
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem- Komentarze do przepisu -
3 dni min., dluzej tez powinna dac rade ale przeciez do tego czasu zniknie bez sladu ;)
~groszek-paproszek Feb 7, 2016
Ile czasu można taką pastę przechowywać?
~Asia Jan 31, 2016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mniam mniam, te oliwki w środku to był baaardzo fajny pomysł - z ciemnym chlebkiem delicje :) czemutotak Jan 8, 2015
wymieszałam pastę z makaronem i zrobiłam sos pomidorowy. Wyszło przepysznie!
~kjacs; Mar 26, 2014 ![]() Dana Dec 9, 2013 ![]() moni May 26, 2013
okropne! zrobiłam i nie moglam zjesc pomimo chleba i szynki...
~ehhh Apr 6, 2013
Proste, szybkie i pyszne :)!
~R.Locke Feb 28, 2013
Proponuje dodac suszonej miety :-)
~ANNA Jan 12, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Świetna pasta, nie spodziewałam się że wyjdzie taka dobra :) Na pewno wejdzie na stałe do mojego menu. kasumi90 Nov 27, 2012
Mi często lodówka świeci pustkami i wtedy na śniadanie taka awaryjna pasta z groszku jest jak znalazł. Zamiast oliwy/oleju do groszku dodaję trochę zalewy z puszki, pyszne z wyrazistymi dodatkami np. rzodkiewką ;)
Migu Nov 25, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym. Pollimer Oct 29, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak nie mam nic innego do posmarowania pieczywa to zawsze na szybko tÄ pastÄ przygotowujÄ :) dariak1987 Oct 9, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyszne! Właśnie zrobiłam i zjadłam już kanapeczki z tym jakże prostym i smacznym dodatkiem! Raszka Sep 29, 2012 ![]() Katja Aug 12, 2012
Jestem w szoku, właśnie zjadłem przepyszne kanapeczki. Dzięki za tak prosty, ale smaczny przepis
~hhs Aug 2, 2012
Najpyszniejsze możliwe kanapkowe smarowidełko, choć ja najczęściej jem po prostu łyżeczką.Tak naprawdę jeden z wariantów humusu,
Taneska Jul 6, 2012 ![]() Inon May 7, 2012
polecam też groszek z curry zamiast czosnku- pychota!
no i oczywiście można ugnieść czerwoną fasolę- ja najczęściej jadam ją z drobno posiekaną cebulką i pieprzem, czasami dorzucam trochę pomidora. ~Ulve May 3, 2012 ![]() Properek Apr 25, 2012 ![]() Tylko nie dalam oliwek bo nie mialam i dodalam jeszcze troche soli , pieprzu i innych przypraw bo tak lubię :] OpenWorld Mar 2, 2012
Polecam dodać awokado zamiast czosnku (jedno małe na puszkę groszku). I blenderkiem :)
moritura Feb 11, 2012
Super! Jak tylko ktoś widzi, że w pracy pogryzam kanapkę z pastą i dowie się, co to jest, od razu bierze przepis :)
~kingi Jan 28, 2012
Super pomysł! Można go traktować jak bazę i urozmaicać przyprawami czy dodatkami.
~zupencja Jan 27, 2012
super! ja dałam i czosnek i oregno. wyszło swietne. polecam z kiełkami i ogórkiem kiszonym :)
zyll Jan 21, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jest naprawdę świetna na śniadanie do kanapki z razowca:)Właśnie skonsumowałam. Polecam:) Aslexandra Dec 17, 2011
Spróbujcie zamiast czosnku dać trochę oregano. Ja tak robię - groszek, olej roślinny(dobrej jakości) + oregano, ewentualnie szczypta soli. Smak idealnie skomponowany.
~Pat Nov 21, 2011 ![]() MEDeah Oct 31, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dobra xD dodałam jeszcze troszkę mieszanki przypraw i poszło niemalże całe na raz. izie147 Oct 5, 2011
Zrobiłam w trzy minuty. Smakuje niesamowicie! Jestem zakochana! :):):)
~gaber Aug 23, 2011 ![]() agnmid May 17, 2011 ![]() patrycccja Apr 28, 2011
Mam pytanie, ile taka pasta może stać lodówce?
