
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:600 g boczniaków
6 łyżek oleju 4 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie:
Olej wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć 2 łyżki. Grzyby umyć, posmarować miksturą przypraw i oleju. Piec na grillu z każdej strony po 3 minuty.
Przed końcem smażenie grzyby posmarować jeszcze raz olejem. Podawać z sosem.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Jan 7, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, podane za "Claudią"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() agnmid Nov 12, 2012
a gdzie mozna kupic boczniaki ?
~pytajaca May 20, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym (lakto-wege)Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska) Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami (lakto-wege) A może sos porowo-cytrynowy? (lakto-wege) Chińszczyzna z pekinką i boczniakami w lekko pomidorowym sosie (wegańska) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska) Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska) Wegański sos czosnkowy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
tiny Nov 12, 2012