7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


   479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489    


Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Świetne :)
~kadachat 2010-11-17 19:29:42.898

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
Za mało soczyste jabłka... przykro mi. Żaden proszek nie ma prawa zostać. Ja do przeleżałych antonówek dolewam nawet pół szkl. płynu, bo prawie w ogóle go w nich nie ma.
~pat 2010-11-17 16:43:34.106

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
żeby nie było za fajnie to i ja się na chleb po drugim zakalcu z rzędu obraziłem a w tej chwili piekę w taki oto sposób jak ktoś tu napisał: urobiłem ciasto, piekarnik nastawiłem między 30 -50 *C, ciasto do blach, i rośnie sobie w piekarniku i powiem Wam że efekt "urośnięcia" powala, wręcz miażdży suty, wyrosło grubo ponad foremkę, jak się skończy piec to skrobn tu coś o tym jak wyszło:)
~Diabelski33 2010-11-17 16:22:44.515

Kotleciki z pieczarek z natką (wegańska)
Zajerąbiste :)
kasumi90 2010-11-17 15:13:31.612

Kostki tofu w słonym karmelu i sezamie (wegańska+miód)
Bardzo smaczna przekąska :)
kasumi90 2010-11-17 15:12:22.735

Kotlety sojowe z Geldern (wegańska)
Bardzo smaczna wersja sojaczy :)
kasumi90 2010-11-17 14:17:46.728

Kotlety sojowe "Afryka" (z masłem orzechowym) (wegańska)
Pycha :) Ja jeszcze czasem dodaję curry i papryki słodkiej w proszku, ew. trochę czosnku - i wtedy są wyśmienite :)
kasumi90 2010-11-17 14:16:06.898

Szybkie i ostre kotlety sojowe (wegańska)
Mnie bardzo smakowały, pyszne i ostre :)
kasumi90 2010-11-17 14:13:51.574

Szarlotka Wandy (sypana) (wegańska)
spód się chyba nie dopiekł, składniki były wciąż sypkie. a wierzch ciasta się przypiekł. dlaczego?
~mon 2010-11-17 13:35:25.777

Kimchi (kim-chi) - kiszona, pikantna kapusta pekińska (wegańska)
Jedno "ale". W wykazie skladnikow jest biala rzodkiew, natomiast w przepisie pojawia sie "rzepa". To sa dwa rozne warzywa: rzepa jest czarna i okragla, rzodkiew podluzna i biala. Przy okazji polecam mojego bloga: herbarz.wordpress.com/2010/05/21/rzodkiew/
~Jakub Brodacki 2010-11-17 13:18:37.09

Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Tym, którzy nie lubią kminku, proponuję wypróbować dodanie kminku mielonego. W potrawie nie czuć smaku kminku, a jednak poprawia i pogłębia jej smak, no i czyni potrawę łatwiej strawną. Moje dzieci, które kminku nie cierpią, wsuwają bez marudzenia łazanki z kapustą, do której dodaję mielony kminek. Drugi patent: do wielu zup dodaję przecedzony przez sitko wywar z zagotowanych w małym garnuszku przypraw (liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, ziarna pieprzu, gorczyca biała, kolendra i kminek właśnie). W ten sposób nic nie trzeba wyławiać z talerza, a zupa zyskuje bogaty aromat.
MagdaM 2010-11-17 02:22:09.758

Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska)
1.Po wczytaniu się w przepis dochodzę do wniosku, że dla autora przepisu kabaczek=cukinia, gdyż w części "Przygotowanie" nie ma żadnej wzmianki o cukinii, wobec czego niejasne sformułowanie "kabaczki (tudzież cukinie" zrozumiałabym jako "kabaczki LUB cukinie".
2.Wyraźnie odróżniam cukinie od kabaczków i w sprzedaży też widzę obie kategorie. Cukinię najlepiej wybierać młodą, długości 15-25 cm, nie trzeba jej wtedy obierać ze skórki,która najczęściej jest ciemnozielona (ostatnio widziałam również żółte, ale jeszcze ich nie próbowałam). Miąższ cukinii jest twardszy i nie rozpada się w czasie duszenia/gotowania, podczas gdy kabaczek łatwo rozgotowuje się. Znalazłam informację, że cukinia została wyhodowana z kabaczka we Włoszech pod koniec XIX wieku: www.foody.pl/strony/1/i/414.php
MagdaM 2010-11-17 01:10:22.024

Leczo z kabaczkami, kalarepką, fasolką szparagową i wkładką sojową (wegańska)
Ciekawa jestem czym według autora/autorki przepisu różni się cukinia i kabaczek, bo według wszelkich znanych mi źródeł (kulinarnych i niekulinarnych - choćby wikipedia), są to dwie nazwy tego samego warzywa.
~Eida 2010-11-17 00:09:52.415

Surówka z selera z jabłkiem i orzechami, batdzo fajna (wegańska & RAW)
Zamiast soku z cytryny musiałam dodać octu balsamicznego z odrobiną wody, bo cytryny nie miałam, niestety. Dodałam trochę cynamonu i surówka wyszła smaczna.
jazgottt 2010-11-16 20:41:56.603

Mleko orzechowe lub migdałowe (z orzechów lub masła orzechowego) (wegańska)
Myślałam że nerkowce nawet nie zbliżą się do mleka migdałowego (puszka.pl/przepis/2180-mleczko_mleko_migdalowe_w_5_minut.html), ale się myliłam :) Mleczko wyszło naprawdę smaczne, nawet takie samo do picia jest fajne. Ma trochę "głębszy" i bardziej neutralny smak niż migdałowe. Na 1/3 szkl. nerkowców dałam 2-2,5 szkl. wody, łyżkę słodu ryżowego (b.neutralny w smaku) i szczyptę soli.
patrycccja 2010-11-16 20:24:47.203

Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Kolejne warzywo, które świetnie komponuje się z bułką tartą. W tym roku jadłam pierwszy raz :) Cukier zbędny.
patrycccja 2010-11-16 19:23:27.71

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie (wegańska & RAW)
Mi by właśnie bardziej pasowała orzechowa pasta z tofu i sosem sojowym: puszka.pl/przepis/3045-orzechowa_pasta_z_tofu.html - i ze względu na smak i na konsystencję.
patrycccja 2010-11-16 19:19:49.392

Pasta z soczewicy i warzyw (wegańska)
prosta i bardzo dobra
~turiam 2010-11-16 17:54:26.761

Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska)
zrobilam dzisiaj to 1szy raz, z 4 kulek mrozonego szpinaku i 4 lyzek kartofli wyszedl caly talerz tych sycacych kluseczek! dodalam jak w przepisie bulke tarta plus 2 lyzeczki zwyklej maki, nie ziemniaczanej, konsystencja byla idealna, do tego polac to wszystko sprazona cebulka pychota!
~veganka 2010-11-16 16:51:44.274

Puree z soczewicy (wegańska)
bardzo dobry przepis !! :)
~Kaja 2010-11-16 15:57:02.286

Pasztet orzechowy z ryżem i cheddarem (lakto-ovo-wege)
Całkiem smaczny, choć nie zachwycający.
ryfka 2010-11-16 11:23:02.85

Oliwkowe pingwiny - najlepszy przepis na domowe przyjęcie (wegańska & RAW)
ja gdzieś czytałam, że to w środku to nie jest masło orzechowe, tylko jakis twarożek :)
magrusia 2010-11-16 09:42:06.246

Zupa marchewkowa z imbirem i mlekiem kokosowym - delicje! (wegańska)
Właśnie soli też było sporo :D może za dużo jednego i drugiego, ale i tak było pycha:)
sunflower_ren 2010-11-16 09:21:25.693

Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska)
Wydaje mi sie ze nie wolno drozdzy rozrabiac w goracej wodzie. W ciepłej owszem.Moze dlatego chleb nie wychodzi..
~neil 2010-11-16 01:48:48.685

Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)
Pieczarki wyszły bardzo dobre.
jazgottt 2010-11-15 20:13:16.66

   479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas