 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez)Powiedzmy że to fasolka po bretońsku. Dla mnie pycha!
				
				
									
						Średnia ocena:       [5.0
						
						z 12 ocen]
											
					
					 | dodaj ocenę  | komentarze [12] 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska Składniki:2 puszki białej fasolki
 1 puszka pomidorów bez skórki (w sezonie mogą być świeże) ew. tofu wędzone 1 średnia cebula olej do smażenia pieprz czarny lub zielony, sporo 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżki słodkiej papryki w proszku szczypta chili (dla podkręcenia smaku a nie ostrości) ok. 2,5 płaskiej łyżeczki soli 1,5 płaskiej łyżeczki cukru (dla zrównoważenia smaku) ew. tymianek lub cząber (sporo - mają genialny aromat) Przygotowanie: 
			
				
				
				 | Podobne wg nazwy:Tofu wędzone w sosie pomidorowym z jabłkiem i cebulą (wegańska)Fasolka po studencku (biała fasolka w sosie pomidorowym) (wegańska) "Tofu" domowe z białej fasoli (wegańska) Pasta z czerwonej fasolki i wędzonego tofu (wegańska) Tofu wędzone a'la fasolka po bretońsku (wegańska) Sos do spaghetti z białą fasolką (wegańska) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu (wegańska) Tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Wegański bigosik z białej kapusty z papryką i wędzonym tofu (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Robię od lat fasolkę po bretońsku według przepisu mojej Mamy zamieniając kiełbasę na tofu wędzone. Przepis jest prawie identyczny do tego powyżej. Doprawiam jeszcze majerankiem i często dodaję marchew jak opisane w komentarzach.
Pyszne, zróbcie sobie pełen gar. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.
~Marta 2016-02-07 23:56:43.507