze nie raz.
Greeney
Feb 1, 2012
Placki z dyni (wegańska)
   
Pyszne i puchate. Ale jak dla mnie za mało słodkie by jeść je same, dlatego dodałam sobie pysznych powideł owocowych. Na pewno zrobię te placki raz jeszcze. (:
Greeney
Dec 21, 2011
Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez) (wegańska)
Muszę przyznać, że przepyszne! Dobór przypraw robi swoje. Ja zrobiłam danie z połączenia białej i czerwonej fasoli. Zamierzam jeszcze nie raz skonsumować! :D
Greeney
Dec 11, 2011
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
   
I estetycznie i smakowo - piątka! :D
Greeney
Jun 16, 2011
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe (wegańska)
Wyszły pysznie. I wg mnie lepiej trzeć na mniejszej tarce - lepiej się kleją.
Strasznie syte! :>
Greeney
Jun 16, 2011
Chutney z czerwonej cebuli i jabłek (wegańska)
O pardon. Nie zauważyłam. ;]
Greeney
Sep 11, 2010
Antyżylakowa jarzębina (kompot) (wegańska)
"Odcedzamy i pijemy w dwóch, trzech porcjach." - w ciągu jednego dnia?
Czy w ciągu dwóch-trzech dni?
Taki kompot można pić codziennie czy w jakimś odstępie czasu, np. raz na dwa tygodnie?
Greeney
Sep 9, 2010
Chutney z czerwonej cebuli i jabłek (wegańska)
A z czym to się je? (:
Pytanie może banalne, ale nie jestem specem od kuchni indyjskiej ;)
Greeney
Sep 8, 2010
Prosta zupa ogórkowa (wegańska)
Nie, nie dodajemy. Jak dla nas 'kwaśność' zupy jest odpowiednia i bez wody z ogórków. (:
Poza tym to były ogórki kupione luzem z beczki, także nawet takiej wody nie miałam. Ale następnym razem jeśli będę ją miała to doleję i zobaczę.. Może zupa będzie lepsza? [:
Greeney
May 19, 2010
Pasta/smarowidło z czerwonej soczewicy z tymiankiem i curry (wegańska)
Nie mam oliwy. Czy olej będzie równie skuteczny?
Greeney
Feb 25, 2010
Prosta pasta z soczewicy (ze smażoną cebulką i czosnkiem) (wegańska)
Rzeczywiście przepyszna, zajadam się. :D Dodałam jednak jeszcze trochę bazylii i cząbru, bo jest dobry do warzyw strączkowych. No i nie miałam glona.
Mniam! Gratulacje przepisu. Niedługo może dodam zdjęcie, jak wcześniej wszystkiego nie zjem. :]
Greeney
Feb 25, 2010
Sycący, bardzo szybki, pomidorowo-serowy sos do spaghetti (lakto-wege)
Użyłam soku. Wyszło dobre, ale zbyt wodniste, mimo odparowywania. Ale pyszne (: I myślę, że bardziej by mi smakowało, jakbym dodała trochę pomidorów w cząsteczkach. :D
Greeney
Feb 24, 2010
Sycący, bardzo szybki, pomidorowo-serowy sos do spaghetti (lakto-wege)
Tak się zastanawiam... Można użyć soku pomidorowego albo koncentratu? Świeżych pomidorów mam tylko dwa, a przecieru to już w ogóle... :P
Greeney
Feb 23, 2010
Krupnik (wegańska)
Przepyszna! Usłyszałam nawet opinię, że to najsmaczniejsza zupa jaką do tej pory zrobiłam. :D Smakuje zupełnie (a przynajmniej dla mnie) jak tradycyjny krupnik. Wszyscy się tak zajadaliśmy, że aż zapomniałam zrobić zdjęcie! (;
Greeney
Jan 5, 2010
|