 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | << powrót do przepisu Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem- Komentarze do przepisu -
			
			
			3 dni min., dluzej tez powinna dac rade ale przeciez do tego czasu zniknie bez sladu ;)
			 ~groszek-paproszek 2016-02-07 09:59:38.835 
			
			
			Ile czasu można taką pastę przechowywać?
			 ~Asia 2016-01-31 19:38:59.375        Mniam mniam, te oliwki w środku to był baaardzo fajny pomysł - z ciemnym chlebkiem delicje :) czemutotak 2015-01-08 18:42:51.441 
			
			
			wymieszałam pastę z makaronem i zrobiłam sos pomidorowy. Wyszło przepysznie!
			 ~kjacs; 2014-03-26 14:53:52.566  Myślałam, że jestem odkrywcza i zrobiłam kiedyś pastę z groszku + sól, pieprz, sok z cytryny. Na wierzch - duuuużo kiełków i plasterki białej rzodkwi. Przypadkiem znalazłam ten przepis tutaj... Chyba już nic nie będę wymyślać, bo wszystko znajduję na puszce :) Dana 2013-12-09 17:28:59.92  Robię tę pastę jak tylko wpadnie mi w ręce puszka groszku konserwowego :) Ostatnio wymyśliłam modyfikację: dodałam do składników trochę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, odrobinę soli morskiej i szczyptę ziół prowansalskich. moni 2013-05-26 09:08:46.161 
			
			
			okropne! zrobiłam i nie moglam zjesc pomimo chleba i szynki...
			 ~ehhh 2013-04-06 18:52:13.121 
			
			
			Proste, szybkie i pyszne :)!
			 ~R.Locke 2013-02-28 20:30:44.913 
			
			
			Proponuje dodac suszonej miety :-)
			 ~ANNA 2013-01-12 22:47:15.704  Czegoś takiego szukałam. Dzięki. Proste, szybkie i smaczne. :-) berry_fields 2012-12-07 12:40:52.872      Świetna pasta, nie spodziewałam się że wyjdzie taka dobra :) Na pewno wejdzie na stałe do mojego menu. kasumi90 2012-11-27 19:25:58.443 
			
				
			
			
			Mi często lodówka świeci pustkami i wtedy na śniadanie taka awaryjna pasta z groszku jest jak znalazł. Zamiast oliwy/oleju do groszku dodaję trochę zalewy z puszki, pyszne z wyrazistymi dodatkami np. rzodkiewką ;)
			 Migu 2012-11-25 20:33:31.953        Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym. Pollimer 2012-10-29 18:10:08.281        jak nie mam nic innego do posmarowania pieczywa to zawsze na szybko tÄ pastÄ przygotowujÄ :) dariak1987 2012-10-09 18:37:38.538      Pyszne! Właśnie zrobiłam i zjadłam już kanapeczki z tym jakże prostym i smacznym dodatkiem! Raszka 2012-09-29 20:33:01.832  moja wersja tej pasty to połączenie groszku (cała puszka) plus olej sezamowy plus tymianek :) ostatnio stosuje nie tylko na kanapki, ale z kruchą sałatą :) myję liscie sałaty, a w miseczce osobno pasta :) nakładamy łyżeczką na sałtę i wcinamy :) Katja 2012-08-12 11:25:57.264 
			
			
			Jestem w szoku, właśnie zjadłem przepyszne kanapeczki. Dzięki za tak prosty, ale smaczny przepis
			 ~hhs 2012-08-02 00:24:51.474 
			
				
			
			
			Najpyszniejsze możliwe kanapkowe smarowidełko, choć ja najczęściej jem po prostu łyżeczką.Tak naprawdę jeden z wariantów humusu,
			 Taneska 2012-07-06 16:02:10.027  Naprawdę trzeba uważać  z czosnkiem - niewiele trzeba, żeby pasta wyszła bardzo ostra! Przez pomyłkę (byłam tak głodna, że zamiast PASTA przeczytałam PESTO,a opis i komentarze pominęłam zupełnie:) użyłam tej pasty do makaronu. Było całkiem niezłe:)Bardzo fajny kolor i przygotowuje się migiem. Inon 2012-05-07 15:12:39.018 
			
			
			polecam też groszek z curry zamiast czosnku- pychota! 
 no i oczywiście można ugnieść czerwoną fasolę- ja najczęściej jadam ją z drobno posiekaną cebulką i pieprzem, czasami dorzucam trochę pomidora. ~Ulve 2012-05-03 17:42:09.134  Bardzo dobre , wchodzi na stałe do jadłospisu...ja zamiast oliwy dodałem oleju lnianego i odrobine mleka sojowego by nie było za suche:) Properek 2012-04-25 11:37:35.165  Niby to tylko groszek i w dodatku konserwowy ktorego nie bardzo lubie - tylko w salatkach a tu mile zaskoczenie bo pasta jest bardzo dobra :) Tylko nie dalam oliwek bo nie mialam i dodalam jeszcze troche soli , pieprzu i innych przypraw bo tak lubię :] OpenWorld 2012-03-02 20:37:09.263 
			
