7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

jokka

Data ostatniego logowania: Aug 16, 2011
Napisz do użytkownika

Najnowsze komentarze użytkownika [8]

Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska)
Jakie znaczenie ma rozpuszczanie mąki kukurydzianej w wodzie? Ja dałam na sucho tj bezpośrednio do ziemniaków i było ok.
jokka Jan 2, 2011

Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi (wegańska)
Wypróbowałam danie jest przepyszne u mnie był farsz z czerwonej soczewicy z cebulką, czosnkiem i majerankiem.
Warto wypróbować.Z całą pewnością kotleciki będą często gościły na moim stole. Smakowały nawet mojemu mięsożernemu mężowi.
jokka Jan 2, 2011

Hummus (wegańska)
Humus przepyszny.Wszelkie przetwory w słojach z produktów z dużą zawartością białka pasteryzujemy dwukrotnie 1- 30-40 mnin po 48 godz. 20-30 min.dla słoików ok.0,5-0,7l. Taki proces jest ważny i niezbędny a napewno się sprawdza. Tak samo w przypadku fasolki szparagowej. Fasolka ma tendencję do fermentacji ( z tego co pamiętam to chodzi o jakiś rodzaj bakterii , które nie giną w pierwszej pasteryzacji ) . Żeby tego uniknąć dobrze jest pasteryzować 2 raz. Oczywiście przetwory przechowują się długo (kilka miesięcy). (Wszelkie strączkowe) Pozdrawiam.
jokka Aug 8, 2010

Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska)
Zrobiłam ale jakoś smakowo niezbyt dobrze, nie są zachwycające. Nie wiem czy to jest wina farszu czy ciasta? Do ciasta dodałam sól jak się należy ale jak dla mnie to nie ponowię przepisu. Pozdrawiam.
jokka Aug 8, 2010

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany (wegańska)
Bardzo dobre danie u mnie z kolendrą,kminkiem i papryką w proszku ale bez pomidorów za to dodałam pory sałatkowe (akurat miałam )wyszło wysmienite mąż (mięsożerca) ale za to kartoflarz ,wcinał aż mu się uszy trzęsły. Jak dla mnie przepis wyśmienity. To danie napweno zagości w miom domu. Pozdrawiam.
jokka Aug 8, 2010






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas