Czyli jak wymyśliłam, żeby barszcz ukraiński przyrządzić z węgierskim pazurem. Nazwę wzięłam od Rusi Zakarpackiej - obecnie części Ukrainy (Obwód Zakarpacki), która przez 1000 lat była częścią Węgier.
Pasta warzywna z soczewicą i tofu(wegańska)
Zrobiłam z podanych proporcji warzyw, ale tofu dałam tylko pół kostki. Doprawiłam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, kolendrą, tymiankiem i czosnkiem. Spróbowałam i wydawało mi się to jakieś dziwne, ale przez noc przegryzło się w lodówce i w kanapce z pomidorem jest całkiem smaczne, a z ogórkiem kiszonym jest wręcz wow ;)
Lilly Lill
Sep 9, 2016
Gryczana z czochem i tofu wędzonym(wegańska)
Proste i smaczne! Z braku wystarczającej ilości kaszy gryczanej, zrobiłam pół na pół z jęczmienną i dodałam jeszcze kilka suszonych pomidorów i zioła prowansalskie.
Lilly Lill
Jul 10, 2016