				
			
			
			Polecam dodać awokado zamiast czosnku (jedno małe na puszkę groszku). I blenderkiem :)
			 moritura 2012-02-11 08:27:22.943 
			
			
			Super! Jak tylko ktoś widzi, że w pracy pogryzam kanapkę z pastą i dowie się, co to jest, od razu bierze przepis :)
			 ~kingi 2012-01-28 11:56:52.829 
			
			
			Super pomysł! Można go traktować jak bazę i urozmaicać przyprawami czy dodatkami.
			 ~zupencja 2012-01-27 16:47:22.384 
			
				
			
			
			super! ja dałam i czosnek i oregno. wyszło swietne. polecam z kiełkami i ogórkiem kiszonym :)
			 zyll 2012-01-21 14:28:37.335        Jest naprawdę świetna na śniadanie do kanapki z razowca:)Właśnie skonsumowałam. Polecam:) Aslexandra 2011-12-17 10:20:35.792 
			
			
			Spróbujcie zamiast czosnku dać trochę oregano. Ja tak robię - groszek, olej roślinny(dobrej jakości) + oregano, ewentualnie szczypta soli. Smak idealnie skomponowany.
			 ~Pat 2011-11-21 16:39:31.829  ja nie odlewam całej zalewy, zostawiam trochę, by była bardziej rzadka i lepiej się miksowała ta pasta boska.wcinam ją najchętniej z grzankami z ciemnego pieczywka. lubię sobie też zjeść ją jako przekąskę nawet samą :]mm MEDeah 2011-10-31 08:31:28.775 
			
				
			
			
			Zapisuję w schowku. :) 
 Fajny przepis. Ile taką pastę można przechowywać ? Caathy 2011-10-25 12:00:47.755        Bardzo dobra xD dodałam jeszcze troszkę mieszanki przypraw i poszło niemalże całe na raz. izie147 2011-10-05 14:37:32.935 
			
			
			Zrobiłam w trzy minuty. Smakuje niesamowicie! Jestem zakochana! :):):)
			 ~gaber 2011-08-23 21:10:46.911  super :) ja robilam ta paste tylko zamiast czosnku dodalam troche ziol prowansalskich lub bazyli i oregano tez swietnie smakowalo ! agnmid 2011-05-17 00:12:10.794  Pytanie już było - wystarczy zajrzeć do starszych komentarzy :) No więc: Szczerze? Nie mam pojęcia - u mnie stała max. do następnego dnia i znikała ;) Ale choćby ze względu na to, ze czosnek po jakimś czasie zmienia zapach, nie powinno to być pewnie więcej niż kilka dni, max. tydzień. patrycccja 2011-04-28 20:16:02.849 
			
			
			Mam pytanie, ile taka pasta może stać  lodówce?
			 ~unicorn 2011-04-27 21:17:01.562 
			
			
			wysmienite! ja dorzucilam jeszcze koperku :)
			 ~Diana 2011-04-09 19:55:21.972 
			
			
			Też kiedyś wpadłam na taki pomysł, ale zgniotłam groszek razem z czerwoną fasolą i użyłam jako farszu do naleśników. ;)
			 ~blue 2011-04-03 13:58:04.985  Dodałam zioła prowansalskie i kilka łyżek prażonego słonecznika, wyszło super! Felodrema 2011-03-28 14:12:22.713        mmmmm, naprawde niezle :) Mialam mieszane uczucia, bo coz ciekwaego moze byc w zgniecionym groszku, ale na ciemnym chlebie i z oliwkami rewelacja ! India 2011-03-25 18:38:58.362 
			
			
			przepyszne i szybkie :)
			 ~chinka 2011-01-14 14:44:23.775 
			
			
			jestem w szoku ze to jest takie dobre i jednoczesnie mega proste. polecam!!!!!
			 ~turiam 2011-01-07 15:40:25.747 
			
			
			Lubię czosnek. Superprzepis polecam
			 ~Maria 2011-01-06 16:26:03.902 
			
			
			Świetne :)
			 ~kadachat 2010-11-17 19:29:42.898 
			
			
			Zrobiłam wersję łagodną - czosnek zamieniłam na cebulę (wcześniej zalałam ją wrzątkiem) i dodałam natkę pietruszki. Świetne ;]
			 ~Ripley 2010-11-12 22:34:05.949 
			
				
			
			
			Pasta rzeczywiście bardzo smaczna :) Polecam dodanie (prócz świeżego czosnku i oliwy) rzymskiego kminu - smak będzie jeszcze ciekawszy i pełniejszy :))
			 kata 2010-11-10 19:28:49.847  Przepyszna! :) Wychodzi mi taniej niż pasztet sojowy ;)) Zrobiłam z całej puszki groszku (więc resztę do słoiczka i do lodówki), trzech łyżek oliwy, świeżego czosnku... Na świeżym razowcu: P-O-E-Z-J-A :D nanak 2010-11-08 17:44:46.392  Smaczna:) rzeczywiście nie ma co przesadzać ze świeżym czosnkiem, jak się ma taki dobry polski czosnek, to jeden ząbek wystarczy w zupełności. To, co najlepsze w tym przepisie, to łatwość i szybkość przyrządzania - super:) jazgottt 2010-10-22 10:40:10.406  Bardzo smaczna ale chyba dodałem za mało oliwy z oliwek bo troche sucha była:)) Properek 2010-09-14 19:57:05.957 
			
			
			Powiem brzydko: zaje*biaszcza jest. Ja zamiast oliwy dodałam (ale to już nie dla wegan) serek Fresek z Biedronki (o smaku czosnku).
			 ~olympia 2010-08-29 01:59:47.661 
			
			
			spróbujcie tą opcję ze świeżym koperkiem :P taką pastę czy to z czosnkiem czy z koperkiem robię od ładnych paru lat i ktokolwiek ją u mnie spróbuje wykorzystuje ten pomysł w domu:P nawet mój mięsożerny mężczyzna ją uwielbia, jak pasta jest w domu mieso może nie istnieć hehehe :P
			 ~ooo 2010-07-29 08:14:14.553 
			
			
			O, akurat mi zostało trochę w puszce, a tu takie fajne proste rozwiązanie hyhy :D. Dzięki!
			 ~Ripley 2010-07-10 02:23:10.84 
			
			
			Pasta jest świetna sama w sobie, ale jest też doskonałą bazą wyjściwą. 
 Ja dodałam jeszcze mały kawałek sera feta i dwie papryczki chili. Polecam:-) ~dikejka 2010-06-08 15:41:43.157 
			
			
			Bardzo szybka pasta, bez dodatku czosnku też jest ok ;-)
			 ~hipiska 2009-12-30 19:44:25.844 
			
				
			
			
			Dobra i szybka pasta. Dobrze smakuje z razowcem i ogórkiem kiszonym.
			 Cytrynka 2009-11-21 21:20:13.743 
			
				
			
			
			Znakomita pasta ja daję kilka kropli oleju sezamowego i sporo czosnku lubię ostre.
			 jokka 2009-10-12 15:55:04.966 
			
			
			pyszne:))
			 ~atoja 2009-09-30 10:43:52.258  Szczerze? Nie mam pojęcia - u mnie stała max. do następnego dnia i znikała ;) Ale choćby ze względu na to, ze czosnek po jakimś czasie zmienia zapach, nie powinno to być pewnie więcej niż kilka dni, max. tydzień. patrycccja 2009-09-24 13:13:38.835  Bardzo lubie proste przepisy. Twoj wyglada super-dzisiaj wyprubuje. Dziekuje za zamieszczenie. helutka67 2009-09-23 22:13:34.198  Moja pierwsza myśl jaka mnie naszła po przeczytaniu składników to że groszek i czosnek to dziwaczne połaczenie..., ale liczne pozytywne komentarze przekonały mnie by jednak spróbować i... wyszło pyszne. :D Irokezik91 2009-07-29 22:04:55.732 
			
			
			Mhm... pomimo,że uwielbiam groch, moje kubeczki smakowe nie zakochały się w tej paście :)
			 ~Anja 2008-12-29 19:30:14.799  Mój mąż wyjada z blendera zanim pasta znajdzie się na kanapce ;)To nasz sposób na "pingwina" w lodówce. Groszek dobry na wszystko :] ankaopolanka 2008-11-17 20:20:30.886 
			
			
			Kiedyś zrobiłem. Zmiksowałem tylko sam groszek bez dodatku czosnku i oliwy. Moim zdaniem zbędne i tak rano czosnek jest niebezpieczny ;).
			 ~michu 2008-08-11 18:44:58.677  zrobiłam z całej puszki groszku i 2 łyżek oliwy ;) dodałam jeszcze pieprzu i kurkumy i pyszne! ;) Magda-Andrzej 2008-05-29 12:45:46.911 
			
			
			lepiej jest zmiksowac wszystko w blenderze, mozna przy miksowaniu dodac pestki slonecznika. zamiast oliwy z oliwek mozna dodac olej z pestek winogron - jest lagodniejszy
			 autor anonimowy 2007-10-30 00:00:00.0 
			
			
			Dodaje do tego jeszcze cebulke i tez jest pyszne;-)
			 ~Silverka 2007-05-08 00:00:00.0 
			
			
			swietna sprawa:) wlasnie zajadam..nie dodawalem jednak czosnku, zamiast niego dosypalem troszke pieprzu:)
			 ~xBaranx 2005-07-31 00:00:00.0 
			
			
			Pyszna rzecz, ja ja lubie najbardziej z puree ziemniaczanym, ale z pieczywem tez jest niezla ;-)
			 autor anonimowy 2005-03-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |  | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
~Marta 2016-02-26 15:50:24.44