Idealne to danie na przystawkę, bowiem pieczenie nie zajmuje więcej niż kilka minut. Robię je zawsze na początku i podaję gościom, by mogli w spokoju poczekać na resztę potraw, a nie przełykać ślinę w oczekiwaniu, kiedy zapachy grillowanych potraw ich nosów dobiegają.
Szparagi są bardzo dobre. Występują w dwóch wariantach: białe i zielone. Najlepiej jest wybierać młode, proste pędy o zwartym wierzchołku. Szparagi zielone są bardziej delikatne niż białe.
A najlepsze są proste przepisy na ich przygotowanie.
Dopóki nie spróbowałem, nie wiedziałem, co to znaczy smak grzybów....Prościej już nie można - ale efekt godny największej lukullusowej uczty. Prostota smakuje najlepiej i najwykwintniej.To jest kwintesencja smaku grzybowego. Znaczy się niebo w gębie, lub co tam chcecie, po prostu ekstaza smakowa. Poezja smaku i aromatu....
Jest to sos, który serwują w jednej z wrocławskich pizzerii. Jak dla mnie - nie równa się z nim żaden sos na bazie majonezu czy śmietany, które zwykle podaje się w pizzeriach. Oprócz tego, że jest smaczniejszy i lżejszy, jest też o wiele, wiele zdrowszy. No i ma piękny zielony kolor ;)