~unicorn Apr 27, 2011
wysmienite! ja dorzucilam jeszcze koperku :)
~Diana Apr 9, 2011
Też kiedyś wpadłam na taki pomysł, ale zgniotłam groszek razem z czerwoną fasolą i użyłam jako farszu do naleśników. ;)
~blue Apr 3, 2011 ![]() Felodrema Mar 28, 2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mmmmm, naprawde niezle :) Mialam mieszane uczucia, bo coz ciekwaego moze byc w zgniecionym groszku, ale na ciemnym chlebie i z oliwkami rewelacja ! India Mar 25, 2011
przepyszne i szybkie :)
~chinka Jan 14, 2011
jestem w szoku ze to jest takie dobre i jednoczesnie mega proste. polecam!!!!!
~turiam Jan 7, 2011
Lubię czosnek. Superprzepis polecam
~Maria Jan 6, 2011
Świetne :)
~kadachat Nov 17, 2010
Zrobiłam wersję łagodną - czosnek zamieniłam na cebulę (wcześniej zalałam ją wrzątkiem) i dodałam natkę pietruszki. Świetne ;]
~Ripley Nov 12, 2010
Pasta rzeczywiście bardzo smaczna :) Polecam dodanie (prócz świeżego czosnku i oliwy) rzymskiego kminu - smak będzie jeszcze ciekawszy i pełniejszy :))
kata Nov 10, 2010 ![]() Zrobiłam z całej puszki groszku (więc resztę do słoiczka i do lodówki), trzech łyżek oliwy, świeżego czosnku... Na świeżym razowcu: P-O-E-Z-J-A :D nanak Nov 8, 2010 ![]() jazgottt Oct 22, 2010 ![]() Properek Sep 14, 2010
Powiem brzydko: zaje*biaszcza jest. Ja zamiast oliwy dodałam (ale to już nie dla wegan) serek Fresek z Biedronki (o smaku czosnku).
~olympia Aug 29, 2010
spróbujcie tą opcję ze świeżym koperkiem :P taką pastę czy to z czosnkiem czy z koperkiem robię od ładnych paru lat i ktokolwiek ją u mnie spróbuje wykorzystuje ten pomysł w domu:P nawet mój mięsożerny mężczyzna ją uwielbia, jak pasta jest w domu mieso może nie istnieć hehehe :P
~ooo Jul 29, 2010
O, akurat mi zostało trochę w puszce, a tu takie fajne proste rozwiązanie hyhy :D. Dzięki!
~Ripley Jul 10, 2010
Pasta jest świetna sama w sobie, ale jest też doskonałą bazą wyjściwą.
Ja dodałam jeszcze mały kawałek sera feta i dwie papryczki chili. Polecam:-) ~dikejka Jun 8, 2010
Bardzo szybka pasta, bez dodatku czosnku też jest ok ;-)
~hipiska Dec 30, 2009
Znakomita pasta ja daję kilka kropli oleju sezamowego i sporo czosnku lubię ostre.
jokka Oct 12, 2009
pyszne:))
~atoja Sep 30, 2009 ![]() patrycccja Sep 24, 2009 ![]() helutka67 Sep 23, 2009 ![]() Irokezik91 Jul 29, 2009
Mhm... pomimo,że uwielbiam groch, moje kubeczki smakowe nie zakochały się w tej paście :)
~Anja Dec 29, 2008 ![]() ankaopolanka Nov 17, 2008
Kiedyś zrobiłem. Zmiksowałem tylko sam groszek bez dodatku czosnku i oliwy. Moim zdaniem zbędne i tak rano czosnek jest niebezpieczny ;).
~michu Aug 11, 2008 ![]() Magda-Andrzej May 29, 2008
lepiej jest zmiksowac wszystko w blenderze, mozna przy miksowaniu dodac pestki slonecznika. zamiast oliwy z oliwek mozna dodac olej z pestek winogron - jest lagodniejszy
autor anonimowy Oct 30, 2007
Dodaje do tego jeszcze cebulke i tez jest pyszne;-)
~Silverka May 8, 2007
swietna sprawa:) wlasnie zajadam..nie dodawalem jednak czosnku, zamiast niego dosypalem troszke pieprzu:)
~xBaranx Jul 31, 2005
Pyszna rzecz, ja ja lubie najbardziej z puree ziemniaczanym, ale z pieczywem tez jest niezla ;-)
autor anonimowy Mar 18, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta Feb 26, 2016