7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Grzanki grillowe pomidorowo-czosnkowe

YaaL: "Nadaje się dla wrażliwych, bo czosnek praktycznie nie śmierdzi, a smak tego jest mmm..."



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

czosnek w główkach
chlebka albo bułki tyle, żeby wyszło po 2-3 ząbki na kromkę
pomidory, najlepiej koktajlowe, wtedy po 1 na kromkę, albo zwykłe, cięte na ćwiartki
garść świeżej bazylii do posypania
sól

Przygotowanie:

Każdą główkę czosnku układamy na kawałku folii aluminiowej i zawijamy rogi do góry dość szczelnie zawijając (folia nie jest obowiązkowa, ale w folii robi się trochę szybciej) i układamy na grillu. Kromki opiekamy bez tłuszczu.

I teraz:
1) w każdą kromkę wsmarowujemy pomidorka,
2) wydobywamy ząbki czosnku z łupinek, powinny być zupełnie miękkie - i tym też smarujemy nasze grzanki,
3) posypujemy świeżą bazylią i solimy do smaku.

Wskazówki i uwagi:

W domu da się to zrobić zapiekając czosnek w piekarniku.
Nadesłał(a) pat, dnia: Jan 5, 2003
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podany przez YaaL
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

hmmm.. gdzieś ten przepis słyszałam ;)
autor anonimowy Apr 15, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)
Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege)
Grzanki / bułeczki czosnkowe (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z grzankami (bez ograniczeń)
Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem (lakto-wege)
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege)
Sałatka: mix warzyw z sosem czosnkowym i grzankami (lakto-wege)
Grzanki czosnkowe z tofu i żółtym serem (lakto-wege)
Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska)
Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas