7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Czosnek z grilla

Czosnek po ugrillowaniu traci swą ostrość i robi się wręcz słodkawy - bardzo intrygujacy smak!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

czosnek

Przygotowanie:

Położyć całą główkę czosnku na grillu i piec ok. 30 minut. Gdy poszczególne ząbki będą już miękkie, obrać je i smarować nimi chleb - smaruje się tak lekko jak masłem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: podpatrzone u znajomych na grillu
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Jeżeli grill jest mocno rozgrzany, nie ma potrzeby czekać aż 30 minut - po najdalej 10 czosnek jest gotowy ! Wskazówka: zewnętrzne łuski robią się brązowo - czarne. Warto posolić. Niektórzy radzą posmarować oliwą przed położeniem na ruszt. W smaku - rewelacja.
~Szymon 2002-04-30 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czosnek niedźwiedzi na zapas (w oliwie) (wegańska)
Farsz - szpinak, tofu i czosnek (wegańska)
Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód)
Wegeburgery z grilla (bez ograniczeń)
Kartofelki z grilla (wegańska)
Dymka z grilla (wegańska)
Prawdziwki z grilla (wegańska)
Syli jabłka z grilla (wegańska+miód)
Bananowa improwizacja z grilla (wegańska)
Farsz naleśnikowy = szpinak, czosnek + sos sojowy i "chwasty" (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas