7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym (z grilla)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

600 g boczniaków
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Olej wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem. Odłożyć 2 łyżki. Grzyby umyć, posmarować miksturą przypraw i oleju. Piec na grillu z każdej strony po 3 minuty.
Przed końcem smażenie grzyby posmarować jeszcze raz olejem. Podawać z sosem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jan 7, 2001
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, podane za "Claudią"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

ja również widziałam w biedronce, można też dostać w warzywniakach chociaż nie zawsze są np. w okolicznym są w piątek
tiny Nov 12, 2012

Ostatnio widziałam w biedronce koło warzyw w takich małych niebieskich pojemnikach :)
agnmid Nov 12, 2012

a gdzie mozna kupic boczniaki ?
~pytajaca May 20, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Warzywa z grilla z sosem czosnkowo-jogurtowym (lakto-wege)
Sałatka z soczewicy i ryżu z pomidorami, ogórkami i sosem cytrynowo-czosnkowym (wegańska)
Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami (lakto-wege)
A może sos porowo-cytrynowy? (lakto-wege)
Chińszczyzna z pekinką i boczniakami w lekko pomidorowym sosie (wegańska)
Sos włoski (czosnkowy) (wegańska)
Sałatka z sosem czosnkowym (bez ograniczeń)
Sos czosnkowy (z nerkowców) (wegańska)
Sos czosnkowy "majonezowy" (wegańska)
Wegański sos czosnkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas