7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Fantastyczny gulasz z ziemniaków / gulasz ziemniaczany

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Właśnie zrobiłam. Bardzo dobre. Tyle, że dodałam zbyt wiele pepperoncino i wyszło ostre. :)
~Małgorzata Dec 13, 2017

Podoba mi się smak uzyskany dzięki przyprawom, ale same ziemniaki to za mało, by to było atrakcyjne, koniecznie trzeba dodać jakieś warzywa. No chyba że ma być na szybko a w lodówce pustki :)
Solshine Apr 21, 2017


Zrobiłam i wyszło zaskakująco dobre. Trochę przypomina mięsny ;-) leciutki, pikantny, wchodzi do jadłospisu

mańka Aug 27, 2016

Pycha!! ;)
Aliisa May 14, 2016


~Qlfon Może nie zauwaźyłe(a)ś - to jest strona z przepisami wegetariańskimi, wiec raczej nikt z jej stałych użytkowników nie będzie dodawał do gulaszu kiełbasy toruńskiej, no może co najwyżej sojową :) Jak dla mnie, wersja z kostką sojową wymiata :)
MagdaM May 7, 2016


Taka zagęszczona wersja węgierskiego paprikás krumpli czyli paprykarzu ziemniaczanego, bardzo dobra :) Dodałam trochę wędzonej papryki, bo lubię ten posmak.
Lilly Lill Apr 12, 2016

Ja robię podobnie ale dodaję około 200-300 gram kiełbasy
(w półplasterkach , można podsmażyć ) np. toruńskiej , na 1 kg użytych ziemniaków .
~Qlfon Mar 21, 2016

Panie! To je dobre! :D
A tak poważnie, to jest świetny, prosty i smaczny przepis. Miło zobaczyć, że każdy dodaje coś od siebie i ma własny sposób na gulasz to znaczy, że danie ewoluuje. Ja po przeczytaniu komentarzy i zainspirowaniu się dobrymi radami dodałem dużo czosnku, lubczyk i kotlety sojowe. A od siebie pół kilo marchwi, odrobinę chilli i łyżeczkę cząbru dla dopełnienia smaku. Właśnie szamam i wyszło wyśmienite. Polecam wszystkim :)
~Paweł Mar 8, 2016


Super smaczne pachnie nieziemsko i ribi za syta kokacje i lub lunch do pracy polecam bardzo!
MadInGlasvegas Feb 29, 2016

ja najpierw do cebulki dodaje pieczarki i czosnek; a do bulionu dodaje lubczyku... nieziemski smak
~pawel Feb 19, 2016

Mozna dodac ogórka kiszonego i papryke i też jest smaczne...
~reksio Jan 20, 2016

Proponuje dodać selera , natkę pietruszki i kiszone ogórki, stary przepis od lat robię taki wege gulasz
~Basia Nowasia Jan 17, 2016

Super pyszne,proste danie,do tego można trochę modyfikować, raz dodać kostkę sojową,raz soczewicę,pozmieniać przyprawy i nigdy się nie znudzi ;)
mavee Oct 21, 2015

Pycha, właśnie zrobiłam :) Dodałam jeszcze marchewkę i sos sojowy i jest przepyszne!
~akima Jul 2, 2015

Najlepszy gulasz jaki robiłam c:
quriozum Mar 16, 2015


szybkie i smaczne!
flower_sniffin Jan 13, 2015


Proste i przepyszne, nawet bez papryki, bo nie miałam w domu. Ja doprawiłam jeszcze sosem sojowym, lekko gałką muszkatałową i przyprawą do ziemniaków. Będę robić jeszcze nie raz.
zielenina Jan 13, 2015


wspaniałe danie! smakowało i dziecku i mezowi, a nie sa wege!
akacha Jan 12, 2015

Zamiast startego ziemniaka dodałam czerwoną soczewicę i wyszło równie pyszne :)
~Kamila Jan 6, 2015

Nie spodziewalem sie, ze bedzie to aż takie dobre. Pyszny, gęsty gulasz, który do złudzenia przypomina mięsne smaki. Moja sceptycznie nastawiona do tego przepisu żona też się nim zajadała. Pycha
~Michal Dec 4, 2014

Rewelacja
~aware Nov 30, 2014

Ten gulasz jest tak pyszny, że nie potrafię tego opisać. Gęsty, sycący, po prostu idealny. Jednak mojej miejscowości nie ma szans na dostanie papryczki pepperoncino, więc ja daję po prostu zwykłą czerwoną paprykę, a do tego ostrą paprykę w proszku. Moje ulubione danie od jakiegoś czasu, uwielbiam!
Malin Oct 14, 2014


Zrobiłam nieco łagodniej (bez papryczek) za to z fasolka szparagowa. Wyszło super :)
Kociabanda Sep 5, 2014

suhy gólarz
magdaradek Aug 20, 2014

Korzystając z okresu sezonowego, dodałam białą fasolkę szparagową i świeże pomidorki. Rozkosz dla podniebienia.
Dana Aug 4, 2014


wyszło dobre, dodałam jeszcze ok. szklanki soczewicy czerwonej, przy czym tylko 1/2 litra bulionu, myślę że z litra wyszłaby zupa. z moich uwag: -przepis nie zawiera soli, musiałam potem dosalać bardzo dużo, a ziemniaki w środku i tak były bez smaku.
-łyżka koncentratu to dla mnie trochę za mało, następnym razem wrzuciłabym puszkę pomidorów pod koniec.
-zagęszczanie surowym ziemniakiem w ogóle mi nie podeszło niestety. zostanę przy odparowywaniu, względnie mące...
majczi Aug 1, 2014

Od dawna zbierałam się do tego przepisu i w końcu zrobiłam. I nie żałuję bo bardzo zacny to przepis :) Polecam!
ryfka Jul 30, 2014

Nie spodziewałam się takiego efektu po tak prostym, szybkim i tanim daniu! Ja dodałam jeszcze czosnku, tymianku i kolendry, i dorzuciłam kostkę sojową. Na pewno będę powracać do tego przepisu, zwłaszcza że jest z moimi ukochanymi pyrami ;]
~pyra Jul 28, 2014

Autor tego przepisu zasługuje na wielki kufel zimnego, ciemnego jak smoła piwa! Już od dawna nie jadłem czegoś tak wspaniałego! Pozdrawiam!
Epikurejczyk Jun 3, 2014

Ale można dodać oleju, jak również sugeruje przepis. A wtedy całość jest vegan.
Czy to już te czasy, kiedy w uwagach przepisu należy umieszczać informację, że jak podane w przepisie masło zastąpimy również podanym w przepisie olejem, to (zakładając, że reszta jest 100% roślinna) potrawa będzie wegańska?
Luna7 Apr 29, 2014

masło nie jest vegan
~. Apr 27, 2014

Dodałam granulatu sojowego, zamiast papryczki dałam sproszkowane chili. Gulasz bardzo smaczny, polecam :)
Marcela Mar 28, 2014

Właśnie się gotuje. Pachnie cudownie :).
milkaplp Mar 25, 2014


Potrawa weszła na stale do mojego jadłospisu. Gulasz rzeczywiście fantastyczny. Wciąż mam na niego chęć, a gotowałam go dość często.
Dana Nov 12, 2013

Super przepis, dzięki! Dodałem trochę granulatu sojowego, właściwie jedyna zmiana. No i trzeba uważać z ilością papryczki, bo przy jednej dla mnie gulasz był wystarczająco ostry, przy dwóch nie dał bym mu rady...
~MB Sep 20, 2013


przepis spadł z nieba, gdy nie chciałam jeść trzeci dzień z rzędu zupy pomidorowej :D (zamiast bulionu i przecieru). big love!
hugable Sep 18, 2013

ja bym to chętnie zrobiła na przyprawie garam masala :)
~nina Sep 17, 2013

ojaaa czytam te komentarze i chyba jutro bedzie robione. tak! zjem to z soczewica :P juz nie moge sie doczekac :)
roli Sep 17, 2013

Rewelacyjny przepis! Sto razy robilem weganski gulasz na rozne sposoby, ale ten przepis jest wyjatkowo udany! Polecam
pythonpunk Mar 23, 2013


Bardzo dobry zupo-gulasz :) szybki do zrobienia, co prawda nie mialam papryki tj w przepisie, tylko zieloną, ale i tak wyszlo bardzo dobre. Polecam, pyszny szybki obiad ! mniam
daltona Jul 12, 2012

dziwne trochę że w przepisie nie ma soli;p ja jednak dodałam.
nie udało mi się wyłapać momentu kiedy ziemniaki są gotowe, sprawdziłam - były dość twarde, a za chwilę już się zaczęły rozpadać;/ ale w smaku pycha, zrobiłam w wersji z czerwoną papryką i chilli. na pewno wrócę do tego przepisu:)
ironka Mar 5, 2012

Pycha gulasz! Robiłam go już parę razy, w wersji z pseudomięsem lub papryką, obie bardzo smakowite ^^
Thuvien Feb 25, 2012

Świetny! Bardzo mi smakuje.
Zamiast papryczek dałam zwykłą paprykę + przyprawę chilli. Dodałam łyżeczkę musztardy.
anatemka Jan 29, 2012

Bardzo dobre :) smakowalo nawet mojemu chlopakowi, ktory nie przepada za weganskim jedzeniem ;)
hebiichigo Jan 21, 2012

zjedliśmy właśnie cały garnek (bez papryczek) z kotletami jajecznymi i mizerią. REWELACJA!!! :) na pewno wejdzie na stałe do naszego jadłospisu :)
demolla Aug 31, 2011

Zrobiłam na barrdzo ostro (dodałam papryczki chilli i piri-piri), łagodny smak ziemniaczków ugotowanych w mundurkach jest rewelacyjny! Z chęcią wyżarłabym wszystkie ziemniaki;) dodaję zdjęcie :)
koralina Jul 20, 2011

Wyszedł naprawdę pycha! Ta "wkładka" sojowa to też dobry pomysł - następnym razem go zastosujemy :)
patrycccja Feb 13, 2011

Wlasnie, z soczewica wrzucona w trakcie gotowania tez wychodzi super, i jest bardziej sycace :)
Marysia_S Feb 9, 2011

Dodałam trochę czerwonej soczewicy, wyszedł wyśmienity!
Lotna Jan 18, 2011

Zrobiłam z kostką sojową (same ziemniaki jakoś tak ubogo mi wyglądały) i powiem tylko, że naprawdę jest fantastyczny! :D
Esma Jan 16, 2011

co to za treść?
yamaszka Sep 16, 2010

Zrobiłam w wersji z kostką sojową i wyszło przepyszne!
~paula Sep 6, 2010

A ja zrobiłam to danie w wersji curry (zamiast papryki do cebulki dodałam curry) i dorzuciłam startą na tarce z dużymi oczkami włoszczyznę, która została mi po ugotowaniu bulionu. Pyyychaaa :)
Kej Sep 3, 2010

Bardzo dobre danie u mnie z kolendrą,kminkiem i papryką w proszku ale bez pomidorów za to dodałam pory sałatkowe (akurat miałam )wyszło wysmienite mąż (mięsożerca) ale za to kartoflarz ,wcinał aż mu się uszy trzęsły. Jak dla mnie przepis wyśmienity. To danie napweno zagości w miom domu. Pozdrawiam.
jokka Aug 8, 2010

Też przyprawiłam inaczej. Wyszło bardzo dobre:)Fajne danie bo łatwe i szybko się robi ^_^
sunflower_ren Apr 22, 2010

przyprawiłam trochę na swój sposób. Pychota, wszystkim bardzo smakuje
moule Dec 23, 2009

pycha polecam nawet w najprostszej postaci... bez kminku. wszyscy się zajadali
~plin Nov 29, 2009

nie dodałam kminku, bo nie znosze. dodatkowo dałam jeszczę pokrojonych pomidorów. i zwykłą paprykę. pycha.
ana Nov 23, 2009

dziś na obiad.
ana Nov 21, 2009

Zrobilem, sprobowalem, posmakowalem.
Super.
Pychotka :)
matirishh Sep 14, 2009

Gulasz rewelacyjny :) wszystkim smakował.
malolata71 Aug 14, 2009

Zrobiłam z młodych ziemniaczków i wyszło słodko-ostre :). Polecam :).
Joszka Jun 2, 2009

Nie miałem pepperoncino, ale zastąpiłem zwykłą i zaostrzyłem sproszkowanym chilli.
Dość szybkie, ładnie wyglądające i przede wszystkim smaczne danie. Polecam wszystkim. :)
~michu666 May 31, 2009

Na prawdę przepyszny i do tego bardzo sycący :) Zdecydowanie polecam !
Bananusiek Feb 28, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas